The real face of FYROM’s Irredentist Aspirations – Whats behind a name

For those who still have doubts over what is behind  the name “Macedonia”, the following images, taken from the, FYROM’s Australian diaspora, so-called ‘protest’ in Melbourne, of 24th May 2008, are undeniable fact of their true aspirations behind the name issue.

Once again Depictions of the Greek flag with a swastika, Irredentist Maps of ‘United Macedonia’, Racist Slogans, Hate-Speech were visible before, during, and after the ‘protest’.

Enjoy their real face.

 

Related posts:

Comments
rixis says:

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ
Μονόπρακτο

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΟΛΟΜΒΙΑΣ
Κυρίες και κύριοι, σας κάλεσα σήμερα σε συνεδρίαση για να συζητήσουμε το κρίσιμο θέμα του ονόματος της γειτονικής μας χώρας. Όπως ξέρετε, οι εξελίξεις τρέχουν και ήδη 130 χώρες του ΟΗΕ την έχουν αναγνωρίσει με το όνομα «Δημοκρατία του Ισημερινού». Αυτό μας θίγει άμεσα. Αποτελεί παραχάραξη της γεωγραφικής αρτιότητας της χώρας μας, της μεγάλης Κολομβίας, η οποία ευρίσκεται στον Ισημερινό. Και όχι μόνο. Κύριε Γενικέ Γραμματέα, θα μπορούσατε σας παρακαλώ να κάνετε μια σύντομη εισαγωγή.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Η Δημοκρατία του Ισημερινού προβαίνει σε μια παραχάραξη της ιστορίας, οικειοποιούμενη την ονομασία Ισημερινός, λες και εμείς είμαστε τσουτσέκια. Σε λίγο θα μας πιάσουν και τον κώλο, κυρία Υπουργέ!

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΟΛΟΜΒΙΑΣ
Κύριε Γενικέ, παρακαλώ να χρησιμοποιείτε κόσμιες εκφράσεις. Συνεχίστε.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Η ενδιάμεση συμφωνία, προβλέπει ότι η γειτονική χώρα θα ονομάζεται Πρώην Νοτιοαμερικανική Δημοκρατία του Ισημερινού, για όσο διάστημα διαρκούν οι διαπραγματεύσεις, μέχρις ότου επιτευχθεί μόνιμη λύση μέσω των διμερών διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο χωρών μας.

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΕΝΑΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ
Θα ήθελα στο σημείο αυτό να συμπληρώσω ότι ήταν καταλυτική η παρέμβαση που κάνατε και η στάση που τηρήσατε κυρία Υπουργέ, κατά την τελευταία σύνοδο του ΝΑΤΟ, όπου η γειτονική χώρα εισέπραξε ένα κολομβιανό βέτο για την είσοδό της τόσο στο ΝΑΤΟ όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΑΣ
Εγώ από την πλευρά μου θέλω κατ’ αρχήν να ξεκινήσω ρωτώντας αν αυτό το βέτο, εκτός από το αίσθημα ικανοποίησης που έδωσε στους Κολομβιανούς διότι δεν δεχθήκαμε να υπάρξει μια αρνητική εξέλιξη των πραγμάτων, έχει και μια άλλη πλευρά του νομίσματος αρνητική σε ό,τι αφορά τη σχέση μας με τη γειτονική χώρα. Αν δηλαδή το βέτο έχει επιβαρύνει την ισορροπία των σχέσεών μας με την πρώην Νοτιοαμερικανική Δημοκρατία του Ισημερινού και πώς αυτό θα το αντιμετωπίσουμε τώρα για να εξευρεθεί λύση στο θέμα του ονόματος.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΟΛΟΜΒΙΑΣ
Κατ’ αρχήν να πω ότι η Κολομβία έχει μια στρατηγική εδώ και πάρα πολλούς μήνες, μια στρατηγική που είχε ως στόχο την επίλυση του προβλήματος του ονόματος με την πρώην Νοτιοαμερικανική Δημοκρατία του Ισημερινού . Αυτός ήταν και είναι ο στόχος μας και προς τα εκεί δουλεύουμε. Αν δημιουργήσαμε αυτή τη στρατηγική πάνω στην οποία δουλέψαμε όλους αυτούς τους μήνες, ήταν πρώτον, διότι το πρόβλημα του ονόματος είχε πέσει στη διεθνή λήθη, δεύτερον, διότι παγιωνόταν μια κατάσταση η οποία ήταν το συνταγματικό όνομα της χώρας και τρίτον, διότι δεν βλέπαμε στον ορατό ορίζοντα βούληση από την άλλη πλευρά να προσέλθει πραγματικά στις διαπραγματεύσεις αυτές αλλά αντίθετα εμμονή στην αρχική τους θέση, ότι δηλαδή «η διαπραγμάτευση δεν είναι για τ’ όνομά μας αλλά είναι για το όνομα με το οποίο θα μας φωνάζει η Κολομβία», δηλαδή η ονομαζόμενη «διπλή ονομασία». Αυτοί ήταν οι λόγοι για τους οποίους η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει την καινούργια στρατηγική, την αλλαγή δηλαδή της στρατηγικής, έτσι ώστε να φέρουμε το θέμα του ονόματος ξανά στο διεθνές ενδιαφέρον, ν’ αντιληφθούν φίλοι και εταίροι ότι δεν είναι ένα θέμα του παρελθόντος, ότι δεν κουβεντιάζουμε για την ιστορία, αλλά ότι κουβεντιάζουμε για ένα θέμα πολιτικό της περιοχής, ένα θέμα το οποίο αφορά τη σταθερότητα της περιοχής. Άρα το βέτο και η άρνηση της Κολομβίας να συναινέσει στην εισδοχή των της πρώην Νοτιοαμερικανικής Δημοκρατίας του Ισημερινού στο ΝΑΤΟ είχε και έχει ως μοναδικό στόχο την παρότρυνση για την επίλυση του θέματος. Και θέλω να το πω κι απ’ την εκπομπή σας γιατί είναι η πρώτη φορά που μου δίνεται η δυνατότητα να το πω και στην τηλεόραση ξανά μετά από το Βουκουρέστι: εμείς επιθυμούμε τη σταθερότητα αυτής της χώρας, εμείς επιθυμούμε αυτή η χώρα να ευημερήσει, επιθυμούμε ο λαός της να ευημερήσει και επιθυμούμε να έχουμε γείτονες με τους οποίους να τα έχουμε καλά. Αυτός είναι ο ρόλος της εξωτερικής πολιτικής και αυτός είναι ο στόχος μας. Θέλω ρητά και κατηγορηματικά και με το βάρος των λόγων μου αλλά και της ευθύνης την οποία έχω ως Υπουργός Εξωτερικών αλλά και εκ μέρους όλης της κολομβιανής κυβέρνησης και όλων των αναλυτών οι οποίοι ασχολούνται πολύ σοβαρά με το θέμα, να τονίσω ότι ο στόχος της Κολομβίας είναι ακριβώς ο αντίθετος. Επιθυμούμε την σταθερότητα. Επιθυμούμε το γειτονικό κράτος, η χώρα εκείνη να ευημερήσει, επιθυμούμε να έχουμε καλές σχέσεις μαζί τους. Τα αισθήματα του ελληνικού λαού όπως για όλους τους γείτονές του, είναι θετικά, είναι φιλικά, είναι ειλικρινή. Και αυτό το οποίο επιθυμούμε είναι να λύσουμε το θέμα του ονόματος και δια της επιλύσεως αυτής του θέματος του ονόματος να βάλουμε στην άκρη παλιές, ξεπερασμένες, αλυτρωτικές λογικές, λογικές που ανήκουν στο χθες και όχι στο σήμερα ή στο αύριο.

1ος ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
Πάντως κυρία Υπουργέ, αυτή τη στιγμή κάποιοι διαμορφώνουν στη γειτονική χώρα στον κόσμο, στους πολίτες, στο λαό της γειτονικής χώρας την εικόνα ότι ο μοναδικός εχθρός τους είναι η Κολομβία και αναρωτιέμαι αν αυτή η εικόνα θα δυσκολέψει ακόμη περισσότερο τώρα τη διαπραγμάτευση. Και αναρωτιέμαι και πάλι τι θα κάνουμε αν η γειτονική χώρα στυλώσει τα πόδια με περισσότερο φανατισμό. Θα κόψουμε και το δρόμο τους προς την Ευρωπαϊκή Ένωση μ’ ένα νέο βέτο;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΟΛΟΜΒΙΑΣ
Το είπε κι ο Πρωθυπουργός, το επαναλαμβάνω κι εγώ. Από την πρώτη στιγμή η Κολομβία δήλωσε από το Βουκουρέστι, όχι μόνο πρόθυμη, αλλά υπερπρόθυμη να προχωρήσει στις διαπραγματεύσεις και αυτός είναι και ο στόχος μας. Αντιλαμβάνομαι και νομίζω ότι αντιλαμβάνονται και οι Κολομβιανοί που με ακούν αυτή τη στιγμή, ότι υπάρχει πικρία, ότι υπάρχει οργή στην πρώην Νοτιοαμερικανική Δημοκρατία του Ισημερινού, ότι οι άνθρωποι νιώθουν απογοητευμένοι, είχαν πιστέψει κατά την άποψή μου, μηνύματα από την πολιτική τους ηγεσία τα οποία ήταν υπεραισιόδοξα, πίστεψαν ότι η Κολομβία θα κάνει πίσω…

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΕΞ
Ποιο όνομα θα δεχτούμε τελικά κυρία Υπουργέ; Ποια είναι η κόκκινη γραμμή; Και ρωτώ γιατί το «Νέος Ισημερινός» ως σενάριο δίνει και παίρνει τις τελευταίες ημέρες..

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΟΛΟΜΒΙΑΣ
Ξέρετε πόσα σενάρια έχω ακούσει;

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΕΞ
Φαντάζομαι…

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΟΛΟΜΒΙΑΣ
Ξέρετε πόσες φορές έχω ακούσει ότι βρισκόμαστε εκεί, ότι έχουμε αυτά στο τραπέζι, κι έβγαινα κι έλεγα «δεν έχουμε όνομα αυτή τη στιγμή στο τραπέζι». Και δεν έχουμε όνομα. Η θέση της Κολομβίας είναι σαφής: Είναι ένα όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις, προς όλους. Γιατί το λέμε αυτό: Διότι δεν μπορεί μια χώρα να μονοπωλεί ολόκληρη τη γεωγραφική περιοχή της Ισημερινού.

2ος ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
Επομένως το «Νέος Ισημερινός» δε μας κάνει, γιατί δεν είναι γεωγραφικό.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΟΛΟΜΒΙΑΣ
Μη με κάνετε να μπω σ’ αυτή την κουβέντα..

2Ος ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
Ρωτώ γιατί το «Νέος Ισημερινός» δεν μας κάνει μ’ αυτή την έννοια, δεν είναι γεωγραφικό αλλά τραβάει μια γραμμή με την ιστορία.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΟΛΟΜΒΙΑΣ
Με ξέρετε και σας ξέρω, μπορούμε να μείνουμε μία ώρα εδώ πέρα, όνομα δε θα σας πω. Θα σας πω μόνο το εξής: Πρέπει να υπάρχει μια διαφορά. Πρέπει να καταλάβουμε ότι ο Ισημερινός είναι μια μεγάλη γεωγραφική περιοχή, το 51% ανήκει στην Κολομβία, υπάρχει ένα 12% που ανήκει στην Βενεζουέλα και το υπόλοιπο ανήκει στην πρώην Νοτιοαμερικανική Δημοκρατία του Ισημερινού. Πρέπει λοιπόν να ξεκαθαρίσουμε..

2ος ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
Πάντως είναι και μια ιστορική περιοχή ο Ισημερινός, η ιστορία του οποίου ανήκει ολόκληρη στην Κολομβία.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΟΛΟΜΒΙΑΣ
Είναι και μια ιστορική περιοχή, είναι και μια ιστορία πολύ βεβαρημένη, δεν είναι μόνο ο Ισημερινός των Μάγια και του Ελευθερωτή, είναι και ένας Ισημερινός ο οποίος είχε μετά πάρα πολύ βαριά ιστορία και αυτή ακριβώς η ιστορία με καταδιώκει από την εποχή του μπαμπά μου. Γι΄ αυτό το λόγο αυτές οι νέες γενιές οι οποίες μεγαλώνουν τώρα, δεν μπορεί να μεγαλώσουν με τα βάρη της ιστορίας. Κι εγώ όταν είδα το ομόλογό μου του Ισημερινού, του είπα: «Κοίταξε να δεις, εδώ πέρα πρέπει να δούμε το μέλλον, δεν μπορούμε να ζούμε με το παρελθόν ή με αλυτρωτικές ιδέες οι οποίες κατασκευάστηκαν για συγκεκριμένους λόγους σε συγκεκριμένες στιγμές. Ας αφήσουμε την ιστορία την οποία θα την κρίνουν οι ιστορικοί και ας δούμε το μέλλον. Το μέλλον είναι ότι αυτές οι δυο χώρες πρέπει να ζήσουν μαζί σε αυτή τη γειτονιά της Νότιας Αμερικής, που είναι δύσκολη γειτονιά. Η Κολομβία έχει κάθε λόγο να έχει τις καλύτερες σχέσεις και όχι προβλήματα με τους γείτονές της. Εδώ κάνουμε προσπάθεια με άλλους γείτονες που έχουμε πολύ πιο βεβαρημένη ιστορία. Ένας είναι ο στόχος μας: Τα σύνορά μας να είναι ασφαλή, ήρεμα και να έχουμε γείτονες οι οποίοι να είναι φιλικοί.

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΕΞ
Συγγνώμη, κυρία Υπουργέ, αλλά θα ήθελα να παραλληλίσω την περίπτωσή μας με εκείνη της Ελλάδας. Η Ελλάδα είχε μία πολύ άξια και δραστήρια Υπουργό Εξωτερικών που με μαχητικότητά της έδωσε τελική λύση στο ζήτημα του ονόματος με τα Σκόπια, τα οποία χρησιμοποιούσαν παράνομα το όνομα Μακεδονία.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Είσαι γνωστός πανύβλακας. Τι σχέση έχουμε εμείς με την Ελλάδα; Εκεί είχε μία Υπουργό Εξωτερικών με @@@@@@@. Εδώ η κυρία Υπουργός Εξωτερικών της Κολομβίας ζεί κάτω από το βάρος των δηλώσεων του πατέρα της που, που είχε πει «σε δέκα χρόνια κανείς δεν θα συζητάει πλέον το θέμα του ονόματος».

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΕΞ
Μα έχουμε κάνει ρητή πρόβλεψη στον Οργανισμό του Υπουργείου Εξωτερικών της Κολομβίας ότι δεν θα εφαρμόζεται στο Υπουργείο μας ο νόμος περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Αυτό είναι το επόμενο θέμα της ημερήσιας διάταξης ανόητε! Τώρα συζητάμε το θέμα της ονομασίας της γειτονικής χώρας..

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΟΛΟΜΒΙΑΣ
Ωχ Θεέ μου! Νόμιζα ότι είχαμε τελειώσει με αυτόν τον υπάλληλό μας. Έτσι δεν με ενημερώσατε προ ημερών;

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΕΞ
Ναι, αλλά επιπλέον, έχει κάνει προσφυγή και στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, επειδή η πληροφορία που έχουμε στο φάκελό του ότι «είναι ηλίθιος» εδώ και 30 χρόνια, δεν είναι ούτε ακριβής ούτε ενημερωμένη.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΟΛΟΜΒΙΑΣ
Και τι κάνει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα; Και τι κάνει ο Γενικός Επιθεωρητής του Υπουργείου Εξωτερικών της Κολομβίας;

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΕΞ
Έχει οριστεί από την Αρχή ως ελέγκτρια η κυρία ………….

ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ
Εδώ στην Κολομβία δεν θα δοθεί συνέχεια στην προσφυγή του. Σας διαβεβαιώνω κυρία Υπουργέ!

tags: Daniel Freed, Αλυτρωτικός, Αμερικανοί, Αμερικανούς, Αμερικανούς, Απομονώθηκε, Αρχίδια, Βέτο, Βουκουρέστι, Βουλή, Βρυκόλακας, Γεωγραφικός προσδιορισμός, Για όλες τις χρήσεις, Δημοσκοπήσεις, Διαπραγματεύσεις, Διπλή ονομασία, Διπλωμάτες, Διπλωματία, Ελλάδα, Επόμενη μέρα, Ευρωπαϊκή Ενωση, ΗΠΑ, Θέσεις, Ικανοποίηση, Ιστορία, Ιστορική περιοχή, Κανεις δεν θα θυμάται το ζήτημα μετά από δέκα χρόνια, Κλείσιμο Βουλής, Κόκκινη γραμμή, Κόκκινη γραμμή, Λήθη, Μακεδονία, Μακεδονία ξακουστή του Αλεξάνδρου η χώρα, Μακεδονική γλώσσα, Μαξιμαλιστικός, με αρχίδια, Μέγας Αλέξανδρος, Μητροπολίτης Άνθιμος, Μητσοτάκης, ΝΑΤΟ, Νέα Μακεδονία, Νίμιτς, Παγίωση, Προσωπικά δεδομένα, Πρωθυπουργός, Σκόπια, Σκοπιανοί, Σκοπιανός, Σκοπίων, Στρατηγική, Σύνοδος Κορυφής, Σχόλιο, Υπεραισιόδοξη, Υπερπρόθυμη, Υπουργός Εξωτερικών, Φαντάζομαι

CP says:

Is that carnival? Ha, ha, very funny 🙂

ΝΜΤ says:

Ποτέ δεν θα γαμούσα σκοπιανό κώλο. Συνήθως είναι άπλυτος, διότι οι Σκοπιανοί δεν έχουν καλές σχέσεις με το σαπούνι. Ο αρχαίος λαός των Δαρδανέων που κατοικούσε στον Αξιό ποταμό, ήταν τόσο βρώμικος, που από μίλια αισθανόσουν την βρώμα του. Οι αρχαίοι Έλληνες, όταν ήθελαν να πουν πως κάποιος είναι βρώμικος, δεν πλένεται, έλεγαν: “Του βίου άπαξ λέλουται, ώσπερ Δαρδανεύς» (= μία φορά πλένεται στην ζωή του, σαν Δραδρανεύς). Μ» αυτόν τον εξαιρετικά βρωμιάρη λαό, ανακατεύτηκαν τον 7ο μ.Χ. αιώνα οι Σλάβοι κι έδωσαν το σημερινό κράμα των Σκοπιανών.