Μαρτυρία ντοκουμέντο για τον ξεχασμένο Ελληνισμό των Σκοπίων

 

Η γιαγιά Φανίτσα από το Μοναστήρι της ΠΓΔΜ, μπορεί πλέον να μην είναι στη ζωή, αλλά η μαρτυρία της στην εκπομπή «ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ» της Μάγιας Τσόκλη (2003), αποτελεί μαρτυρία ντοκουμέντο, για τον ξεχασμένο Ελληνισμό των Σκοπίων και κυρίως της Πελαγονίας.

Οι γονείς της, εύποροι Μοναστηριώτες, δεν εγκατέλειψαν το Μοναστήρι, μετά το τέλος των Βαλκανικών Πολέμων και την επίδοση της περιοχής στη Σερβία το 1913. Έμειναν πίσω, ξεχασμένοι από το ελληνικό κράτος. Έζησαν υπο σερβική κυριαρχία και βίωσαν τη μετάλλαξη της περιοχής τους σε «Μακεδονία» επι κομμουνισμού και ενιαίας Γιουγκοσλαβίας. Αιωνία της η μνήμη …

http://northmacedonians. blogspot. com/2008/08/blog-post_27. html

Related posts:

Want more of this? See these Posts:

  1. Τα Ελληνικά ΜΜΕ για την επιστολή των επιφανών Ακαδημαϊκών απο όλον τον κόσμο προς τον Ομπάμα
  2. E-ntopios : Nέο Ιστολόγιο για την Ιστορία, τον Πολιτισμό και την Παράδοση των Μακεδόνων
  3. 220 νομίσματα «μιλούν» για τον Μέγα Αλέξανδρο
  4. Από τον Καπετάν Άγρα στα αγάλματα των Σκοπίων
  5. Νέα “μαχαιριά” της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για το όνομα των Σκοπίων
Comments
Pantelis Vasdekis says:

Συγχαριτήρια για τη δουλειά που κάνετε. Είστε αξιόλογοι, όμως, μη χάνετε τον καιρό σας γιατί κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν αμφισβητεί την ελληνικλότητα της Μακεδονίας. Όπως κι εγώ το έχω πει κατ’ επανάλειψη, το θέμα είναι καθαρά πολιτικό κι όχι εθνικό. Σε αυτόν τον τομέα χρειάζεται να επεκταθείτε.Όσο για αυτούς που μιάνε το Σαλβομακεδονικό ιδίωμα και που προσπαθούν να δημιουργήσουν και γραφή, άστε τους να ψάχνονται.
Ευχαριστώ