Συνεχίζονται τα λάθη στο Σκοπιανό

Απο ΔΣ/Ο21 Μ-Θ

http://www.diktyo21.gr/item.asp?ReportID=732

Κοινός παρανομαστής των επιθέτων που αποδίδονται, από Έλληνες πολιτικούς σχολιαστές, στον Ν. Γκρούεφσκι, είναι ότι πρόκειται περί γραφικού τύπου, ιταμού, προκλητικού και γενικώς περί ενός παιδιού του ίδιου σωλήνα που παράγει Σαακασβίλι, Γιουσένκο και λοιπούς. Συμφωνούμε, αλλά περισσότερο από το ψυχογράφημα του σλάβου πρωθυπουργού μας ενδιαφέρουν τα αποτελέσματα των ενεργειών του, τα οποία δυστυχώς θα προκύψουν άκρως ζημιογόνα για μας.
Φαίνεται, πως οι σύμβουλοι του Γκρούεφσκι έχουν περισσότερες ικανότητες από τον Άλεξ Ρόντος του Σαακασβίλι, διότι πέτυχαν τους σκοπούς τους.
Κατ` αρχήν, αποδεχθήκαμε διάλογο περί “μακεδονικής εθνότητας”. Το επιχείρημα ότι αρνηθήκαμε την ύπαρξή της είναι έωλο, αφενός διότι ασχοληθήκαμε με την ουσία, αφετέρου διότι επί δεκαετίες υποστηρίζουμε ότι είναι ανύπαρκτη και η “τουρκική μειονότητα”, αλλά οι ίδιοι οι Έλληνες πολιτικοί υποστηρίζουν σήμερα τον αυτοπροσδιορισμό, το δε ευρωπαϊκό κατευθυνόμενο δικαστήριο επιβάλλει την αναγνώριση “τουρκικών” συλλόγων. Η απάντηση στην επιστολή Γκρούεφσκι χρεώνεται ως ένα εκ των μεγάλων λαθών που διαπράττονται ανελλιπώς.
Εκεί δε που, δυστυχώς, δικαιωνόμαστε είναι ότι η ελληνική διπλωματία αποφεύγει επιμελώς να αναγνωρίσει πως μόνον η, διʼ οιονδήποτε τρόπον, λήξη των συνομιλιών για την εξεύρεση κοινά αποδεκτού ονόματος για την Βαρντάρσκα, δεν επιλύει το πρόβλημα των σχέσεών μας, αλλʼ απεναντίας τώρα δημιουργείται εντονότερο. Οι πιέσεις για αναγνώριση “μακεδονικής εθνότητας” και “μακεδονικής γλώσσας” θα καταστούν αφόρητες. Και στο τέλος, εφόσον τα πολιτικά πράγματα της χώρας μας συνεχίσουν να βαίνουν με τους υπάρχοντες ρυθμούς και τις ίδιες τακτικές, θα το αποδεχθούμε. Δεν πέρασε άλλωστε πολύς καιρός που άπαντες υποσχόμασταν ότι δεν θα ξεχάσουμε την Κύπρο, και σήμερα όχι μόνον την ξεχάσαμε αλλά υιοθετούμε και την ανελληνική πολιτική του κ. Χριστόφια.
Ήδη, ο ομογάλακτος των Γκρουέφσκι, Σαακασβίλι και λοιπών, Γ.Γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν αναφέρει στην απάντησή του στην επιστολή του σλάβου πρωθυπουργού Ν. Γκρουέφσκι: «Ξέρω ότι υπάρχουν άλλα ζητήματα, που Σκόπια και Αθήνα πρέπει να συζητήσουν. Ελπίζω ότι με την επίλυση της διαφοράς για το όνομα θα ανοιχτεί ένας δρόμος για καλύτερες σχέσεις και ότι θα οδηγήσουν στο άνοιγμα των υπόλοιπων ζητημάτων και στην επίλυσή τους».
Είναι εντυπωσιακό το γεγονός, ότι μόνον οι πολιτικοί μας προσποιούνται ότι δεν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της καταστάσεως. Γίνεται βέβαια κατανοητό, ότι ακολουθούν την πάγια τακτική της μεταθέσεως επιλύσεως προβλημάτων στους επόμενους, κι αυτοί με τη σειρά τους στους μεθεπόμενους, έως ότου το πρόβλημα καταστεί δυσεπίλυτο. Τότε, θα αποφασίσει η Νέα Τάξη και οι πολιτικοί θα σκύψουν το κεφάλι. Νεοταξίτες δημοσιογράφοι και “λόγιοι” θα μας βομβαρδίζουν με “συνετά” επιχειρήματα κι εμείς, που θα έχουμε κουραστεί και θα μας βαρύνει η καθημερινότητα, θα υποκριθούμε ότι δεν γίνεται αλλιώς. Έτσι, απλά. Όπως με την Κύπρο, το Αιγαίο, την Θράκη και αύριο με την Τσαμουριά.
Η προεργασία γίνεται. Ο υπουργός εξωτερικών της Βαρντάρσκα Α. Μιλόσοσκι έχει στην φαρέτρα του επιχειρήματα. Σε πρόσφατη συνέντευξή του σε ημερήσια εφημερίδα δήλωσε: «Όσον αφορά την τύχη της μακεδονικής γλώσσας στην Ελλάδα, μπορείτε να αποκτήσετε μια καλή αντίληψη του θέματος διαβάζοντας το βιβλίο “Η απαγορευμένη γλώσσα”, του έλληνα συγγραφέα Τ. Κωστόπουλου, το οποίο εκδόθηκε στην Αθήνα το 2000». Πολλά παρόμοια επιχειρήματα μπορεί να αρυσθεί από ακαδημαϊκούς δασκάλους, που οφείλουν να εργαστούν – ορκισθέντες στο Σύνταγμα – για «την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης» των παιδιών μας. Το ότι είναι επίορκοι, προφανώς και δεν τους ενοχλεί. Άλλωστε, ουδείς τους ζήτησε το λόγο. Απεναντίας.
Θέλουμε να υπενθυμίσουμε, ότι στην παγκόσμια ιστορία καμιά αυτοκρατορία δεν διαλύθηκε και κανένα έθνος δεν χάθηκε, για οικονομικούς λόγους. Τα αίτια της απώλειας δεν είναι άλλα από τη σήψη της κοινωνίας. Και οφείλουμε να παραδεχθούμε πως το περιβάλλον που διαμορφώσαμε και εντός του οποίου ζούμε μας οδηγεί στον όλεθρο. Δεν έχουμε πολλά χρονικά περιθώρια για να ανατρέψουμε την κατάσταση. Μπορούμε όμως να το πετύχουμε, αρκεί να υποχρεώσουμε εαυτούς και πολιτικούς να ενστερνιστούν τη διαπίστωση του Κριτόλαου: «… Εάν μεν άνδρες ώσιν, ουκ απορήσουσι συμμάχων, εάν δε, ανδράποδα κυρίων» (Εάν φανείτε άνδρες, δεν θα δυσκολευθείτε να βρείτε εύκολα συμμάχους. Εάν είστε ανδρείκελα, δεν θα δυσκολευθείτε να βρείτε αφεντικά).
Ως υστερόγραφο να προσθέσουμε, ότι είναι αφελείς όσοι πράγματι πιστεύουν πως την “Αιγαιακή Μακεδονία” η Νέα Τάξη την ετοιμάζει για τους Σλάβους. Άλλα είναι τα αναμένοντα αφεντικά.

Related posts:

Comments