Ευθύνες στην ΠΓΔΜ από τη Σλοβενία

 
 News Ευθύνες στην ΠΓΔΜ από τη Σλοβενία

 

Ο πρόεδρος της Σλοβενίας, Ντανίλο Τουρκ, εκτίμησε ότι, η προσπάθεια οικειοποίησης του ονόματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου και της πολιτιστικής κληρονομιάς των αρχαίων Μακεδόνων, από την πλευρά της ΠΓΔΜ, επιβαρύνει τις προσπάθειες εξεύρεσης λύσης στο ζήτημα της ονομασίας.

“Στο θέμα της ονομασίας, εμφανίστηκαν ορισμένα στοιχεία, τα οποία πραγματικά προκαλούν σύγχυση, μεταξύ αυτών που επί μακρόν παρακολουθούν το διμερές αυτό ζήτημα. Η ‘Μακεδονία’ άρχισε να χρησιμοποιεί το όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου για την ονομασία δημοσίων εγκαταστάσεων, γεγονός που προκάλεσε επιπλοκές. Δεν λέω ότι οι ενέργειες αυτές είναι λανθασμένες, όμως πρέπει να γνωρίζετε ότι η χρησιμοποίηση του Μεγάλου Αλεξάνδρου, σε τέτοιες καταστάσεις, προκαλεί μία φόρτιση στο ευαίσθητο πρόβλημα της ονομασίας, κάτι που πρέπει ίσως να αποφεύγεται. Είναι ακόμη γεγονός ότι οι ενέργειες αυτές δεν έμειναν απαρατήρητες από κύκλους της διεθνούς κοινότητας “, ανέφερε ο κ. Τουρκ, σε συνέντευξή του στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ, “ΜΙΑ”.

Ο πρόεδρος της Σλοβενίας Ντανίλο Τουρκ

 

Πηγή: ΣΚΑΙ

Ο πρόεδρος της Σλοβενίας απέρριψε τον ισχυρισμό ότι, η έλλειψη προόδου αναφορικά με την ευρωατλαντική προοπτική της ΠΓΔΜ, εξαιτίας της εκκρεμότητας της ονομασίας, δύναται να αποτελέσει παράγοντα αποσταθεροποίησης για την περιοχή.

“Κανείς δεν θεωρεί το πρόβλημα της ονομασίας μεταξύ της ‘Μακεδονίας’ και της Ελλάδας ως αποφασιστικό παράγοντα για τη σταθερότητα στα Βαλκάνια. Κανείς δεν πρόκειται να θέσει το ζήτημα της ονομασίας ως τέτοιο που διαδραματίζει αποφασιστικό ρόλο για τη σταθερότητα στα Βαλκάνια”, σημείωσε ο κ.Τουρκ.

Related posts:

Want more of this? See these Posts:

  1. Μιλόσοσκι: Η Ελλάδα έχει σκληρύνει τη στάση της
  2. Απούσα η ΠΓΔΜ από τη σύνοδο του Συμβουλίου της Ευρώπης
  3. ΣΚΟΠΙΑΝΟ : Από τη «δέσμη ιδεών» στην πρόταση Νίμιτς
  4. ΠΓΔΜ: Αποκαλύψεις μέσω Wikileaks στην εκπνοή των προεκλογικών διαδικασιών
  5. Βασίλισσες-ιέρειες από τη Μακεδονία στην Ελληνιστική Οικουμένη
Comments