Τσεχία: Η ΠΓΔΜ δεν πληρεί τις προϋποθέσεις για ένταξη στην Ε.Ε.

 
News Τσεχία: Η ΠΓΔΜ δεν πληρεί τις προϋποθέσεις για ένταξη στην Ε.Ε. O προεδρεύων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρωθυπουργός της Τσεχίας, Μίρεκ Τοπολάνεκ, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα των Σκοπίων «Ουτρίνσκι Βέσνικ» διατύπωσε την άποψη ότι η ΠΓΔΜ δεν εκπλήρωσε τις προϋποθέσεις της Ε.Ε., προκειμένου να λάβει ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων και μία εξ αυτών είναι το ζήτημα της ονομασίας.

Ο κ. Τοπολάνεκ σημείωσε ακόμη ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθόρισε οχτώ προϋποθέσεις για την ΠΓΔΜ, ώστε να μπει η χώρα σε διαδικασία έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

«Κάποιες από αυτές, όμως, ακόμη δεν έχουν εκπληρωθεί. Μεταξύ των ανεκπλήρωτων προϋποθέσεων είναι η εφαρμογή της μεταρρύθμισης στον τομέα της Δικαιοσύνης, ο αγώνας κατά της διαφθοράς, η επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της χώρας, καθώς και η αντιμετώπιση του δημοκρατικού ελλείμματος. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπήρξε πρόοδος, αλλά κάποιες από τις βασικές προϋποθέσεις παραμένουν ανεκπλήρωτες. Καθοριστικές θα είναι οι επικείμενες εκλογές του Μαρτίου στη χώρα, όπως και ο διάλογος με την Αντιπολίτευση», ανέφερε ο πρωθυπουργός της Τσεχίας.

Ο κ. Τοπολάνεκ, ωστόσο, εντόπισε μέρος αυτής της επιφυλακτικότητας της Ε.Ε. και στην κατάσταση εντός της Ένωσης, όπου, σύμφωνα με εκτιμήσεις του, ο ενθουσιασμός σχετικά με τη διεύρυνση της Ε.Ε. έχει χαθεί εδώ και πολύ καιρό.

Πηγή: Kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

By Samios Makedonas

   
   
 

Related posts:

Want more of this? See these Posts:

  1. E.E.: Αναβολή στην απόφαση για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις των Σκοπίων
  2. Ράσμουσεν: Τα Σκόπια δεν θα πάρουν πρόσκληση για ένταξη στην διάσκεψη κορυφής του ΝΑΤΟ στην Λισσαβώνα
  3. Σκόπια-Δημοσκόπηση για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση
  4. Ράσμουσεν: Κλειδί για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ η ονομασία
  5. Σκόπια: Τουρκική στήριξη στην ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ

Comments are closed.