Σκόπια: Βολές κατά Γκρούεφσκι για τον «εξαρχαϊσμό»

 

News Σκόπια: Βολές κατά Γκρούεφσκι για τον «εξαρχαϊσμό»

Σκόπια: Βολές κατά Γκρούεφσκι για τον «εξαρχαϊσμό»
Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2009 07:00

Εντείνεται η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο μεγαλύτερων κομμάτων της ΠΓΔΜ, εν όψει των προεδρικών και των δημοτικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 22 Μαρτίου.

Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός κατηγορείται ότι με την τακτική των «αρχαίων ριζών» οδηγεί τη χώρα σε απομόνωση.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «Σοσιαλδημοκρατική Ενωση» (SDSM) κατηγόρησε εκ νέου τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι, ότι, μέσω της κατάχρησης των «αρχαίων ριζών» και της πολιτικής του «εξαρχαϊσμού», οδηγεί τη χώρα σε μεγαλύτερη απομόνωση και υποστήριξε πως το συγκυβερνών VMRO-DPMNE ευθύνεται, γιατί η χώρα έχει βρεθεί στη χειρότερη από ποτέ διεθνή θέση.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του SDSM, Εμιλιάν Στάνκοβιτς, κάλεσε τον πρωθυπουργό να ανακαλέσει την απόφαση διάθεσης 8,6 εκατ. ευρώ για την ανέγερση μνημείων στο κέντρο των Σκοπίων, (συμπεριλαμβανομένου του υπό κατασκευή μεγάλων διαστάσεων άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που προβλέπεται να τοποθετηθεί στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων) και να δοθεί το ποσό στην οικονομία και τις επιχειρήσεις, στους απολυμένους εργάτες και στη διαχείριση της ενεργειακής κρίσης, «εγκαταλείποντας τα μεγαλομανή του σχέδια».

Απαντώντας στις καταγγελίες του εκπροσώπου του SDSM, ο εκπρόσωπος του VMRO-DPMNE, Αλεξάνταρ Μπιτσικλίσκι, δήλωσε: «Η διαφορά ανάμεσα σε εμάς και εσάς είναι ότι εμείς χτίζουμε, ενώ εσείς κλέβετε».

By Samios Makedonas

Πηγή: Ναυτεμπορική

Related posts:

Want more of this? See these Posts:

  1. Νέα επίθεση Γκρούεφσκι κατά Ελλάδας για το όνομα των Σκοπίων
  2. Βολές κατά των Σκοπιανών από Διεθνείς Οργανισμούς για σοβαρό περιορισμό της Ελευθερίας της Έκφρασης
  3. KNE κατά ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια
  4. Με “μισό μάτι” βλέπουν οι Σκοπιανοί τον συμβιβασμό για το όνομα
  5. Διαμαρτύρονται οι Σκοπιανοί στην ΕΕ για τον όρο «μακεδονικός»
Comments