Ταξιδιωτική οδηγία για την ΠΓΔΜ εξέδωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών

 

991713 b Ταξιδιωτική οδηγία για την ΠΓΔΜ εξέδωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών

Ταξιδιωτική οδηγία για τους Έλληνες που σκοπεύουν ταξιδεύουν ή σκοπεύουν να ταξιδέψουν στην ΠΓΔΜ εξέδωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών μετά την επίθεση που δέχθηκαν το βράδυ της Κυριακής τρία ελληνικά τουριστικά λεωφορεία στην Οχρίδα.

 

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εξωτερικών ενημερώνει τους Έλληνε ςπολίτες ότι ενδέχεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα κατά τη διέλευσή τους ή την παραμονή τους στην ΠΓΔΜ λόγω του αρνητικού κλίματος που έχει καλλιεργηθεί σε βάρος της Ελλάδας.

Επίσης, προειδποιεί ότι όλες οι διαδικασίες που αφορούν σε τελωνεία, φορολογία, μεταφορές τράνζιτ, εξαγωγή ποσού σε ξένο συνάλλαγμα και σε κανόνες οδικής κυκλοφορίας, «εφαρμόζονται πλειστάκις από τις σκοπιανές αρχές έναντι των Ελλήνων πολιτών με εξάντληση κάθε αυστηρότητας, με εμφανή χαρακτηριστικά κατάχρησης και δυσανάλογες συνέπειες».

Ακόμη, οι Έλληνες προειδοποιούνται ότι η νομοθεσία στην ΠΓΔΜ αλλάζει συνεχώς και χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση του κοινού.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ καλεί τους Έλληνες να «λαμβάνουν μέτρα ιδιαίτερης προσοχής και σύνεσης, όσον αφορά την ασφάλεια του προσώπου και της περιουσίας τους, κατά την διαμονή ή την διέλευσή τους από την ΠΓΔΜ».

Newsroom ΔΟΛ

Πηγή: In.gr

Related posts:

Want more of this? See these Posts:

  1. “Μειονότητα” 700.000 ατόμων στην Ελλάδα… βλέπει το Σκοπιανό υπουργείο εξωτερικών
  2. Ταξιδιωτική οδηγία των Σκοπίων για την … Ελλάδα!
  3. Υπόμνημα από τα Σκόπια για το ελληνικό βέτο στο NATO
  4. Αποχωρεί ο Μιλόσοσκι από το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ
  5. Βουλή: Η ένδειξη «μακεδονικός οίνος» δεν είναι αποδεκτός εάν το προϊόν δεν είναι ελληνικό
Comments