“Αθέατος Κόσμος” και Ουράνιο Τόξο

“Αθέατος Κόσμος” και Ουράνιο Τόξο
Οι εντυπώσεις μου από την εκπομπή δυστυχώς ήσαν κάκιστες. Εκτός ότι στην αρχή ήσαν μία χάβρα “ιουδαίων” όπως όλοι μαζί μίλαγαν και αιτία ήσαν κυρίως ο Βαλλιανάτος και δυστυχώς η Ελληνική πλευρά.
Ειπώθηκαν πολλά αλλά τις εντυπώσεις σε έναν ουδέτερο παρατηρητή θα τις κέρδιζε η πλευρά του Ουρανίου Τόξου (Παρίσης, Βοσκόπουλος και Βαλλιανάτος). Γιατί θα με ρωτήσετε ?
Διότι η Ελληνική πλευρά εκτός ότι ήταν ΑΝΗΜΕΡΩΤΗ, χρησιμοποιούσε αυτήν την στείρα επιχειρηματολογία και η οποία δεν πείθει πλέον.
Και φυσικά η έκθεση Μακντούγκαλ είναι μονόπλευρη
Και φυσικά όλες αυτές οι εκθέσεις βασίζονται στις προτροπές και συμβουλές του ΕΠΣΕ του Δημητρά
Και φυσικά οι αναφορές του ΕΠΣΕ είναι γραμμένες και ραμμένες σύμφωνα με τις επιταγές του Σκοπιανού εθνικισμού
Και φυσικά η Ελληνική πολιτεία είναι ανύπαρκτη όλα αυτά τα χρόνια στο θέμα “μειονότητες και προπαγάνδα”

Το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς ?
όταν Έλληνας Βουλευτής της Πέλλας μπερδεύει τον Στοίδη με τον Βοσκόπουλο κάτι δεν πάει καλά.

Ειπώθηκαν πολλά από τους Σκοπιανούς και κυρίως αυτό της ταυτότητας και της γλώσσας. Εγώ θα τα ξαναματαναπώ διότι όπως φαίνεται μερικοί από την Ελληνική πλευρά νομίζουν ότι με αυτά που λένε είναι “ανίκητοι”.

Ξεκινάω με το δεύτερο θέμα και αφορά την αναγνώριση γλωσσολογικών μειονοτήτων στην Ελλάδα. Ο όρος μειονότητα στην χώρα μας έχει διεστραβλωθεί εξαιτίας της ιδεολογικής μειοψηφίας η οποία μας βομβαρδίζει τα τελευταία χρόνια και που θεωρεί ότι εναντίον της ιδεολογίας των πολλών τότε αυτοί είναι οι προστάτες των λίγων.

Η γλώσσα είναι ένα σύστημα σημείων που καταρχήν εξυπηρετεί την επικοινωνία μεταξύ των μελών μιας ομόγλωσσης ομάδας και κατά δεύτερο λόγο γίνεται ο φορέας ανάπτυξης του πνευματικού και τεχνολογικού πολιτισμού. Οι διάφορες γλώσσες ακολουθούν στην ιστορική τους πορεία μια κατεύθυνση που είναι σύμφυτη και ανάλογη με την ιστορική πορεία που ακολουθεί η ομάδα των μελών, τα οποία χρησιμοποιούν τη γλώσσα. Η στρατιωτική και η πολιτιστική κυριαρχία μιας κοινωνικής ομάδας ή ενός έθνους σε μια ή περισσότερες κοινωνικές ομάδες ή έθνη επιφέρει αντίστοιχα και τη γλωσσική τους κυριαρχία• και αντίστροφα, η στρατιωτική ή/και η πολιτιστική υποχώρηση επιφέρει τη γλωσσική συρρίκνωση και, σε ακραίες περιπτώσεις, την εξαφάνιση της γλώσσας. Έτσι σήμερα υφίσταται στον κόσμο ένα μωσαϊκό εθνών και γλωσσών που είναι αποτέλεσμα ιστορικών γεγονότων, συγκυριών και πληθυσμιακών ανακατατάξεων. Κάποια από αυτά τα έθνη, επειδή κατέχουν κυρίαρχη στρατιωτική και οικονομική θέση έναντι άλλων εθνών και κοινωνικών ομάδων, κυριαρχούν και γλωσσικά. Στα πλαίσια αυτών των διαδικασιών έχουν δημιουργηθεί μειονοτικές ομάδες, οι οποίες δε διαφοροποιούνται από την κυρίαρχη ομάδα ούτε εθνικά ούτε θρησκευτικά, αλλά μόνον γλωσσικά.
Όταν εννοώ γλωσσολογική μειονότητα εννοών μόνο αυτούς που ομιλούν την Σλαβομακεδονική και Πομακική ΜΟΝΟ.
Η σκέψη-πρόταση μου είναι η κωδικοποίηση Σλαβικού ιδιώματος της ομιλουμένης από τους Έλληνες Σλαβόφωνους της Δ. Μακεδονίας που είναι διαφορετικό από το Τιτοικό κατασκεύασμα. Όταν το κάνεις αυτό θα σταματήσει ο Βοσκόπουλος και ο Παρίσης να μιλάνε και για αναγνώριση “Μακεδονικής” γλώσσα.
Αναλύεις την ομιλουμένη διάλεκτο, την κωδικοποιείς σε γλώσσα (πχ λατινικό αλφάβητο) και τους λες θέλετε γλώσσα ? πάρτε την και βάλτε την όπως θέλετε εσείς.
ΟΥΔΕΙΣ μα ΟΥΔΕΙΣ δεν θα τολμήσει να πει κάτι.
Και ξέρεται γιατί ?
Το Σλαβικό ιδίωμα της Μακεδονίας είναι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ από αυτό του Τιτοικού κατασκευάσματος που λέγεται με την βοήθεια Αμερικανών επιστημόνων “μακεδονική γλώσσα”.

Ακόμα και το ABECEDAR, το περίφημο βιβλίο που κουνούσανεε επιδεικτικά χτες οι Σκοπιανοί , η γλώσσα του σύμφωνα με το ΚΕΜΟ (ναι αυτό το κέντρο πουτ γλυκοκοιτάζει τις απόψεις τους) ήταν κατηγορηματικό : Καμμία σχέση με την γλώσσα του Τίτου.

Και πάμε τώρα στην περίφημη ταυτότητα. Εάν οι Αμερικανοί μέσω του Νίμιτς έβαλαν θέμα εθνικής ταυτότητας (national identity) και γλώσσας στην διπλωματική τραγωδία που παίζεται ΕΔΏ 17 χρόνια τώρα με το προκτεράτο τους να βάλουμε και εμείς θέμα πολιτιστικής ταυτότητας (Cultural Identity). Πρέπει να μιλάμε με την γλώσσα της Νέας Τάξης. Η πολιτιστική ταυτότητα είναι ένα στοιχείο σύνθετο και πολυεπίπεδο για την Νέα Τάξη και ειδικά για τον Αμερικανό. Για τον Ευρωπαίο πολίτη συνήθως αποτελείται από τα εξής επίπεδα:

το ευρύτερο ευρωπαϊκό που σχετίζεται με την κοινή ιστορία, κληρονομιά ή/και αξίες.
-το εθνικό επίπεδο που οριοθετείται από τα πλαίσια της χώρας μέλους, από τις -διοικητικές δομές και τους θεσμούς, τις πολιτικές, τη γλώσσα/ες, τη λογοτεχνία και τα επιτεύγματα.
-περιφερειακό επίπεδο το οποίο εκφράζεται μέσα από τις παραδόσεις, τη θρησκεία, τη γλώσσα ή τη γεωγραφική ιδιαιτερότητα.

Ο Μακεδονισμός των Σκοπιανών τρέφεται από την στρεβλή τους πολτιστική ταυτότητα. Η εθνική ταυτότητα και το εθνικό συναίσθημα πολλές φορές είναι τόσο ισχυρά που απειλούν να κλονίζουν τα πολυεθνικά κράτη. Παρά τις αφελείς δοξασίες των πάσης φύσεως διεθνιστών, η αξία του Έθνους, της ιστορικής συνείδησης, της πολιτιστικής ταυτότητας παραμένουν οι ισχυρότεροι παράγοντες των διεθνών σχέσεων αλλά και της συνοχής ενός κράτους.

ήθελα να ήξερα σε αυτήν την Μακντούγκαλ τι απάντηση δόθηκε από την Ελληνική πλευρά ? Η αναφορά της ήταν μνημείο ρεβανσισμού της Ελληνικής πολιτιστικής ταυτότητας.

Πηγή: Akritas Blog

Related posts:

Comments