ΗΠΑ: Διορισμός υπευθύνου για το κλείσιμο του Γκουαντάναμο

 

ΗΠΑ: Διορισμός υπευθύνου για το κλείσιμο του Γκουαντάναμο
Τον απερχόμενο υφυπουργό Εξωτερικών Ντάνιελ Φριντ θα διορίσει ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ως υπεύθυνο για το κλείσιμο του Γκουαντάναμο, σύμφωνα με αμερικανό αξιωματούχο.

«Αναμένουμε το διορισμό του Φριντ ως υπεύθυνο για το Γκουαντάναμο. Ο διορισμός αυτός δεν απαιτεί την έγκριση της Γερουσίας», διευκρίνισε ο αξιωματούχος ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Στις υποχρεώσεις του Ντάνιελ Φρίντ,θα είναι να αξιολογήσει ποιοι από τους κρατούμενους στο Γκουαντάναμο θα μπορούν να απελευθερωθούν και ποιοι θα πρέπει να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη για να δικασθούν. Επίσης ακόμη μια από τις υποχρεώσεις του Φριντ και ίσως η πιο δύσκολη, θα είναι να πείσει τα ευρωπαϊκά κράτη, αλλά και τις κυβερνήσεις άλλων χωρών, να δεχθούν κρατούμενους από το Γκουντάναμο, που δεν μπορούν να επιστρέψουν στις πατρίδες τους. Σημειώνεται ότι ο απερχόμενος υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, θα αντικατασταθεί από τον Φιλ Γκόρντον, ο οποίος τα τελευταία χρόνια εργάζονταν στο Brookings Institution της Ουάσινγκτον.

ΠΗΓΗ:e.net.gr

Related posts:

Want more of this? See these Posts:

  1. Συγκλονίζει η ανοικτή επιστολή του διάσημου αρχαιολόγου Στέφανου Μίλλερ για το κλείσιμο του αρχαιολογικού χώρου Νεμέας
  2. To BBC διόρθωσε το λάθος του για το αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας!
  3. Καυστικό σχόλιο του υπουργείου Εξωτερικών, για το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στα Σκόπια
  4. 38η Καλύτερη Χώρα του Κόσμου να ζεις για το 2009 η Ελλάδα σύμφωνα με το έγκυρο International Living Magazine
  5. Ανακοίνωση Φούλε για ακύρωση του ταξιδιού του στα Σκόπια με αιχμές για τους πολιτικούς αρχηγούς

Comments are closed.