Κατηγορίες της UEFA σε ομάδα της ΠΓΔΜ για στημένο παιχνίδι

Hμερομηνία : 26-03-09

Κατηγορίες της UEFA σε ομάδα της ΠΓΔΜ για στημένο παιχνίδι

Η Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA θα εκδικάσει την υπόθεση στις 17 Απριλίου και αναμένονται βαρύτατες κυρώσεις για την Ποπέντα.

Κατηγορούμενη από την UEFA για στημένο αγώνα είναι η Πομπέντα, ο πρόεδρος, καθώς και ένας ποδοσφαιριστής της ομάδας από την ΠΓΔΜ, όπως ανακοινώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία το πρωί της Πέμπτης.

Η έρευνα της UEFA αφορούσε την αναμέτρηση του συγκεκριμένου συλλόγου με την Πιούνικ, στον πρώτο προκριματικό γύρο του Champions League, στις 13 Ιουλίου του 2004. Το ματς είχε λήξει 1-3 υπέρ της ομάδας από την Αρμενία (η ρεβάνς έληξε 1-1).

Τις υποψίες για παράνομη δραστηριότητα στον εν λόγω αγώνα κίνησε το γεγονός ότι τοποθετήθηκαν ασυνήθιστα μεγάλα ποσά για στοιχηματισμό. Έπειτα από πολύχρονη έρευνα και μετά από καταθέσεις μαρτύρων, η UEFA εξασφάλισε τα απαιτούμενα ενοχοποιητικά στοιχεία για να φέρει τον σύλλογο των Σκοπίων ενώπιον της αθλητικής δικαιοσύνης.

Ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, είχε φροντίσει να κάνει γνωστές τις διαθέσεις του: «Αν τα αποτελέσματα προκαθορίζονται, το ποδόσφαιρο δεν έχει λόγο ύπαρξης. Οι στημένοι αγώνες είναι ίσως η μεγαλύτερη απειλή για το ποδόσφαιρο», δήλωσε.

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία αποφάσισε από την προσεχή περίοδο να χρηματοδοτήσει ένα πρόγραμμα καταγραφής και παρακολούθησης των αγώνων όλων των εθνικών πρωταθλημάτων πρώτης και δεύτερης κατηγορίας, όπως επίσης και του Κυπέλλου κάθε χώρας.

Στόχος είναι να εντοπίζει τυχόν «περίεργα» αποτελέσματα για να προστατέψει το προϊόν της. «Θα παρακολουθούμε περίπου 27.000 αγώνες κάθε χρόνο. Αυτό δείχνει πόσο αποφασισμένοι είμαστε να χτυπήσουμε το πρόβλημα στη ρίζα του», τόνισε ο γενικός γραμματέας της UEFA, Μάρτιν Τέιλορ.

ΠΗΓΗ : Kathimerini

Related posts:

Comments are closed.