ΠΙΚΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΑΓΝΟΟΥΝ!!

Υποθέτω όλοι μας ανεξαιρέτως, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με την Σκοπιανή Προπαγάνδα που καλλιεργείται συστηματικά απο την Εθνικιστική κυβέρνηση των Σκοπίων. Ανάμεσα στις διάφορες μορφές προπαγάνδας, ξεχωρίζει η πιο προσφιλής τακτική τους, η λεγόμενη “Δαιμονοποίηση του αντιπάλου” με κάθε τρόπο, με ότι και αν απο αυτό εξυπακούεται. Σύμφωνα με αυτήν την τακτική, οι Σκοπιανοί χρησιμοποιούν απαξιωτικούς, τις περισσότερες φορές, Ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς βάση των οποίων κοροιδεύουν στην κυριολεξία τους εαυτούς τους και στηρίζουν τις Αλυτρωτικές επιδιώξεις τους.

Ένας απο αυτούς τους αήθης χαρακτηρισμούς, η φράση “Christian Turks” (Χριστιανός Τούρκος) χρησιμοποιείται με ολοένα και αυξανόμενο ρυθμό απο τους Σκοπιανούς εναντίον όλων εκείνων των Ελλήνων που προέρχονται απο τους Έλληνες πρόσφυγες της Μικράς Ασίας και πιο συγκεκριμένα εναντίον των Μακεδόνων ποντιακής καταγωγής.

Ας εξετάσουμε όμως λίγο μεγάλες και πικρές αλήθειες, όπως θα αποδειχτούν, για τους ίδιους τους Σκοπιανούς, πάντα σε συνάρτηση με τον συγκεκριμένο όρο.

Αλήθεια 1η

(1) Η Αθήνα κατακτήθηκε απο τους Οθωμανούς το 1458 και η πόλη απελευθερώθηκε το 1833.

(2) Τα Σκόπια κατακτήθηκαν απο τους Οθωμανούς το 1392 και η πόλη απελευθερώθηκε το 1912.

(3) Η Θεσσαλονίκη κατακτήθηκε απο τους Οθωμανούς το 1430 και η πόλη απελευθερώθηκε το 1912.

(4) Η Τραπεζούντα κατακτήθηκε απο τους Οθωμανούς το 1461 και οι Πόντιοι πρόσφυγες ήρθαν στην Ελλάδα το 1923.

Επομένως,
Τα Σκόπια ήταν κάτω απο τον Οθωμανικό Ζυγό για 520 χρόνια.

Η Αθήνα ήταν κάτω απο τον Οθωμανικό Ζυγό για 375 χρόνια.

Η θεσσαλονίκη ήταν κάτω απο τον Οθωμανικό Ζυγό για 482 χρόνια

Οι Έλληνες Πρόσφυγες απο τον Πόντο ήταν κάτω απο τον Οθωμανικό Ζυγό για 462 χρόνια πριν έρθουν στην Ελλάδα.

Συμπέρασμα

Τα Σκόπια ήταν κάτω απο τον Οθωμανικό Ζυγό:

145 χρόνια περισσότερο απο την Αθήνα

38 χρόνια περισσότερο απο την Θεσσαλονίκη.
58 χρόνια περισσότερο απο τους Πόντιους Πρόσφυγες.

Αλήθεια 2η

Οι Σκοπιανοί υποκριτικά, επιμένουν να ξεχνάνε ότι:

Ακόμα και πιο πριν απο τις Οθωμανικές κατακτήσεις, τα εδάφη της τωρινής ΠΓΔΜ, είχαν γνωρίσει Τουρκικά φύλα όπως οι Ούζοι, Πετσενέγκοι, Κουμάνοι ενώ προς το τέλος της Βυζαντινής αυτοκρατορίας οι προγόνοι τους ήταν γνωστοί σαν οι “Τούρκοι του Βαρδάρη”.

Όμως ο πραγματικός Τουρκικός εποικισμός πραγματοποιήθηκε κατα την διάρκεια της Οθωμανικής κατοχής. Εικά τα Σκόπια ήταν το κέντρο της Διοικητικής περιφέρειας του Κοσόβου. Τα Σκόπια κατακτήθηκαν απο τον Γιγκίτ Πασά, την εποχή του Μπαγιαζήτ Α’ (1392). Όπως ο Τούρκος ακαδημαικός Mehmet Inbasi μας πληροφορεί:

“Έχοντας στρατηγική σημασία μια και βρισκόταν στα σύνορα, η πόλις των Σκοπίων έγινε αντικείμενο συστηματικού Εποικισμού μετά την κατάκτηση [..]Είναι παρόλαυτα, προφανές οι Οθωμανικές κατακτήσεις έγιναν για να εποικιστούν (*αυτά τα μέρη)”

Ο Σουλτάνος Μπαγιαζήτ Α’ εγκατέστησε τους Μουσουλμάνους Τούρκους στην περιοχή ανάμεσα στα Σκόπια και το Νις. Σύμφωνα με τον Halil Inalcik [2] ¨

“Μέρη όπως τα Serez, Plovdiv, Babadag, Elbasan, Sarajevo, Silistre και Skopje ταξινομήθηκαν απο τους Μπέηδες με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνουν Τουρκικές πόλεις. “

Οι εκτιμήσεις για τον πληθυσμό των Σκοπίων ανάμεσα στα έτη 1455 και 1569 ήταν:

Παρατηρήστε τα άκρως ενδιαφέροντα ποσοστά των Στατιστικών. Πχ το έτος 1544, ο πληθυσμός των Σκοπίων ήταν… 80% Μουσουλμάνοι (Στο συντριπτικό ποσοστό Τούρκοι και σε λιγότερο ποσοστό Αλβανοί) ενώ μόλις το 20% ήταν Χριστιανοί (Βούλγαροι, Έλληνες, Σέρβοι, Βλάχοι, κτλπ) !!!

Τα πράγματα δεν ήταν και πολύ καλύτερα αργότερα κατα την διάρκεια του 19ου Αιώνα.

Οταν λοιπόν ακούτε τους Σκοπιανούς να μιλάνε για “Christian Turks” να τους υπενθυμίζετε τα… κατορθώματα των προγόνων τους, τα οποία δυστυχώς ποτέ δεν διδάχτηκαν.

Πηγές:

- Halil Inalcik “The middle east and the balkans under the ottoman empire essays on economy and society”

- Anastasovski “Contestations over Macedonian identity 1870-1912″

- Mehmet Inbasi “The city of Skopje and its demographic structure in the 19th century”

by Nikolas

Related posts:

Comments
Nick Hodges says:

Very informative and very interesting article. Congratulations, you are doing a great job and I hope that we will vindicated very soon. Nick Hodges.