Αυστηρό μήνυμα στα Σκόπια

http://www.e-tipos.com/newsitem?id=84873

Σάββατο, 11.04.09

Ξεκάθαρο μήνυμα προς την ηγεσία των Σκοπίων ότι από τις δικές τους επιλογές θα κριθεί η πορεία της χώρας προς τις ευρωατλαντικές δομές έστειλε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κατά την ομιλία του στην Αριδαία του νομού Πέλλας.

Δεν υπάρχουν παρακαμπτήριοι δρόμοι από την ομόφωνη απόφαση της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, είπε ο πρωθυπουργός, κάλεσε την ηγεσία των Σκοπίων να εγκαταλείψει τις προσπάθειες παραχάραξης και παραγραφής της ιστορίας και είπε ότι ο δρόμος της ΠΓΔΜ στην ευρωπαϊκή οικογένεια περνάει μέσα από την τήρηση των αρχών της καλής γειτονίας και την επίλυση του θέματος της ονομασίας.

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση και στον αρχηγό της λέγοντας ότι δεν έχουν εναλλακτική αξιόπιστη πρόταση για την αντιμετώπιση της κρίσης, οι προτάσεις είναι όλες ευχάριστες και «χαϊδεύουν» τα αυτιά όλων. Η κυβέρνηση έχει επιλέξει την υπευθυνότητα, είπε ο κ. Καραμανλής, και η αξιωματική αντιπολίτευση την ανευθυνότητα και τον λαϊκισμό. «Δεν με ενδιαφέρει να είμαι ευχάριστος, το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να είμαι χρήσιμος στον τόπο», δήλωσε ο πρωθυπουργός και τόνισε πως ο ίδιος θα δώσει τη μάχη στην πρώτη τη γραμμή όπως πάντα με συνέπεια για να γίνουν πράξη οι αποφάσεις και οι δεσμεύσεις. Παρά τη δύσκολη συγκυρία λόγω της οικονομικής κρίσης, είπε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει κανονικά το έργο της για την ανάπτυξη της Περιφέρειας».

Επίσκεψη στο νέο μουσείο της Πέλλας

Το νέο μουσείο της Πέλλας και τα έργα ανάδειξης του Αρχαιολογικού χώρου της περιοχής επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ο οποίος ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για την πορεία εξέλιξη των εργασιών.

Το νέο μουσείο της Πέλλας αναμένεται να λειτουργήσει μέσα στο καλοκαίρι και με δήλωσή του ο πρωθυπουργός απάντησε στις προσπάθειες από την πλευρά της ΠΓΔΜ για παραποίηση της ιστορικής αλήθειας.»Με έργα και όχι στα λόγια αποδεικνύουμε το σεβασμό, την ιστορία μας και στην πολιτιστική κληρονομιά της Μακεδονίας. Με το έργο αυτό η χώρα δίνει απάντηση σε όσους επιχειρούν να παραποιήσουν την ιστορική αλήθεια».

Το νέο μουσείο της Πέλλας είναι προϋπολογισμού 13.500.000 ευρώ.

Το έργο συντήρησης και ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου της Πέλλας είχε ενταχθεί στο Γ΄ΚΠΣ το 2001 και υλοποιήθηκε από το 2002-2008. Περιλαμβάνει κτίρια εξυπηρέτησης επισκεπτών, στέγαστρα προστασίας του αρχαιολογικού χώρου και έχει ως στόχο τη συνολική ανάδειξη της πρωτεύουσας των αρχαίων Μακεδόνων. Σε δεύτερη φάση προβλέπονται παρεμβάσεις και σε άλλους χώρους στην ευρύτερη περιοχή της Πέλλας όπως είναι Μακεδονικοί τάφοι, η ρωμαϊκή αποικία της Πέλλας και η Τούμπα του Αρχοντικού.

Μετά την Πέλλα ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το έργο της νότιας παράκαμψης της Εδεσσας το οποίο μόλις παραδόθηκε στην κυκλοφορία, είναι μήκους 8 χλμ. και κόστισε 46 εκατ. ευρώ.

Τον κ. Καραμανλή συνοδεύει ο γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης, ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, οι υφυπουργοί Εσωτερικών Κώστας Γκιουλέκας και Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης ,ο γγ του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης Λουκάς Ανανίκας, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργος Τσιότρας, βουλευτές, ευρωβουλευτές κλπ.

e-tipos.com, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Related posts:

Comments