ΠΓΔΜ – Δηλώσεις Ν. Γκρούεφσκι και Γ. Ιβάνοφ για το θέμα της ονομασίας

 

http://www.express.gr/news/world/157336oz_20090415157336.php3

Πηγή: ΑΠΕ  15/04/09-18:35

«Οι διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας είναι μια σύνθετη διαδικασία που άπτεται και ζητημάτων που αφορούν την ταυτότητα του έθνους», δήλωσε σήμερα από την πόλη Κράτοβο ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι.
Ο κ.Γκρούεφσκι κληθείς να σχολιάσει αν η πρόταση για ονομασία «Βόρεια Δημοκρατία της Μακεδονίας» μπορεί να γίνει αποδεκτή για τα επίσημα Σκόπια, ανέφερε ότι η πρόταση αυτή έχει διατυπωθεί ανεπίσημα από ελληνικής πλευράς από παλαιότερα και τώρα αποτελεί και μέρος της πρότασης του μεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς.
«Ωστόσο, παράλληλα με αυτό που όλοι γνωρίζουμε, υπάρχουν ακόμη πολλά άλλα πράγματα που αποτελούν μέρος των διαπραγματεύσεων και που αυτοί (σ.σ.εννοεί την ελληνική πλευρά) τα συνέδεαν με την ευρύτητα της χρήσης του ονόματος, με την αλλαγή του Συντάγματος, των διαβατηρίων, με την αλλαγή της ταυτότητας, δηλαδή του έθνους και της γλώσσας και ως εκ τούτου οι διαπραγματεύσεις αυτές καθαυτές αποτελούν μία πολύ πιο σύνθετη διαδικασία και δεν περιορίζονται μόνο στην ονομασία», πρόσθεσε ο κ. Γκρούεφσκι.
Ακόμη, ο νεοκλεγείς πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ ανέφερε σήμερα ότι οποιαδήποτε πρόταση προωθηθεί για την εκκρεμότητα της ονομασίας, θα πρέπει να τεθεί σε δημοψήφισμα.

Related posts:

Want more of this? See these Posts:

  1. Μπιλιράκης και Μαλόνι υποβάλουν ψήφισμα για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ
  2. ΗΠΑ: Βήματα από την πλευρά των Σκοπίων περιμένει η Ελλάδα για το θέμα της ονομασίας
  3. Νέα Υόρκη : Νέες συναντήσεις για το θέμα της ονομασίας
  4. Aντιφατικές δηλώσεις Αβραμόπουλου για το θέμα του ονόματος των Σκοπίων
  5. Πρόσκληση ΠΓΔΜ για εμπλοκή της Ε.Ε. στο θέμα της ονομασίας

Comments are closed.