Ταξιδιωτική οδηγία των Σκοπίων για την … Ελλάδα!

Για γέλια ή για κλάματα; H κυβέρνηση των Σκοπίων εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα προφασιζόμενη μία κατάσταση αναταραχής στην χώρα μας!
Πιο συγκεκριμένα, το κατάπτυστο αυτό κείμενο κάνει λόγο για τις διαδηλώσεις και τα επεισόδια που λαμβάνουν χώρα ανά διαστήματα στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη τον τελευταίο καιρό. Οι Σκοπιανοί δεν αφήνουν βέβαια έξω και τις … ληστείες των τραπεζών.

 

Από την πλευρά του, το «ψύχραιμο» όπως πάντα, υπουργείο Εξωτερικών κάνει λόγο για πλήρη σύγχυση της κυβέρνηση των Σκοπίων. Πιο συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Γιώργος Κουμουτσάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Μιλόσοσκι στις 10/4 δημοσιεύει επιστολή του προς την Υπουργό Εξωτερικών, με την οποία ζητά ενίσχυση της επικοινωνίας των δύο λαών και της διμερούς τουριστικής συνεργασίας. Πέντε ημέρες μετά, για λόγους που μόνον ο ίδιος γνωρίζει παραπληροφορεί σκοπίμως τους πολίτες της χώρας του, προτρέποντάς τους να μην επισκέπτονται την Ελλάδα. Ο κ. Μιλόσοσκι προφανώς τελεί σε σύγχυση. Δεν μπορούμε να δώσουμε λύση στο πρόβλημά του. Το σοβαρό συμπέρασμα είναι ότι οι κυβερνώντες στα Σκόπια δεν έχουν κουραστεί να επαναλαμβάνουν τον χειρότερο εαυτό τους, πλήττοντας για μια ακόμη φορά τις σχέσεις με την Ελλάδα».

Source: http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=7376&Itemid=84

Ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα εξέδωσε την Μ.Τετάρτη το υπουργέιο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, περιγράφοντας μια εικόνα αναταραχής στη χώρα. Για σύγχυση του υπουργού Εξωτερικών της ΠΓΔΜ κάνει λόγο η Αθήνα και τονίζει ότι πλήττονται για μια ακόμη φορά οι διμερείς σχέσεις. Source: http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1005159&lngDtrID=244

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε στους πολίτες της ΠΓΔΜ να αποφεύγουν τα ταξίδια και τη διαμονή για μεγάλο χρονικό διάστημα σε μεγάλες ελληνικές πόλεις, λόγω «των επεισοδίων που λαμβάνουν χώρα τους τελευταίους μήνες».

Σε περίπτωση που τα ταξίδια και η διαμονή στην Ελλάδα είναι απαραίτητα, το υπουργείο Εξωτερικών συνιστά στους πολίτες της ΠΓΔΜ να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να σταθμεύουν τα οχήματά τους σε ασφαλές μέρος, να αποφεύγουν τα αστικά κέντρα και περιοχές, όπου λαμβάνουν χώρα διαδηλώσεις και αναταραχές και να αποφεύγουν να βρίσκονται σε χώρους, οι οποίοι συχνά αποτελούν στόχο επιθέσεων.

Επίσης, υπενθυμίζει ότι τους τελευταίους μήνες η Ελλάδα βρέθηκε αντιμέτωπη με κύμα εσωτερικών αναταραχών, βίαιων διαμαρτυριών και ένοπλων επεισοδίων, που είχαν ως αποτέλεσμα τη διακινδύνευση της ιδιοκτησίας και της προσωπικής ασφάλειας πολλών ατόμων.

«Τέτοια επεισόδια, τα οποία δυστυχώς δεν έχουν ακόμη τεθεί υπό έλεγχο, λαμβάνουν χώρα συνήθως στις μεγαλύτερες πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη κ.ά.) και περιλαμβάνουν επιθέσεις με βόμβες μολότοφ σε αντιπροσωπείες αυτοκινήτων και τράπεζες, επιθέσεις σε αστυνομικές περιπολίες και ξένα γραφεία, κατάληψη πανεπιστημίων από ομάδες αναρχικών, βομβιστικές απειλές κατά εκκλησιών, καθώς και διαμαρτυρίες στους κύριους δρόμους και πλατείες, οι οποίες συχνά λαμβάνουν βίαιες διαστάσεις» αναφέρεται στην προειδοποίηση της ΠΓΔΜ.

Επιπλέον, επικαλείται μαρτυρίες δεκάδων πολιτών της σχετικά με προβλήματα πρόκλησης ζημιών στα οχήματά τους κατά τη διάρκεια της παραμονής τους ή της διέλευσής τους από την Ελλάδα.

Τέλος, το ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ καλεί τους πολίτες της χώρας του να παρακολουθούν στενά την κατάσταση στην Ελλάδα, καθώς και να επικοινωνούν με τις διπλωματικές αρχές τους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. 

Η ΠΓΔΜ είχε απευθύνει παρόμοια προειδοποίηση και τον περασμένο Δεκέμβριο, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στην Ελλάδα.

Αντίδραση της Αθήνας

Από την πλευρά του, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών κάνει λόγο για σύγχυση του υπουργού Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Μιλόσοσκι.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΞ Γ.Κουμουτσάκος δήλωσε για το θέμα: «Ο κ. Μιλόσοσκι στις 10/4 δημοσιεύει επιστολή του προς την υπουργό Εξωτερικών, με την οποία ζητά ενίσχυση της επικοινωνίας των δύο λαών και της διμερούς τουριστικής συνεργασίας.

» Πέντε ημέρες μετά, για λόγους που μόνον ο ίδιος γνωρίζει παραπληροφορεί σκοπίμως τους πολίτες της χώρας του, προτρέποντάς τους να μην επισκέπτονται την Ελλάδα.

» Ο κ. Μιλόσοσκι προφανώς τελεί σε σύγχυση. Δεν μπορούμε να δώσουμε λύση στο πρόβλημά του.

» Το σοβαρό συμπέρασμα είναι ότι οι κυβερνώντες στα Σκόπια δεν έχουν κουραστεί να επαναλαμβάνουν τον χειρότερο εαυτό τους, πλήττοντας για μια ακόμη φορά τις σχέσεις με την Ελλάδα».

Υπενθυμίζεται ότι στις 3 Μαρτίου το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών είχε εκδώσει ταξιδιωτική οδηγία για την ΠΓΔΜ μετά την επίθεση που είχε δεχθεί γκρουπ Ελλήνων τουριστών στην Οχρίδα από εθνικιστές. Τότε η Αθήνα προειδοποιούσε όσους ενδιαφέρονταν να επισκεφθούν την ΠΓΔΜ ότι οι αρχές της χώρας εξαντλούν κάθε αυστηρότητα στην εφαρμογή του νόμου «με εμφανή χαρακτηριστικά κατάχρησης και δυσανάλογες συνέπειες».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Related posts:

Comments
Νικος says:

Θα ”λεγε κανείς ότι πιιθανόν η σκοπιανή κυβέρνηση να φοβάται την υπερβολική επαφή των πολιτών της με την Ελλάδα γιατί έτσι πολλοί έρχονται σε επαφή με την αλήθεια εκτός των συνόρων τους και χάνει έδαφος η σκοπιανή προπαγάνδα.