Κοντά στην ανακάλυψη του τάφου της Κλεοπάτρας

 

Κοντά στην ανακάλυψη του τάφου της Κλεοπάτρας

16 04 09 275652 1 Κοντά στην ανακάλυψη του τάφου της Κλεοπάτρας  

 

 

 

 

 

 

Αρχαιολόγοι θα ξεκινήσουν ανασκαφές σε τρία σημεία της Αιγύπτου με την ελπίδα να βρουν τον τάφο της Κλεοπάτρας και του Αντώνιου. Οι τρεις τοποθεσίες βρίσκονται δυτικά ενός ναού κοντά στην Αλεξάνδρεια.

Οι επιστημονικές ομάδες που εργάζονται στην περιοχή αναφέρουν ότι η πρόσφατη ανακάλυψη τάφων που περιείχαν δέκα μούμιες οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο Αντώνιο και η Κλεοπάτρα είναι θαμμένοι σε αυτή την περιοχή. Οι ανασκαφές στη συγκεκριμένη περιοχή διανύουν ήδη τον τρίτο χρόνο τους, με τη συμμετοχή αρχαιολόγων από την Αίγυπτο και την Δομινικανή Δημοκρατία.

Στην ευρύτερη περιοχή έχουν βρεθεί νομίσματα που απεικονίζουν την αρχαία βασίλισσα της Αιγύπτου, καθώς και ένα προσωπείο που πιστεύεται ότι ανήκε στον Μάρκο Αντώνιο. Ο ναός χτίστηκε τα χρόνια βασιλείας του Πτολεμαίο Β’, την περίοδο 282-246 π.Χ.

Ο Αντώνιο και η Κλεοπάτρα αυτοκτόνησαν το 30 π.Χ., μετά την ήττα στη Ναυμαχία του Άκτιου. Ο Ζαχί Χαβάς, επικεφαλής αρχαιολόγος της Αιγύπτου, δήλωσε ότι τα νομίσματα που βρέθηκαν στο ναό διαψεύδουν τα λεγόμενα κάποιων αρχαιολόγων ότι η Κλεπάτρα ήταν πολύ άσχημη. «Τα ευρύματα στην Ταπόσιρις αντικατοπτρίζουν μια γοητεία και υποδεικνύουν ότι η Κλεοπάτρα δεν ήταν σε καμία περίπτωση άσχημη».

Hμερομηνία :  16-04-09            

www.kathimerini.gr με πληροφορίες BBC

Related posts:

Want more of this? See these Posts:

  1. Αίγυπτος – Σημαντική ελληνική αρχαιολογική ανακάλυψη στην Αλεξάνδρεια
  2. Παρέμβαση Βουλευτών του ΛΑΟΣ με κατάθεση Προσφυγής στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την μετάβαση της αμερικανίδας τραγουδίστριας JENNIFER LOPEZ στην κατεχόμενη Κύπρο.
  3. Έκθεση RAND: “Είμαστε κοντά σε ελληνοτουρκική σύγκρουση”
  4. Το μυστικό του τάφου μετά τη ΔΕΘ
  5. Το κόλπο των αρχαίων Μακεδόνων για να εγκλωβίσουν τυμβωρύχους που θα επιχειρούσαν την σύληση του τάφου
Comments