Τον τάφο της Κλεοπάτρας και του Μάρκου Αντώνιου ισχυρίζονται ότι εντόπισαν αρχαιολόγοι στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα, το επίμαχο σημείο, το οποίο εντοπίστηκε με ειδικό ραντάρ, βρίσκεται 17 χιλιόμετρα έξω από την Αλεξάνδρεια, σε μια δαιδαλώδη σήραγγα περίπου 20 μέτρα κάτω από το ναό Ταμπουσίρις Μάγκνα που χτίστηκε το 300 π.Χ. προς τιμή της θεάς Ίσιδος.

Ομάδα αιγυπτιολόγων, υπό τον διευθυντή του Ανώτατου Αρχαιολογικού Συμβουλίου της Αιγύπτου, Ζαχί Χαουάς, θα διεξάγουν ανασκαφές σε τρία σημεία της σήραγγας, ελπίζοντας να βρουν το σημείο ταφής της διασημότερης ίσως βασίλισσας στην ιστορία.

Σημειώνεται ότι πριν από περίπου τρία χρόνια, ο δρ. Χαουάς είχε επισημάνει ως πιθανό τόπο ταφής των δύο εραστών το συγκεκριμένο ναό. Σήμερα, ο ίδιος υποστηρίζει ότι αν πράγματι βρέθηκε ο νεκροθάλαμος της Κλεοπάτρας και του Αντώνιου, ο τύμβος θα είναι μεγαλύτερος από εκείνο του Βασιλιά Τουταγχαμών, ο οποίος ανακαλύφθηκε το 1922.

Σε περσινές ανασκαφές στο ναό, οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ένα μπρούντζινο άγαλμα της θεάς Αφροδίτης, μία αλαβάστρινη κεφαλή της βασίλισσας Κλεοπάτρας, μία μάσκα, η οποία πιστεύεται ότι ανήκε στον Μάρκο Αντώνιο, και 22 νομίσματα με την εικόνα της τελευταίας βασίλισσας των Αιγυπτίων.