Ανυπόστατη είδηση αναδεικνύει ξανά την απόλυτη Παράνοια των Σκοπιανών!!!

Το περιστατικό συνέβει πριν μερικές μέρες και πήρε αμέσως κολοσσιαίες διαστάσεις στο γειτονικό κράτος των Σκοπίων. Στις 13 Απριλίου, το Σερβικό blog citymagazine.rs πρόβαλλε την είδηση της δήθεν ανακάλυψης του τάφου του Μεγάλου Αλεξανδρου στα νότια του κρατιδίου των Σκοπίων. Το δημοσίευμα έκανε λόγο πως κατά την διάρκεια αναστηλώσεων στο checkpoint στα ΕλληνοΣκοπιανά σύνορα [Σημείωση: Φυσικά κάτι τέτοιο δεν υπάρχει] εργάτες της κατασκευαστικής εταιρίας ανακάλυψαν, την ώρα που έσκαβαν, την ύπαρξη μιας μαρμάρινης κατασκευής, ύψους 30 μέτρων (!!!) Μετά απο έρευνες “ειδικών” σύμφωνα με το blog, ο “Director of the General Inspectorate” των Σκοπίων Goce Micevski απο το Εθνικό Μουσείο [Σημείωση #2: Ούτε και αυτό το Μουσείο υπάρχει] πως στην κρύπτη βρέθηκε ένας καλά διατηρημένος σκελετός, μαζί με την ένδυση του, μια πανοπλία απο χρυσό και μπρούτζο, ένα νεκρικό προσωπείο με το όνομα του Αλέξανδρου.

Εύκολα ο καθένας αναγνώριζε αμέσως ότι η εγκυρότητα της παραπάνω “είδησης” έμπαζε απο παντού και ήταν πιθανότατα, απλά ένα αστείο. Ας εξετάσουμε όμως την αντίδραση των Σκοπιανών ΜΜΕ και blogs.

Αμέσως σχεδόν την αναπαρήγαγε και την μετάφρασε στην γλώσσα τους, ένα απο τα πιο γνωστά Σκοπιανά News Portals, το Kirilica. Η “Είδηση” προβλήθηκε αυτούσια, με μοναδική διαφορά την πρόσθεση ενός μικρού, σχεδόν απαρατήρητου disclaimer ότι η είδηση δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί. Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός, το Kirilica κατακλύστηκε απο επισκέψεις μέσα σε λίγες ώρες απο όλα τα μήκη και πλάτη του κράτους των Σκοπίων, με επακόλουθο το site να είναι συχνά down εκείνη την ημέρα!!!

Ταυτόχρονα οι Σκοπιανοί Bloggers, με ελάχιστες εξαιρέσεις, θριαμβολογούσαν και πραγματοποιούσαν εκκλήσεις… στον θεό [Φαίνεται μετά το video με τα “Μακεδονοειδή” αναπτύχθηκε μια…στενότερη σχέση του Θεού με τα “Μακεδονοειδή”]. Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του Σκοπιανού blog Radikalno για την είδηση.

Σε παρακαλώ Θεέ μου, κάνε να είναι αλήθεια!!! Το άρθρο περιέχει πολλά ονόματα, πιστεύω να υπάρχει κάποια αλήθεια σε αυτό. Αν είναι αλήθεια, ο Θεός ήρθε να μας ενισχύσει στον αγώνα μας για το Όνομα μας και τα στοιχεία της Ταυτότητας μας, της οποίας ο Μέγας Αλέξανδρος αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι.”

Ευτυχώς βρεθήκαν και ορισμένοι Σκοπιανοί bloggers, οι οποίοι υποδέχτηκαν την είδηση επικριτικά και χιουμοριστικά. Δυστυχώς όμως αποδείχτηκαν να είναι η φωτεινή εξαίρεση.

Ο περιβόητος Pazco Kuzman (Ναι, αυτός ο δήθεν αρχαιολόγος με τα 3 ρολόγια για να γυρίζει.. πίσω στον χρόνο) όταν ρωτήθηκε απο τους δημοσιογράφους για την δήθεν ανακάλυψη, έκανε την εξής καταπληκτική δήλωση, σύμφωνα με το Focus Information Agency:

“If it is true – it is a big lie. If it is a lie – it is a great truth. Multiplied, it is equal to zero.” (Και όποιος κατάλαβε…κατάλαβε!!)

Ακολουθούν σχετικές δημοσιεύσεις απο Σκοπιανά Sites:

Кирилица - http://www.kirilica.com.mk/vest.asp?id=23700

А1 - http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=107197

Утрински весник - http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=EF36F168D5FB374794C1483F2B56C52E

Вечер - http://www.vecer.com.mk/?ItemID=56018190D9747D4998C51502B39DC767

Дневник - http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=901EF4A676467B428DF1C32F46E54C75

Форум Каjгана - http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=37672

Εν συντομία, μια ανυπόστατη είδηση ενός Σέρβου Blogger, κατάφερε όχι μόνο να γίνει είδηση της ημέρας στα Σκόπιανα blogs, αλλά να προβληθεί εκτενέστατα απο τα Σκοπιανά ΜΜΕ, ακόμα και απο την Σκοπιανή τηλεόραση. Περισσότερο όμως φανέρωσε για ακόμα μια φορά τον άκρατο κομπλεξισμό και το επικίνδυνα αυξανόμενο κύμα αρχαιοπληξίας που καλλιεργείται και προωθείται έντεχνα στα Σκόπια, απο το καθεστώς Γκρούεφσκι. Όλα αυτά βέβαια, σε βάρος πάντα του απλού Σκοπιανού πολίτη που κινδυνεύει σύντομα, αν δεν έχει συμβεί ήδη, να θεωρείται παγκόσμια ως η απόλυτη κιτσαρία!!! Το κακό για τους ίδιους τους Σκοπιανούς είναι ότι φροντίζουν με κάθε τους κίνηση, με κάθε τους πράξη να το επιβεβαιώνουν!!!

By D-Mak

Related posts:

Comments
NIKOLOPOULOS ANDREAS THE SERB says:

ειναι αληθεια οτι αυτη τη δεκαετια, μονο, γιγαντωθηκε η παρανοια, του οτι ειναι οι απογονοι των αρχαιων Μακεδονων! ετσι εχουν ολοκληρωσει τον κυκλο του ιδεολογηματος τους! και εχουν δωσει το ειδικο βαρος που ελειπε στις διεκδικησεις τους! το ηθικο βαρος τους το “δωσανε” οσοι “εξαφανιστηκαν” απο την πατριδα μας, με τη ληξη του εμφυλιου…οι αποκαλουμενοι “αιγαιατες”!!!!!!!
βεβαια δεν ειναι τυχαιο το οτι αυτη τη δεκαετια κολλησαν στο αρμα του ΓΙΩΡΓΟΥ ΘΑΜΝΟΥ!!!
Ο Γκλιγκορωφ, που ηταν αλεπου της διπλωματιας, μα και σοβαρος, “εντιμος”, παλιας κοπης πολιτικος, ελεγε παντου οτι ειναι το Σλαβομακεδονικο εθνος, δεν ειχε ποτε αναφερθει στους Αρχαιους Μακεδονες, σαν προγονους τους!

gregoire says:

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες μέχρι στιγμής πληροφορίες, μέντιουμ απο την Βενεζουελα είχε από καιρό υποδείξει στις Φυρομανιακες αρχαιολογικές αρχές την ακριβή θέση αλλά και στάση της σορού του Μ.Αλεξ.

Γιάννης Χατζηευαγγέλου says:

Σκάβε-σκάβε ποιος ξέρει μπορεί να ανακαλύψουν και τον τάφο του Τζένγκις Χαν!!
Αφού είναι ηλίθιοι και δεν μπορούν να καταλάβουν ότι ανοίγοντας ανύπαρκτους τάφους ανοίγουν τον τάφο του βλακώδους Μακεδονισμού τους και στο τέλος θα τον γεμίσουν με ανύπαρκτα Μακεδονοειδή!!