Επιστολή της Κίνησης Δημοτών Έδεσσας «Ίων Δραγούμης» σχετικά με την δημιουργία Μακεδονικού κόμματος

 

 

Κίνηση Δημοτών Έδεσσας για την Κοινωνία, τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον

«ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ»

Ν.Π.Ι.Δ. μη κερδοσκοπικό

Δωδεκανήσου 16, 582 00 Έδεσσα

 

 

 

Προς

Επιτροπή Μακεδονικού Αγώνα

                                                                                               

                                                                                    Αρ. Πρωτ.: 78

 

                                                                                    Έδεσσα, 27/04/09

 

 

Θέμα: «Αντίθεση στη δημιουργία Μακεδονικού Κόμματος»

 

Κύριοι,

 

   Συμφωνούμε γενικά με τις θέσεις που εκφράζετε μέσω της ιστοσελίδας noiazomai.net και σας συγχαίρουμε για το έργο σας. Είναι οι θέσεις που κάθε Έλληνας, από όποιο γεωγραφικό διαμέρισμα και εάν κατάγεται, θα ήθελε να υιοθετηθούν από την επίσημη εξωτερική πολιτική της Ελλάδας.

   Διαφωνούμε όμως κατηγορηματικά με την προσπάθεια δημιουργίας Μακεδονικού πολιτικού κόμματος στην παρούσα χρονική συγκυρία και με σκοπό την συμμετοχή του στις επερχόμενες ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου 2009, για τους παρακάτω λόγους:

 

1.      Διαπιστώσαμε την προχειρότητα της προσπάθειας και τον προβληματισμό πολλών στην δημιουργία Μακεδονικού Κόμματος στην παρούσα χρονική στιγμή. Την Τετάρτη 14/4/09, σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Ηλέκτρα Παλλάς» της Θεσσαλονίκης, κληθήκαμε να συμμετάσχουμε στην προπαρασκευαστική συνάντηση ίδρυσης «Μακεδονικού Μετώπου» ή «Μακεδονικού Κόμματος», με πρωτοβουλία του πολιτευτή της «Δημοκρατικής Αναγέννησης» κ. Βιτάλη. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν συνολικά 24 άτομα, μεταξύ των οποίων εκπρόσωποι της «Δημοκρατικής Αναγέννησης», του «Αγροτικού Κόμματος Ελλάδος», του «Κόμματος των Ανέργων», του «Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλληλεγγύης Μεταναστών», δύο πολιτιστικών συλλόγων, καθώς και κάποια μεμονωμένα άτομα. Μόνο οι εκπρόσωποι των παραπάνω πολιτικών κομμάτων συμφώνησαν για τη δημιουργία πολιτικού σχήματος στην παρούσα χρονική στιγμή, ενώ οι άλλοι είτε διαφώνησαν, είτε εξέφρασαν τον προβληματισμό τους και επιφυλάχθηκαν να απαντήσουν. Επιπλέον, ο κ. Βιτάλης, που ήταν ο κύριος εισηγητής της συνάντησης, ανέφερε ότι συμφωνούν, χωρίς όμως να παρίστανται, οι κ.κ. Παπαθεμελής, Σαρρής, Ζουράρις και ότι χαιρετίζει τη συνάντηση η Παμμακεδονική ΗΠΑ. Κάποιος από τους παρευρισκομένους είπε ότι θα ενημερώσει την Παμμακεδονική Αυστραλίας με ανταπόκρισή του. Επίσης ανέφερε ως στόχο του νέου κόμματος το ποσοστό του 10 ή 12% στις επόμενες ευρωεκλογές.

2.      Είναι λάθος να νομίζουμε ότι με την παρουσία του και μόνο στο Ευρωκοινοβούλιο, ένα Μακεδονικό κόμμα θα αποτρέψει την χρήση του ονόματος Μακεδονία από τα Σκόπια. Χρειάζεται η συνεργασία όλων των Ευρωβουλευτών κάθε Ελληνικού κόμματος για να έχει αποτέλεσμα οποιαδήποτε πρωτοβουλία, επειδή δεν είναι δυνατό να αναιρέσουμε άλλα ούτε και να αγνοήσουμε την λειτουργία των υφιστάμενων κομμάτων. Το πιο σημαντικό είναι να αντιμετωπιστεί η σκοπιανή προπαγάνδα και να απομονωθούν οι εντός των θεσμών και κομμάτων υποστηρικτές της μέσα στην Ελλάδα. Όταν ενημερώνεις κάποιον ξένο για τις πραγματικές διαστάσεις του Μακεδονικού ζητήματος εκείνος σε αποστομώνει ρωτώντας γιατί δέχονται σύνθετη ονομασία ή σκέτο Μακεδονία κόμματα του Ελληνικού κοινοβουλίου, Ελληνικοί οργανισμοί, Ελληνικές επιχειρήσεις ή μεμονωμένα άτομα.

3.      Είναι αδύνατον να οργανωθεί, να στελεχωθεί και να γίνει ευρύτερα γνωστό ένα νέο κόμμα ώστε να διεκδικήσει με επιτυχία την ψήφο των Ελλήνων, σαράντα ημέρες προ των ευρωεκλογών. Ακόμα δεν γνωρίζουμε τη μορφή διοίκησης, το πρώτο όνομα στο ευρωψηφοδέλτιο που εκ των πραγμάτων θα είναι και ο επίσημος εκπρόσωπός του, τους εκπροσώπους σε κάθε νομό της Μακεδονίας και τον τρόπο χρηματοδότησής του.

4.      Πιστεύουμε ότι όλη η προσπάθεια γίνεται για να καπηλευτούν κάποιοι το όνομα Μακεδονία και να επιβιώσουν πολιτικά. Όπως αναφέρθηκε στην προπαρασκευαστική συνάντηση της 14/4/09 στο κόμμα θα συμμετέχουν οι κ.κ. Παπαθεμελής, Σαρρής, Ζουράρις, Μπαντουβάς και άλλοι, οι οποίοι όλοι μαζί σε εκλογικές αναμετρήσεις, με θέσεις που γενικά συμφωνούμε και εμείς, δεν έχουν συγκεντρώσει πάνω από 1,5%. Τι άλλαξε τώρα και ελπίζουν σε 10%; Μόνο το όνομα του κόμματος!

5.      Ενδεχόμενο μικρό ποσοστό ψήφων θα δώσει το δικαίωμα στη σκοπιανή προπαγάνδα και σε επίσημους Ελληνικούς κύκλους του υπουργείου εξωτερικών και μερικών κομμάτων να δηλώσουν ότι οι Έλληνες που δεν θέλουν τη σύνθετη ονομασία είναι πολύ λίγοι, γεγονός που θα ενισχύσει την υποχωρητικότητα της Ελληνικής πλευράς. Στην πραγματικότητα, η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων αντιτίθεται στη σύνθετη ονομασία, επειδή όμως συνδέεται ήδη με κάποιο κόμμα δεν θα ψηφίσει κάποιον που μόνος του πήρε το 0,8% στις προηγούμενες εκλογές.

6.      Αν και συμφωνούμε με τις θέσεις της Επιτροπής Μακεδονικού Αγώνα θεωρούμε αλαζονικό τον ισχυρισμό «Εμείς είμαστε οι Μακεδόνες», όπως δηλώνεται ξεκάθαρα στην ανακοίνωση τύπου της 23/4/09. Υπάρχουν Μακεδόνες που αγωνίζονται εναντίον της σύνθετης ονομασίας τόσο στα υφιστάμενα κοινοβουλευτικά κόμματα όσο και μεμονωμένα, εντός και εκτός Ελλάδας. Μόνον όλοι μαζί μπορούμε να γίνουμε το Μακεδονικό Μέτωπο και να αντιμετωπίσουμε την εχθρική αμερικανική πολιτική που εκδηλώνεται μέσω της σκοπιανής προπαγάνδας, εντός και εκτός Ελλάδος.

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Related posts:

Comments
stormtrooper says:

“Πιστεύουμε ότι όλη η προσπάθεια γίνεται για να καπηλευτούν κάποιοι το όνομα Μακεδονία και να επιβιώσουν πολιτικά.”

Και εγώ πιστεύω ότι όλοι αυτοί που αντιστάθηκαν το ’40 το έκαναν γιατί ήθελαν να πάρουν όλη την δόξα …

Πως ακούγεται αυτό ;

stormtrooper says:

Ας αφήσουμε λοιπόν τους Σκοπιανούς να αλωνίζουν, και εμείς να εξακολουθούμε να είμαστε φιμωμένοι πίσω από ψευτοδηλήματα.

Ό,τι έχουν πετύχει οι Σκοπιανοί το έχουν πετύχει γιατί είναι απαλλαγμένοι από αυτά.

Εμείς πρέπει να προβληματιστούμε (επειδή μας αποστομώνουν όπως λέτε )γιατί Ελληνικοί φορείς δέχονται σύνθετη ή και σκέτη ονομασία, ενώ οι Σκοπιανοί ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ αλλάζοντας 2000 χρόνια Ιστορίας και μάλιστα μέσα σε 20 (!) χρόνια.

Αυτά τα πράγματα χρειάζονται θάρρος και, γιατί όχι,θράσος.

Ας βρεθεί στη ευρωβουλή ένα Μακεδονικό κόμμα, ας τους προβληματίσει, και ας είναι από όποιον θέλει.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.

Α, και αν, λέμε ΑΝ , στο μεταξύ μπεί το ουράνιο τόξο στη ευρωβουλή…
ούτε να το σκέφτομαι…