Επίσκεψη του Οργανισμού για τη Διεθνοποίηση της Ελληνικής Γλώσσας στη Magna Grecia

 

Επίσκεψη του Οργανισμού για τη Διεθνοποίηση της Ελληνικής Γλώσσας στη Magna Grecia

13aa96b0269721f33bfa44e99e4ba67a Επίσκεψη του Οργανισμού για τη Διεθνοποίηση της Ελληνικής Γλώσσας στη Magna Grecia  

Προσκυνηματική επίσκεψη στη Magna Grecia και την ελληνόφωνη Καλαβρία, πραγματοποίησαν Μέλη και φίλοι του Οργανισμού για τη Διεθνοποίηση της Ελληνικής Γλώσσας (ΟΔΕΓ). Η αποστολή του Οργανισμού ξεκίνησε από το Παλέρμο, όπου είχε συνάντηση στην Ελληνική Κοινότητα, στην οποίαν εκτός του Προεδρείου και πολλών Μελών παρευρέθησαν η καθηγήτρια και επίτιμη Πρόξενος της Ελλάδος, κα Renata Lavagnini, ο Καθηγητής Vicenzo Rotolo και η καθηγήτρια Ιnes di Salvo.

Σε ατμόσφαιρα ενθουσιασμού και συγκίνησης ανταλλάγησαν δώρα και η υπόσχεση εκ μέρους του ΟΔΕΓ για προσφορά εκπαιδευτικού υλικού, σύμφωνα με τις ανάγκες της Κοινότητας.

Μετά την επίσκεψη σε αρχαιολογικά μνημεία και μουσεία της Σικελίας η αποστολή πέρασε στην Καλαβρία και κατέληξε στην «Ακρόπολη των Ελληνοφώνων», το Γκαλιτσιανό. Εκεί μία ομάδα ελληνοφώνων, αποτελουμένη από τον καθηγητή Δανιήλ Μακρή, και τους Salvatore Siviglia, Salvatore Dieni, Tito Sqillaci, Attilio Nucera και Bruno Traclo αναφέρθηκε στα προβλήματα τους και ιδιαίτερα στην απώλεια της ελληνοκαλαβρέζικης διαλέκτου, ζητώντας την βοήθεια του Οργανισμού και κυρίως του Ελληνικού Κράτους.

Την πρόταση του ΟΔΕΓ για φιλοξενία ελληνοφώνων μαθητών το καλοκαίρι στην Ελλάδα ακολούθησε εορταστικό πρόγραμμα με τοπικούς χορούς, παραδοσιακά τραγούδια και τοπικά εδέσματα. Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν αυτή την δραστηριότητα του ΟΔΕΓ μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Οργανισμό στο τηλέφωνο 0030 210 77 180 77.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Related posts:

Want more of this? See these Posts:

  1. Μετά τη λύση του προβλήματος για το όνομα της ΠΓΔΜ η επίσκεψη Παπούλια
  2. Αυστραλία: Διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας ζητά ο Μάικ Ραν
  3. Σκόπια : Ο Γκ.Ιβάνοφ αναμένει ότι επίσκεψη του Μάθιου Νίμιτς στην περιοχή θα δώσει ώθηση στη διαπραγματευτική διαδικασία για το θέμα του ονόματος
  4. Ο πρόεδρος της Σκοπιανής Βουλής καλεί τον Μεϊμαράκη για επίσκεψη στα Σκόπια
  5. ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ για τη συμπερίληψη του Λαογραφικού και Εθνολογικού Μουσείου Μακεδονίας-Θράκης στη λίστα των «υπό Κατάργηση ή συγχώνευση φορέων
Comments