Ελλάδα – Αμερική …13-0! το ξέρατε ;

 

Ελλάδα – Αμερική …13-0! το ξέρατε ;

Πόσοι γνώριζαν για την κορυφαία άσκηση αναμέτρησης και αξιολόγησης χειριστών μαχητικών αεροσκαφών, με την επωνυμία RED FLAG, που έγινε υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ στις Η.Π.Α.; Μάλλον ελάχιστοι, γιατί αυτά δε έχουν…τηλεθέαση !

Εχουμε λοιπόν : 128 μαχητικά με τους πιλότους από 6 χώρες του ΝΑΤΟ, ανάμεσά τους Αμερικάνοι, Ελληνες και Τούρκοι. Από την Ελλάδα η 133η Σμηναρχία, της 115ης Πτέρυγας Μάχης ( Σούδα ). Ο σμηναγός ΚΩΣΤΑΣ ΗΛΙΑΚΗΣ απουσίαζε λόγω … “καθήκοντος”, αλλά παρακολουθούσε, εξ’ άλλου προ ετών ήταν κι’αυτός εκεί και μάλιστα είχε διακριθεί! Η Ελληνική αποστολή κατέκτησε την 1η θέση !

Με τα F16 ήταν οι “άριστοι των αρίστων“, αφού σε 13 αερομαχίες με τους Αμερικάνους το σκορ έφτασε 13-0 υπέρ των Ελλήνων ! Επίσης από τους πιλότους των 6 χωρών μόνο οι Ελληνες κατάφεραν να “κλειδώσουν” στο στόχαστρό τους τα υπερσύγχρονα αμερικανικά ΣΤΕΛΘ.

Πετώντας με 1000χιλ. την ώρα και σε πολύ χαμηλό ύψος, με επιδέξιους χειρισμούς απέφευγαν τις προσβολές από τα αντιαεροπορικά ταχυβόλα, γι’αυτό και απέσπασαν δίκαια τα συγχαρητήρια των ξένων συναδέλφων τους.

Εμείς γιατί τους … κρύβουμε ;

f 1612 Ελλάδα   Αμερική ...13 0! το ξέρατε ;

Related posts:

Want more of this? See these Posts:

  1. Παγίδα στήνουν με το όνομα οι Αμερικανοί
  2. Έρχονται “βόμβες” από το Wikileaks
  3. Yποψήφιο για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Μουσείου της χρονιάς 2011 το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής
  4. Να κάνει την αρχή το Λούβρο και να ακολουθήσει το Βρετανικό
  5. Διαρροές από το πρωθυπουργικό γραφείο δείχνει το WikiLeaks – 1758 έγγραφα για Ελλάδα & South Stream

Comments are closed.