38η Καλύτερη Χώρα του Κόσμου να ζεις για το 2009 η Ελλάδα σύμφωνα με το έγκυρο International Living Magazine

 

norway 18 38η Καλύτερη Χώρα του Κόσμου να ζεις για το 2009 η Ελλάδα σύμφωνα με το έγκυρο International Living Magazine

Η Ελλάδα καταλαμβάνει την 38η θέση στον κόσμο, στον ετήσιο κατάλογο για τις “καλύτερες χώρες να ζεις“, ο οποίος δημοσιεύεται απο το International Living Magazine.

To International Living Magazine χρησιμοποιεί τα ακόλουθα 9 κριτήρια, καθώς και στατιστικές απο διαφορετικές πηγές για να προκύψει η τελική κατάταξη:

Κόστος Ζωής, Πολιτισμός και Ελεύθερος Χρόνος, Οικονομία, Περιβάλλον, Ελευθερία, Υγεία, Υποδομές, Ασφάλεια και Ρίσκο, και τέλος κλίμα.

Ακολουθεί η λίστα με τις 10 πρώτες, απο τις 194 συνολικά χώρες :
Σύμφωνα με την τελική κατάταξη, η Καλύτερη χώρα να ζεις είναι η Γαλλία, ακολουθούμενη απο τις Ελβετία, Η.Π.Α, Λουξεμβούργο και Αυστραλία. Το Top 10 συμπληρώνεται απο το Βέλγιο, Ιταλία, Γερμανία, Νέα Ζηλανδία και Δανία.

Απο τις γειτονικές χώρες στα Βαλκάνια, η Σλοβενία μόνο προπωρεύεται της Ελλάδος, βρισκόμενη στην 29η Θέση. Η Ελλάδα όπως προείπαμε βρίσκεται στην 38η Θέση, η Κροατία στην 51η, η Τουρκία στην 65η, ενώ τα Σκόπια βλέπουν την…πλάτη ακόμα και της  Αλβανίας με το ζόρι πιάνοντας την 70η, με την Αλβανία να βρίσκεται στην 65η θέση.

Related posts:

Want more of this? See these Posts:

  1. Τα Mουσεία με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα διεθνώς, για το 2009
  2. Συμβιβασμός στο όνομα δεν είναι πλέον το τέλος του κόσμου για τους Σκοπιανούς
  3. Ανύπαρκτα τα Σκόπια σύμφωνα με χάρτη του γνωστού Portal διακοπών Flipkey
  4. Τουρκία: «Προσπαθούμε από κοινού με την ΠΓΔΜ να ξεπεράσουμε το εμπόδιο του βέτο»
  5. Τα Σκόπια ανάμεσα στις πρώτες χώρες διακίνησης γυναικών και παιδιών που έχουν πέσει θύματα εμπορίου λευκής σαρκός με σκοπό την σεξουαλική εκμετάλλευση, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του State Department
Comments