Αλυτρωτικές τάσεις και στην διαδήλωση Σκοπιανών το 1988 στην Αυστραλία

Πριν την περίφημη Σκοπιανή διαδήλωση στο Toronto το 1990, είχαμε και άλλες όπου οι Σκοπιανοί της διασποράς δεν δίσταζαν να αναφέρουν ξεδιάντροπα ακόμα και μπροστά στις κάμερες  την αμφισβήτηση της Ελληνικής εδαφικής κυριαρχίας.

Ακόμα ένα video απο διαδήλωση Σκοπιανών εναντίον της Ελλάδος στην Αυστραλία το 1988.Στο 2:20 και στο   4:12 ο Σκοπιανός που μιλάει στην κάμερα είναι ξεκάθαρος. Αναφέρει για “Κατεχόμενη Μακεδονία απο την Ελλάδα“. Μην σας κάνει εντύπωση καθότι οι Σκοπιανοί της Διασποράς ουσιαστικά αποτελούν την πιο Σκληροπυρηνική μάζα και εκφράζουν κατα κόρον αλυτρωτικές τάσεις με απώτερο στόχο την δημιουργία της “Ενωμένης Μακεδονίας.” 

Εδώ και δεκαετίες η Σκοπιανή διασπορά του Καναδά και της Αυστραλίας εργάζονται μεθοδικά προς αυτήν την κατεύθυνση. Δεν μας κάνει καθόλου εντύπωση που κατα καιρούς οι εφημερίδες (ευχαριστούμε τον αναγνώστη για το απόκομμα) είχαν αναφέρει την ύπαρξη Σκοπιανών αυτονομιστικών οργανώσεων ακόμα και στην περιοχή της Γιουγκοσλαβίας, υποκινούμενες απο την Σκοπιανή Διασπορά με έναν αντικειμενικό στόχο, την απόσχιση της περιοχής των Σκοπίων απο την Γιουγκοσλαβική Ομοσπονδία κρατών. Όπως έχουμε τονίσει αρκετές φορές απο αυτό το Blog, ο Αλυτρωτισμός έχει εξελιχθεί για τους Σκοπιανούς, τρόπος ζωής!!

Related posts:

Comments