Παραιτήθηκε ένας εκ των τριών αντιπροέδρων της ΠΓΔΜ με αιχμές κατά του Γκρούεφσκι

 
Παραιτήθηκε ένας εκ των τριών αντιπροέδρων της ΠΓΔΜ με αιχμή κατά του Γκρούεφσκι
 
Τρίτη 30 Ιουνίου 2009  [ 16:39 ]

Αιφνίδια, αμετάκλητη, παραίτηση υπέβαλε το μεσημέρι ο εκ των αντιπροέδρων της κυβέρνησης της πΓΔΜ, αρμόδιος για ευρωπαϊκές υποθέσεις, Ίβιτσα Μπότσεφσκι. Στην επιστολή παραίτησής του προς τον πρωθυπουργό της χώρας, Νίκολα Γκρούεφσκι, ο κ. Μπότσεφσκι αναφέρει ότι η δυνατότητα συμβολής του στο κυβερνητικό έργο εξαντλήθηκε, χωρίς να προβαίνει σε άλλες λεπτομέρειες. Ο κ. Γκρούεφσκι, όπως ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, έκανε αποδεκτή την παραίτηση του κ. Μπότσεφσκι, ευχαριστώντας τον για τη μέχρι σήμερα συνεργασία.

Ο Ίβιτσα Μπότσεφσκι (32 ετών) τοποθετήθηκε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, αρμόδιος για ευρωπαϊκές υποθέσεις, τον Ιούλιο του 2008, μετά τη νίκη του
συνασπισμού, υπό το VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι, στις πρόωρες εκλογές, που διεξήχθησαν τον Ιούνιο του 2008. Η κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι έχει τρεις αντιπροέδρους: τον Ζόραν Στάβρεφσκι, αρμόδιο για οικονομικά θέματα, τον Αμπντουλακίμ Αντέμι, αρμόδιο για την εφαρμογή της Συμφωνίας της Οχρίδας και- μέχρι πρότινος- τον Ίβιτσα Μπότσεφσκι.

http://www.tovima.gr/

Related posts:

Comments
Giorcos Tarakoulas says:

Ivica Bocevski δεν είχε πάρει σύνταξη και μισθο. Ειναι ο Manevski

Amarantos says:

Θα αναφέρεσαι στην περίπτωση του Υπουργού Δικαιοσύνης των Σκοπίων, Mihajlo Manevski, o οποίος παίρνει μισθό και σύνταξη, όπως άλλωστε ομόλογησε και ο ιδιος.

Konstantinos says:

Δεν παραιτήθηκε γιατί υπήρχε κάποιο πρόβλημα με την κυβέρνηση αλλά γιατί είχε ξεσπάσει σκάνδαλο σχετικά με το όνομά του. Συγκεκριμένα είχε πάρει σύνταξη και μετά από λίγο καιρό ο Γκρουέφσκι τον διόρισε υπεύθυνο για τις Ευρωπαϊκές υποθέσεις με αποτέλεσμα να παίρνει πολλά λεφτά από δύο μισθούς . Το σκάνδαλο το ξεσκέπασε το κόμμα SDSM.