Την Πέμπτη η επίσημη έναρξη των εργασιών του 10ου Παγκόσμιου Συνεδρίου των Παμμακεδονικών Ενώσεων

Την Πέμπτη η επίσημη έναρξη των εργασιών του 10ου Παγκόσμιου Συνεδρίου των Παμμακεδονικών Ενώσεων

7 Ιουλίου 2009 (13:37 UTC+2)

Το 10ο Παγκόσμιο Συνέδριο των Παμμακεδονικών Ενώσεων και το 63ο Συνέδριο της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής θα φιλοξενηθούν από τις 9 έως τις 12 Ιουλίου 2009 στην Πιερία, στο χώρο του Διεθνούς Ιδρύματος Μνημείου Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο Λιτόχωρο.


Στις εργασίες του Συνεδρίου αναμένονται να συμμετάσχουν περισσότεροι από 150 σύνεδροι από τις Παμμακεδονικές Ενώσεις όλου του κόσμου, ενώ το Συνέδριο θα τιμήσει με την παρουσία του, κηρύσσοντας τη λήξη των εργασιών, η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Κάρολος Παπούλιας.

Η επίσημη έναρξη των εργασιών του 10ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Παμμακεδονικών Ενώσεων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009, παρουσία πλήθους επίσημων προσκεκλημένων.

Την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009, στο πλαίσιο των εργασιών του 63ου Συνεδρίου της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής, θα πραγματοποιηθεί ακαδημαϊκό πάνελ συζήτησης με συντονιστή τον Marcus A. Templar και εισηγήσεις από τον πρέσβη επί Τιμή Ελευθέριο Καραγιάννη, τη Δρ. Γεωργία Καραμήτρου, τον Δρ. Μιχάλη Χρυσανθόπουλο και τον Δημήτρη Αγγελίδη.

Θα ακολουθήσει ξενάγηση των συνέδρων στο Αρχαιολογικό Πάρκο και στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Δίου και συναυλία με επιλογή τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη από τη Δημοτική Χορωδία Λιτοχώρου “Ι. Σακελλαρίδης” στο Ανοιχτό Θέατρο Λιτοχώρου.

Το Σάββατο 11 Ιουλίου 2009 συνεχίζονται οι εργασίες του 63ου Συνεδρίου της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής και θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Στις 7.30 μ.μ. της ίδιας ημέρας αναμένεται η άφιξη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, ο οποίος θα κηρύξει τη λήξη των εργασιών του συνεδρίου.

Στη συνέχεια της βραδιάς, οι σύνεδροι θα συμμετάσχουν στην επίσημη έναρξη του 38ου Φεστιβάλ Ολύμπου στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου. Συγκεκριμένα, θα γίνει ειδική εκδήλωση για τη συμπλήρωση 200 ετών από την ανακάλυψη του Δίου και 40 ετών ανασκαφικού έργου του καθηγητή Δημήτριου Παντερμαλή και η βραδιά θα κορυφωθεί με τη συναυλία – αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι από τον γνωστό τραγουδιστή Μάριο Φραγκούλη.

Η διοργάνωση ολοκληρώνεται την Κυριακή 12 Ιουλίου 2009 με την ορκωμοσία των νέων Διοικητικών Συμβουλίων των Παμμακεδονικών Ενώσεων και του Διεθνούς Ιδρύματος Μνημείου Μεγάλου Αλεξάνδρου.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Comments