Πολιτική παρέμβαση Ψωμιάδη στην κυβέρνηση για το Σκοπιανό

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

10-7-2009 μ.Χ.

«ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΩΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΨΩΜΙΑΔΗ

ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ

ΣΤΟ 10ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ



«ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»

Δυναμική παρέμβαση πραγματοποίησε χθες ο Παναγιώτης Ψωμιάδης στο 10ο Παγκόσμιο Συνέδριο Παμμακεδονικών Ενώσεων από ολόκληρο τον κόσμο, που διεξάγεται στο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ» του Λιτοχώρου, δίπλα στο αρχαίο Δίον, στους πρόποδες του Ολύμπου!

Συγκεκριμένα ο νυν Νομάρχης και αυριανός - όπως λέγεται - Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, παρουσία δεκάδων αντιπροσωπειών από τις Παμμακεδονικές Ενώσεις όλου του κόσμου και των ηγεσιών τους, καθώς και πλήθους τοπικών φορέων και παραγόντων, προχώρησε σε δυναμική παρέμβαση ρήξης με την πολιτική της Κυβέρνησης στο Σκοπιανικό, απαιτώντας σε πολύ υψηλούς τόνους «να αποχωρήσουμε από τις διαπραγματεύσεις τώρα!!! Δεν θα ξεπουλήσουμε το όνομα της Μακεδονίας!» βροντοφώναξε εν μέσω ζωηρών επευφημιών και θερμότατων χειροκροτημάτων, απειλώντας ξεκάθαρα τους σχεδιαστές της εθνικής υποχώρησης!



ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Η δημόσια παρέμβαση, του ιδιαίτερα αγαπητού σε όλες τις κομματικές και κοινωνικές ομάδες πολιτών Παναγιώτη Ψωμιάδη και ενός από τα πιο δημοφιλή και προβεβλημένα στελέχη της Ν.Δ. (έως πότε;), θεωρείται απάντηση στην απαράδεκτη και μειωτική υποδοχή αεροσκάφους «Δημοκρατίας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» πριν από λίγες ημέρες στην Κέρκυρα, από την ΥΠΕΞ Ντόρα Μπακογιάννη!

ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΝΤΟΡΑ

Η δημόσια απαίτηση για άμεση αποχώρηση από τις διαπραγματεύσεις, αποτελεί ολοφάνερη μετωπική σύγκρουση με την πολιτική της Υπουργού Εξωτερικών, που συνεχίζει να διαπραγματεύεται μεθοδικά το αδιαπραγμάτευτο όνομα της Μακεδονίας και των Μακεδόνων, αντίθετα με την ευρύτατη δημοκρατική εναντίωση του απανταχού Ελληνισμού, αντίθετα με τη γραμμή και το δάκρυ του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή, του ίδιου του ιδρυτή της ΝΔ!

ΑΡΧΗΓΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΨΩΜΙΑΔΗ

Η εμφάνιση εξάλλου χθες του Παναγιώτη Ψωμιάδη, ήταν όχι απλά αρχηγική, αλλά ηγετική, καθώς ύψωσε δικαιολογημένα τους τόνους, ενθουσιάζοντας τους ενωμένους απανταχού Μακεδόνες, αλλά και δίνοντας το μήνυμα ότι παίρνει πάνω του τον Πολιτικό Αγώνα για την προστασία της Μακεδονίας και της μοναδικότητας του Ονόματος!!!

Είναι δε γνωστό, ότι δέχεται όλο και περισσότερες προτάσεις για να τεθεί επικεφαλής νέου Κόμματος Εξουσίας, που θα συσπείρωνε γύρω του πολλές σκόρπιες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, κόμματα εντός και εκτός Κοινοβουλίου, τον ισχυρό Ελληνισμό του Εξωτερικού, αλλά και ολόκληρη την Εκκλησία, καθώς και τον Ποντιακό Ελληνισμό, πέραν όλων των άλλων!

Το πρόσφατα επιτυχημένο εξ άλλου παράδειγμα ριζικής ανατροπής του πολιτικού σκηνικού στη Βουλγαρία από το Κόμμα του Δημάρχου Μπόικο Μπορίσοφ, αποτελεί πρόσθετο και ιδιαίτερα πειστικό επιχείρημα…

ΟΧΙ ΤΩΝ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ

ΣΤΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ

Η θέση Ψωμιάδη, στηρίζεται από όλες τις Παμμακεδονικές Ενώσεις, την Παγκόσμια Επιτροπή Μακεδονικού Αγώνα, τους Συλλόγους και τις Ομοσπονδίες, που και στο παρελθόν, αλλά και χθες έδειξαν καθαρά, δημόσια και κατ΄ ιδίαν, την ριζική αντίθεσή τους σε όσα σχεδιάζονται ερήμην των αληθινών Μακεδόνων!


Έτσι η Ύπατη Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Αμερικής κα Νίνα Γκατζούλη, ζήτησε ανυποχώρητη εθνική θέση, διαβάζοντας με νόημα τη βαρυσήμαντη επιστολή 340 ξένων αναγνωρισμένων Ακαδημαϊκών προς τον Πρόεδρο Ομπάμα, για τα δίκαια της Ελλάδος και την ελληνικότητα της Μακεδονίας και των Μακεδόνων, καθώς και μήνυμα-κραυγή του διωκόμενου φιλέλληνα των Σκοπίων Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς!

Ο εκπρόσωπος της Παμμακεδονικής Καναδά Παναγιώτης Τζήμας, λύγισε από συγκίνηση και δάκρυσε μιλώντας για τη Μακεδονία και τους ασταμάτητους αγώνες, τον «πόλεμο» όπως τον ονόμασε, για την υπεράσπιση της Ελληνικότητας και τους Ονόματος στον Καναδά, ενώ ο Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ευρώπης π. Παντελεήμων Τσορμπατζόγλου, ζήτησε αγωνιστικότητα, έργα και όχι μεγάλα λόγια, απευθυνόμενος κυρίως στους εκπροσώπους των κομμάτων, στιγματίζοντας την υποδοχή αεροσκάφους της ψευτο«Μακεδονίας» στην Κέρκυρα!

ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ

Ο συνήθως χειμαρρώδης Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Αυστραλίας Δημήτρης Μηνάς, φανερά εκνευρισμένος, αρνήθηκε επιδεικτικά να μιλήσει στο χαιρετισμό του για τις πικρές εξελίξεις, διότι όπως εξομολογήθηκε κατόπιν, αγανάκτησε από όσα άκουσε να λένε στους χαιρετισμούς τους κυρίως κάποιοι πρώην Υπουργοί και να εκθειάζουν ανερυθρίαστα την Κυβερνητική Πολιτική, ενώ ταυτόχρονα παζαρεύουν Σύνθετη Ονομασία για το Όνομα και φέρνουν προκλητικά αεροσκάφος «Δημοκρατίας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» μέσα στην ίδια την Ελλάδα, τη στιγμή που ολόκληρος ο Ελληνισμός στο Εξωτερικό δίνει σκληρές μάχες για να υπερασπίσει γράμμα-γράμμα την Ιστορία και το Όνομα!

Για τον ίδιο λόγο, αρνήθηκε εντελώς να μιλήσει, σε ένδειξη διαμαρτυρίας και ο νέος Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Αφρικής Αμύντας Παπαθανασίου, λέγοντας χαρακτηριστικά από μικροφώνου «δεν θα αντέχατε να τα ακούσετε»!


ΡΕΥΜΑ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑΣ

Έκδηλη ήταν και η αγανάκτηση για τους τελευταίους κυβερνητικούς χειρισμούς, Πρόεδρων Συλλόγων και Ομοσπονδιών και από την Ελλάδα, στα πηγαδάκια της δεξίωσης που ακολούθησε, με χαρακτηριστική την άποψη πως «το πρόβλημα των Σκοπίων λύνεται από εδώ και όχι από το εξωτερικό, από την Αθήνα και πρέπει εκεί να στραφεί όλη η πίεση του Μακεδονικού Ελληνισμού»!

Ακόμη μάλιστα και κάποια από τα επιφανή στελέχη της Ομογένειας, που είναι γνωστό ότι πρόσκεινται, μέχρι τώρα τουλάχιστον, στον φιλοκυβερνητικό χώρο, διατύπωναν ανοιχτά στις συζητήσεις τους την κάθετη αντίθεσή τους, τονίζοντας πως «η Κυβέρνηση φαίνεται θέλει “ξύλο” και πρέπει πια να τη μαλώσουμε»…



ΠΑΝΤΕΡΜΑΛΗΣ:

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ευχάριστη έκπληξη, εκτός από την παρουσία των ένστολων ανδρών του ιστορικού Πανελληνίου Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων «Παύλος Μελάς», των εντυπωσιακών χορευτικών των Ελληνόπουλων των Παμμακεδονικών ΗΠΑ και Αυστραλίας και της ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Αγαθονίκου, ήταν ο χαιρετισμός του Καθηγητή Αρχαιολογίας, υπεύθυνου των ανασκαφών στον Δίον και Διευθυντή ταυτόχρονα του νέου Μουσείου Ακροπόλεως Αθηνών, Δημήτρη Παντερμαλή, ο οποίος αφού μίλησε για την αξία και συμβολή των ευρημάτων των ανασκαφών στον σύγχρονο Αγώνα της Μακεδονίας, κατέληξε με νόημα:

«Χρειαζόμαστε τον Αλέξανδρο, για να λύνει τους Γόρδιους Δεσμούς στο εξωτερικό και στο εσωτερικό»…



ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΙΜΟ

Καθοριστική για τις περαιτέρω αντιδράσεις των Παμμακεδονικών, θα είναι η συνάντησή τους με τον νέο «Γερμανό Καραβαγγέλη», τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμο τις προσεχείς ημέρες στη Θεσσαλονίκη, όπου και θα του επιδοθεί Τιμητική Διάκριση, ενώ θα συζητηθεί εκτενώς το θέμα των Σκοπίων και θα ζητηθεί η ευλογία του στη συνέχιση του σύγχρονου Μακεδονικού Αγώνα, του οποίου και θεωρείται ο άξιος πνευματικός Αρχηγός!

Περισσότερα στο Noiazomai.net

Related posts:

Comments
Andreas says:

Aftes einai oi prosopikes apopsis tou kyriou Psomiadi kai oxi tis ND…to onoma tis Makedonias to exoun idi ksepoulisei, tora psaxnoun gia to prothema Ano-Voria-Nea. Giati einai me tin ND o kyrios Psomiadis an den symfonei me tin politiki grami tis Ntoras(Karamanli)?? Aploustata psaxnei gia psyfous, oi ekloges tha einai edo se merikous mines.