«Ψάχνονται» οι τούρκοι για θερμό επεισόδιο στη Ρω

«Ψάχνονται» οι τούρκοι για θερμό επεισόδιο στη Ρω

Τρίτη, 04 Αύγουστος 2009 18:38

Σκηνικό Ιμίων στήνουν οι τούρκοι γύρω από τη νήσο Ρω, χωρίς να ιδρώνει και πολύ το αυτί της ανίκανης κυβέρνησης της ΝΔ, που ασχολείται με τη διαχείριση της επικείμενης ήττας της. Όλα θυμίζουν το 1996, όταν με τη συνδρομή των Τούρκων δημοσιογράφων αλλά και των ανεκδιήγητων που τότε μας κυβερνούσαν, οι “γείτονές μας”, κατάφεραν να δημιουργήσουν μια γκρίζα ζώνη στο Αιγαίο. Τρεις λοιπόν τούρκοι «δημοσιογράφοι» της ημερήσιας εφημερίδας «Sabah» αποβιβάστηκαν στη Ρω, η οποία φρουρείται σε μόνιμη βάση. Φυσικά, συνελήφθησαν και παραδόθηκαν στο Λιμενικό μας (μια χαρά τα πάνε τα στελέχη του τώρα τελευταία…), ανακρίθηκαν και κατασχέθηκε το φωτογραφικό υλικό που είχαν στην κατοχή τους. Αργότερα, οι «δημοσιογράφοι» αυτοί παραδόθηκαν πακέτο στην τουρκική Ακτοφυλακή. Οι δουλειές αυτές στήνονται βέβαια από τη ΜΙΤ, κατόπιν σχετικών εντολών της τουρκικής κυβέρνησης του «κουμπάρου» του Καραμανλή Ερντογάν, που όλο φωνάζει για το «παρακράτος» αλλά μια χαρά συνεργάζεται τελικά μαζί του.

Τύπος-προβοκάτορας
Σε ρεπορτάζ με τίτλο «Νέα Ίμια», του τουρκικού καναλιού Kanal D, ιδιοκτησίας του Ομίλου Dogan, προβλήθηκε video με εικόνες από την ελληνική νησίδα Ρω, στο οποίο διατυπώθηκαν οι ακόλουθοι ισχυρισμοί: «Πρόκειται για αμφισβητούμενης κυριαρχίας νησίδα, την οποία η Ελλάδα οικειοποιήθηκε. Με βάση τη Συνθήκη των Παρισίων, η νησίδα δεν ανήκει ούτε στην Τουρκία αλλά ούτε και στην Ελλάδα και απαγορεύεται ο εποικισμός της. Ωστόσο, η Ελλάδα τοποθέτησε εκεί στρατιώτες της. Κατασκεύασε στρατιωτικό φυλάκιο, κτίσματα για τους στρατιώτες και τοποθέτησε μία ελληνική σημαία». Το ίδιο κανάλι, αναφερόμενο σε (ανεύθυνο) δημοσίευμα στον ελληνικό Τύπο την περασμένη εβδομάδας, στο οποίο υποστηρίχθηκε ότι 1000 (!) Έλληνες καταδρομείς μεταφέρθηκαν σε νησίδες του συμπλέγματος των Δωδεκανήσων, γεγονός που, πάντως, διαψεύσθηκε από το ελληνικό ΓΕΕΘΑ, σχολίασε: «Και όμως η ανακοίνωση του ελληνικού ΓΕΕΘΑ δεν αντικατοπτρίζει την αλήθεια». Εδώ, να υπογραμμίσουμε ότι επί της νήσου Ρω, βρίσκεται σε μόνιμη βάση ετοιμοπόλεμη φρουρά, που ανανεώνεται συνεχώς με το σύστημα της περιοδικής φρούρησης. Στο νησί δεν υπάρχουν μόνιμοι κάτοικοι από το 1982, οπότε και απεβίωσε η ηρωική Δέσποινα Αχλαδιώτη, γνωστή ως η γνωστή σε όλους μας «κυρά της Ρω».

Χειραγώγηση του τύπου
Την ώρα που γύρω από τη νήσο Ρω διακυβεύονται πολλά, με την προκλητική κινητικότητα των Τούρκων στρατιωτικών να ξεπερνά κάθε προηγούμενο, τα κανάλια αφιέρωσαν στην Αθήνα πολύ λίγο χρόνο για το θέμα. Χαρακτηριστικό είναι ότι προηγήθηκαν στα δελτία άσχετα θέματα, όπως οι εξελίξεις στην αγορά των αυτοκινήτων και τα… μπαρ της Μυκόνου (!), κατόπιν πιέσεων του συστήματος ΥΠΕΞ, σε μια προσπάθεια να κρατηθούν «χαμηλά» οι τόνοι για να μη χαλάσει η μανέστρα της γνωστής κυρίας. Οι καθεστωτικοί μηχανισμοί ξεδιπλώνονται! Όμως, τη μανέστρα της κυρίας δείχνουν να θέλουν να χαλάσουν οι γείτονες, που έχουν βάλει στο μάτι το Αιγαίο μας.

Related posts:

Comments are closed.