Σάλος στην UEFA με Στημένα Παιχνίδια απο Σκοπιανές Ομάδες

UEFA logo (©Getty Images)

Τελικά ότι και να κάνουν οι Σκοπιανοί είναι καταδικασμένοι να γίνονται περίγελος.

Η UEFA επανέρχεται δριμύτερη και ανακοίνωσε πως συγκεντρώνει αποδείξεις για εμπλοκή 3 (!) Σκοπιανών Ομάδων σε μεγάλο Σκάνδαλο με στημένα παιχνίδια.

Συγκεκριμένα ανάμεσα στις Σκοπιανές ομάδες που εξετάζεται η συμμετοχή τους στο σκάνδαλο είναι η γνωστή μας FK Milano. Η Milano, υπενθυμίζουμε υπέστη διασυρμό τον προηγούμενο μήνα με σύνολο 12-2 γκολ εναντίον της, απο την Κροατική Slaven Koprivnika, στα πλαίσια του 2ου προκριματικού γύρου. (Σ: οι κακές γλώσσες λένε τα 12 γκολ που εισέπραξε σε 2 μόλις αγώνες είναι πολύ… λίγα με βάση την δυναμικότητα της Ομάδας!!)

Να θυμίσουμε, στο πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων, την 16η Ιουλίου είχε διασυρθεί με 4-0 εντός έδρας, με όλα τα γκολ να σημειώνονται στο πρώτο ημίχρονο ενώ στην Κροατία, μια εβδομάδα αργότερα έχασε μόλις… 8-2!! (Σ:  Εδώ εντύπωση στην UEFA έκανε πως μπήκαν τα.. 2 γκολ!!)

Αρκετοί bookmakers είχαν διαμαρτυρηθεί στην UEFA αρκετό καιρό πριν για στημένους αγώνες  στην υπόθεση της Σκοπιανής ομάδας, Πομπέντα. Η έρευνα της UEFA αφορούσε την αναμέτρηση του συγκεκριμένου συλλόγου με την Πιούνικ, στον πρώτο προκριματικό γύρο του Champions League, στις 13 Ιουλίου του 2004. Το ματς είχε λήξει 1-3 υπέρ της ομάδας από την Αρμενία (η ρεβάνς έληξε 1-1).

Τις υποψίες για παράνομη δραστηριότητα στον εν λόγω αγώνα κίνησε το γεγονός ότι τοποθετήθηκαν ασυνήθιστα μεγάλα ποσά για στοιχηματισμό. Έπειτα από πολύχρονη έρευνα και μετά από καταθέσεις μαρτύρων, η UEFA εξασφάλισε τα απαιτούμενα ενοχοποιητικά στοιχεία για να φέρει τον σύλλογο των Σκοπίων ενώπιον της αθλητικής δικαιοσύνης. Η ετυμηγορία ήταν καταδικαστική για την Σκοπιανή ομάδα, η οποία τιμωρήθηκε με αποκλεισμό 8 (!) ετών από όλες τις διεθνείς διοργανώσεις.

Σύμφωνα με κύκλους απο την UEFA, στο “μικροσκόπιο” της μπήκαν οι Σκοπιανές ομάδες FK Vardar και Rabotnicki με υποψίες συμμετοχής σε “στημένα” παιχνίδια.

Comments