Σάλος στην UEFA με Στημένα Παιχνίδια απο Σκοπιανές Ομάδες

UEFA logo (©Getty Images)

Τελικά ότι και να κάνουν οι Σκοπιανοί είναι καταδικασμένοι να γίνονται περίγελος.

Η UEFA επανέρχεται δριμύτερη και ανακοίνωσε πως συγκεντρώνει αποδείξεις για εμπλοκή 3 (!) Σκοπιανών Ομάδων σε μεγάλο Σκάνδαλο με στημένα παιχνίδια.

Συγκεκριμένα ανάμεσα στις Σκοπιανές ομάδες που εξετάζεται η συμμετοχή τους στο σκάνδαλο είναι η γνωστή μας FK Milano. Η Milano, υπενθυμίζουμε υπέστη διασυρμό τον προηγούμενο μήνα με σύνολο 12-2 γκολ εναντίον της, απο την Κροατική Slaven Koprivnika, στα πλαίσια του 2ου προκριματικού γύρου. (Σ: οι κακές γλώσσες λένε τα 12 γκολ που εισέπραξε σε 2 μόλις αγώνες είναι πολύ… λίγα με βάση την δυναμικότητα της Ομάδας!!)

Να θυμίσουμε, στο πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων, την 16η Ιουλίου είχε διασυρθεί με 4-0 εντός έδρας, με όλα τα γκολ να σημειώνονται στο πρώτο ημίχρονο ενώ στην Κροατία, μια εβδομάδα αργότερα έχασε μόλις… 8-2!! (Σ:  Εδώ εντύπωση στην UEFA έκανε πως μπήκαν τα.. 2 γκολ!!)

Αρκετοί bookmakers είχαν διαμαρτυρηθεί στην UEFA αρκετό καιρό πριν για στημένους αγώνες  στην υπόθεση της Σκοπιανής ομάδας, Πομπέντα. Η έρευνα της UEFA αφορούσε την αναμέτρηση του συγκεκριμένου συλλόγου με την Πιούνικ, στον πρώτο προκριματικό γύρο του Champions League, στις 13 Ιουλίου του 2004. Το ματς είχε λήξει 1-3 υπέρ της ομάδας από την Αρμενία (η ρεβάνς έληξε 1-1).

Τις υποψίες για παράνομη δραστηριότητα στον εν λόγω αγώνα κίνησε το γεγονός ότι τοποθετήθηκαν ασυνήθιστα μεγάλα ποσά για στοιχηματισμό. Έπειτα από πολύχρονη έρευνα και μετά από καταθέσεις μαρτύρων, η UEFA εξασφάλισε τα απαιτούμενα ενοχοποιητικά στοιχεία για να φέρει τον σύλλογο των Σκοπίων ενώπιον της αθλητικής δικαιοσύνης. Η ετυμηγορία ήταν καταδικαστική για την Σκοπιανή ομάδα, η οποία τιμωρήθηκε με αποκλεισμό 8 (!) ετών από όλες τις διεθνείς διοργανώσεις.

Σύμφωνα με κύκλους απο την UEFA, στο “μικροσκόπιο” της μπήκαν οι Σκοπιανές ομάδες FK Vardar και Rabotnicki με υποψίες συμμετοχής σε “στημένα” παιχνίδια.

Related posts:

Comments