Οι χειρισμοί για την ονομασία της ΠΓΔΜ στο επίκεντρο κόντρας μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Για αναξιοπιστία και υπαναχώρηση σε σχέση με το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος. Η ΝΔ παραποιεί και διαστρεβλώνει, απάντησε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

 

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος

Ο κ. Κουμουτσάκος διάβασε απόσπασμα από συνέντευξη του αρμοδίου για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Λοβέρδου, στο οποίο ανέφερε: «Η ΝΔ μετέτρεψε ένα θέμα διαφοράς με τη γείτονα για το θέμα του ονόματος σε ένα θέμα καθολικής αντίθεσης με τα Σκόπια. Αν γίνουμε κυβέρνηση θα εξαφανίσουμε αυτή την αρνητική κατάσταση, θα περιορίσουμε αυστηρά τις διαφορές μας στο θέμα του ονόματος και θα αναπτύξουμε σχέσεις με την πολιτική ηγεσία της χώρας. Δεν είναι σωστό η κ. Μπακογιάννη να μην έχει ποτέ δει την ηγεσία των Σκοπίων ή να μην τηλεφωνιέται μαζί τους, επειδή υπάρχει έξαρση στο θέμα του ονόματος».

Με βάση αυτό το απόσπασμα, ο κ. Κουμουτσάκος κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «δίνει λευκό συγχωροχάρτι στην ηγεσία των Σκοπίων, στον εθνικιστή Γκρούεφσκι και παράλληλα προαναγγέλλει μονομερείς κινήσεις για τη μεταβολή της κατάστασης, μονομερή περιορισμό της διαφοράς στο θέμα της ονομασίας».

Ο Γ.Κουμουτσάκος έθεσε στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ το ερώτημα: «Γιατί λίγο πριν τις εκλογές αισθάνονται την ανάγκη να υποχωρήσουν και να υπαναχωρήσουν; Ποιους ακούει και υπακούει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ; Αυτή είναι η επίσημη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Τι σχεδιάζει; Τι μαγειρεύει; Με ποιους συνεννοείται;».

Απάντηση του ΠΑΣΟΚ

Απαντώντας, ο Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε ότι η ΝΔ «προσπαθώντας εναγωνίως να βρει διέξοδο, πιάνεται από τα μαλλιά της», ενώ την κατηγορεί ότι παραποιεί και διαστρεβλώνει.

 

Ο κ. Λοβέρδος αναφέρει πως ο κ. Κουμουτσάκος υποπίπτει σε ολίσθημα, καθώς -αν και διπλωμάτης- χαρακτηρίζει «κρυφή ατζέντα» του ΠΑΣΟΚ επίσημες θέσεις του ελληνικού κράτους που επαναλαμβάνουν οι Έλληνες υπουργοί Εξωτερικών και πρωθυπουργοί από το 1995 έως και σήμερα.

Επιπλέον, τονίζει πως δεν αποτελεί κρυφή ατζέντα το γεγονός ότι το 2001 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είχε φτάσει πολύ κοντά σε συμφωνία με τα Σκόπια, που δεν επιτεύχθηκε λόγω του εμφυλίου πολέμου που μεσολάβησε εκεί.

«Καλά θα ήταν για τη συνέχιση του πολιτικού διαλόγου δίχως στρεβλώσεις που υποσκάπτουν την υπεράσπιση των ευαίσθητων θεμάτων της εξωτερικής πολιτικής, το κόμμα της ΝΔ να συνεννοείται με την κυβέρνηση, αλλά και με τους βουλευτές του, ειδάλλως θα μπορούσαν λχ οι επικοινωνιακοί επιτελείς της ΝΔ να μάθουν ποιες είναι οι θέσεις της Ελλάδας, του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής τους και να ζητήσουν πρακτικά από δεκάδες φόρα στη βόρεια Ελλάδα όπου έλαβαν μέρος» συμπληρώνει.

Newsroom ΔΟΛ

Site: In.gr

Related posts:

Comments