Συγκλονιστικά στοιχεία για την περίφημη “Μακεδονική” Μειονότητα της Βουλγαρίας

Όπως διαβάζουμε σήμερα στο Taxalia, πραγματοποιήθηκε χθες διαμαρτυρία μπροστά στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, απο μέλη του UMD OMO Ilinden Pirin, που απαιτούσαν από τη Βουλγαρία να τους αναγνωρίσει ως “Μακεδόνες”.

Για όσους ίσως δεν το γνωρίζουν, οι Σκοπιανοί στην Βουλγαρία αγωνίζονται να δημιουργήσουν παρόμοιες καταστάσεις με την Ελλάδα, προσπαθώντας  να ανακαλύψουν δήθεν ψευτο-Μακεδονική μειονότητα. Όπως και στην Ελλάδα (Βλέπε “Ουράνιο Τόξο”), έτσι και στην Βουλγαρία έχει ιδρυθεί απο τους Σκοπιανούς μια ΜΚΟ με την επωνυμία OMO Ilinden – PIRIN, η οποία υποστηρίζει πως σκοπός της είναι η “προστασία των Δικαιωμάτων, Γλώσσας και Εθνικότητας των πολιτών που μένουν στην Βουλγαρία και θεωρούν τους εαυτούς τους “Μακεδόνες (Που τα έχουμε ξανακούσει αυτά???)

Το 1999 το OMO Ilinden – PIRIN πήρε μέρος στις εκλογές στην Βουλγαρία ενώ μια χρονιά αργότερα κηρύχτηκε Αντισυνταγματικό απο δικαστήριο της Βουλγαρίας και φυσικά επίσημα τέθηκε εκτός νόμου. Το 2006 επανήρθε στο προσκήνιο και στην Ιδρυτική Συνέλευση στις 25 Ιουνίου του 2006, εξέλεξαν τον Stoyko Stoykov ως νέο Πρόεδρο.

Το Βουλγαρικό Focus μάλιστα, φιλοξενεί και μια παλαιότερη δήλωση που θα συζητηθεί πολύ απο τον ηγέτη του OMO Ilinden-PIRIN, Στόικο Στόικοφ. 

Ο Στόικοφ σε συνέντευξη του φέρεται να είχε δήλωσει “Η Υπεράσπιση του Βουλγαρικού Εθνικού Χαρακτήρα των μεγάλων μορφών της Επανάστασης του Ιλιντεν ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ Πρακτικά, τις Βουλγαρικές Αλυτρωτικές Επιδιώξεις εναντίον των Σκοπίων!!!”

Σύμφωνα με τους σχετικούς νόμους της Βουλγαρίας, πρέπει μέσα σε 3 μήνες απο την Ίδρυση του, ένα κόμμα να προσκομίσει 5,000 υπογραφές για να γίνει δεκτή η αίτηση συμμετοχής του σε εκλογές.

Πληροφορίες στα Βουλγαρικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ακόμα και 1 μέρα πριν την εκπνοή της προθεσμίας, διάφοροι κύριοι απο το OMO Ilinden, βρέθηκαν σε περιοχές των Ρομά προσφέροντας χρήματα σε πολλούς απο τους Ρομά έτσι ώστε να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των 5,000 υπογραφών.

Τον Νοέμβριο του 2006, το γραφείο του Εισαγγελέα στην Σόφια, μετά απο καταγελλίες, διέταξε έρευνα να ριχτεί άπλετο φως στην αίτηση που είχε καταθέσει το OMO Ilinden.

Σας παρουσιάζουμε τα τραγελαφικά αποτελέσματα, όπως αυτά δημοσιεύτηκαν στο Focus Information Agency την 6η Απριλίου 2007. Γελάστε με την ψυχή σας!!

Η έρευνα αποκάλυψε ότι απο ένα σύνολο 5,800 υπογραφών, που κατέθεσε επίσημα το OMO Ilinden – Pirin είχαμε:

1,168 άτομα που ΔΕΝ ΕΔΩΣΑΝ ΠΟΤΕ την συγκατάθεση τους να περιληφθούν ως μέλη του εν λόγω κόμματος;

158 άτομα που δεν υπήρχαν στην διεύθυνση που ανάφεραν οι λίστες;-  

2 άτομα που ήταν ανήλικοι;

5 άτομα που είχαν καταχωρηθεί ως διανοητικά ασθενείς;

– 28 άτομα που ήταν μέλη άλλων κομμάτων;

48 άτομα που ζούσαν στο εξωτερικό όταν οι λίστες κατατέθηκαν;

13 άτομα που ήταν ΝΕΚΡΟΙ.

Η έρευνα έγινε στις περιοχές Blagoevgrad, Varna, Pleven, Shumen, Plovdiv, Pazadrdzhik, Sofia, etc.

Όπως ήταν ευνόητο το δικαστήριο αρνήθηκε να καταχωρήσει το OMO Ilinden Καθώς εκτός τις προαναφερθήσες καταστάσεις που προκαλούν γέλιο, σύμφωνα με τα Βουλγαρικά ΜΜΕ ανακαλύφθηκε επιπλέον ότι 116 δηλώσεις για την ίδρυση του κόμματος είχαν γίνει απο… 25 άτομα, ενώ αρκετές δηλώσεις είχαν γίνει απο ένα άτομο!!

Σχετικές δηλώσεις για το OMO Ilinden απο Βούλγαρους πολιτικούς μπορείτε να διαβάσετε εδώ

Related posts:

Comments