Τα Σκόπια εκδίδουν “Μακεδονική Εγκυκλοπαίδεια”

Οι Σκοπιανοί συνεχίζουν να προκαλούν! 

Την ίδια στιγμή που το επίσημο Ελληνικό κράτος κόβει χρηματοδοτικά κονδυλία καταδικάζοντας στην ουσία κάποια στιγμή με λουκέτο, το ΙΜΧΑ,  στα βόρεια σύνορα μας, η Σκοπιανή κυβέρνηση ενεργοποιεί κάθε δυνατό μέσο για να διαδώσει την προπαγάνδα τους.

Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής, η Σκοπιανή Ακαδημία Επιστημών και Τέχνης (MANU) παρουσιάσε χτες επίσημα  την νέα “Μακεδονική Εγκυκλοπαίδεια”. Περίπου 260 Σκοπιανοί συνολικά, υπό την καθοδήγηση του γνωστού Μπλάζε Ριστόφσκι πήραν μέρος στην σύνταξη της “Εγκυκλοπαίδειας ενώ  το επίσημο κράτος τους παρείχε πλήρη οικονομική κάλυψη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα “Εγκυκλοπαίδεια περιέχει 2 τόμους σε ένα σύνολο απο 1.671 σελίδες και 9,000 καταχωρήσεις για Βιογραφίες προσώπων.

Ενδεικτικές είναι και οι δηλώσεις που ακολούθησαν την παρουσίαση της. Ο Γκρούεφσκι τόνισε ότι η Εγκυκλοπαίδεια εκφράζει την “Μακεδονική” άποψη για το πολιτιστικό και πολιτικό παρελθόν και παρόν τους  ενώ ο πρόεδρος του MANU, Σταρντέλοφ πρόσθεσε πως αποτελεί την πρώτη Εγκυκλοπαίδεια που είναι “απελευθερωμένη” απο τις Ξένες Ιστορικές Ερμηνείες. Σύντομα η Εγκυκλοπαίδεια θα αποκτήσει περισσότερους τόμους και θα μεταφραστεί και στα Αγγλικά.

Related posts:

Comments
Alexandros says:

K h kybernhsh koitazei pws 8a xasei xwris na kanei t pasok autodynamia…
Nomizw pws h alhteia s’autn tn xwra periseuei…