Ανακοίνωση απο το “Κοινό των Μακεδόνων”

ΚΟΙΝΟ των ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ

ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

 


  Στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές  πολλοί πολιτικοί, εφημερίδες και τηλεοπτικοί σταθμοί προσπαθούν να μας πείσουν ότι το μοναδικό πρόβλημα που έχουμε είναι το οικονομικό, μετατρέποντάς μας από ανθρώπους σε απλούς καταναλωτές.

    Όλοι οι Έλληνες και ιδιαίτερα εμείς οι Μακεδόνες, χωρίς να υποτιμάμε την σημασία των οικονομικών προβλημάτων, θεωρούμε το «Σκοπιανό» σημαντικότατο πρόβλημα γιατί απειλείται όχι μόνον η ακεραιότητα της πατρίδος μας, και κατ’ επέκταση η περιουσία μας, αλλά και η ίδια η πολιτιστική μας ταυτότητα.


Καλούμε

όσους αισθάνονται πολίτες και όχι καταναλωτές

να μεταφέρουν στους υποψήφιους βουλευτές

όλων των κομμάτων τις παρακάτω θέσεις

και να ψηφίσουν ανάλογα:


α) Να εφαρμοσθεί η απόφαση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών του 1992, περί μη αποδοχής της χρήσης του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων. (Οι σημερινές πολιτικές ηγεσίες εμφανίζονται ενδοτικές και κατώτερες των περιστάσεων, διότι 1ον) προσπαθούν να μας επιβάλλουν αυθαίρετα σύνθετη ονομασία κάνοντας πως δεν καταλαβαίνουν ότι αυτή καθιερώνει Μακεδονικό έθνος, Μακεδονική γλώσσα και Μακεδονική εκκλησία, και 2ον)  αποσιωπούν το γεγονός ότι εάν δεν τους αναγνωρίσουμε εμείς, δεν πρόκειται να νομιμοποιηθούν ποτέ, όσοι ξένοι και αν τους αναγνωρίσουν).

β) Να γίνει δημοψήφισμα, για την έγκριση από τον Ελληνικό λαό της όποιας ονομασίας συμφωνηθεί για το γειτονικό κράτος. (Η πολιτική ηγεσία των Σκοπίων, συνεπής ακόμα και στην παράλογη προπαγάνδα της, δήλωσε ξεκάθαρα ότι οποιαδήποτε ονομασία συμφωνηθεί θα τεθεί σε δημοψήφισμα. Οι δικές μας πολιτικές ηγεσίες, ξέροντας ότι ποτέ οι Έλληνες δεν θα δεχθούν σύνθετη ονομασία, αδυνατούν να το δηλώσουν, εξευτελίζοντάς μας σε όλο τον κόσμο με την υποχωρητικότητά τους, εγκλωβισμένες στα δεσμά της εξάρτησης, της διαπλοκής και της διαφθοράς).

Γεωγραφική σχέση Βαρδαρίας – Ιστορικής Μακεδονίας

  


Όρια κρατών (Euroatlas – Efstathiadis Group)

Όρια ιστορικής Μακεδονίας σύμφωνα με Γερμανικό χάρτη του 1892

Copyright 1892 by Diedrich Reimer (Hoefer & Vohsen) Auctore Henrico Kiepert


   Ιστορική Μακεδονία είναι ο χώρος στον οποίο κατοίκησε το Ελληνικό φύλλο των Μακεδόνων, από το οποίο και πήρε το όνομά της η περιοχή. Αργότερα, κατά την Ρωμαϊκή, Βυζαντινή και Οθωμανική περίοδο, Μακεδονία ονομάσθηκαν εκτάσεις από την Θράκη έως την Αλβανία, αλλά δεν είχαν καμία σχέση με το όνομα των κατοίκων.

   Στον χάρτη φαίνεται καθαρά ότι το κράτος της Βαρδαρίας κατέχει ένα πολύ μικρό κομμάτι της ιστορικής Μακεδονίας, το οποίο αποτελεί λιγότερο από το 10% της έκτασής του, και στο οποίο μάλιστα κατοικούν σήμερα Ελληνικοί πληθυσμοί, την ύπαρξη των οποίων ομολογούν οι Σκοπιανοί αλλά ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΑΡΑΛΟΓΑ αγνοεί η Ελληνική εξωτερική πολιτική.ΑΝ οι πολιτικοί μας αποφάσισαν αυθαίρετα

να χαρίσουν το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια,

μέσω της σύνθετης ονομασίας

 

ΓΙΑΤΙ θα πρέπει εμείς οι Έλληνες, και ιδιαίτερα

εμείς οι Μακεδόνες, να συναινέσουμε;

Related posts:

Comments