ΥΠΕΞ: Νέο εργαλείο παραχάραξης της ιστορίας η εγκυκλοπαίδεια των Σκοπιανών

 

News ΥΠΕΞ: Νέο εργαλείο παραχάραξης της ιστορίας η εγκυκλοπαίδεια των Σκοπιανών

Για νέα απόπειρα παραχάραξης της ιστορίας έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας, κληθείς να σχολιάσει το περιεχόμενο της νέας εγκυκλοπαίδειας της Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών των Σκοπίων, η οποία χρηματοδοτήθηκε από την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ.

«Αυτή η νέα απόπειρα, το νέο εργαλείο παραχάραξης της ιστορίας εκ μέρους της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ δεν μας εξέπληξε. Είναι άλλωστε γνωστό το έργο της Ακαδημίας των Σκοπίων.

Η κυβέρνηση του κ. Γκρουέφσκι προωθεί συστηματικά τη μισαλλοδοξία και τον εθνικισμό. Ο κ. Γκρουέφσκι επιχειρεί να ενισχύσει το προφίλ του στην εσωτερική πολιτική σκηνή επινοώντας εχθρούς και επιδεινώνοντας τις σχέσεις της χώρας του με τους γείτονές της», παρατήρησε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ και πρόσθεσε:

«Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ δεν αγνοεί, απλά αδιαφορεί για το βασικό κριτήριο προόδου της ενταξιακής πορείας της ΠΓΔΜ προς την ΕΕ, το κριτήριο των σχέσεων καλής γειτονίας. Με τον τρόπο αυτό απομακρύνει το λαό της χώρας από το ευρω-ατλαντικό του μέλλον και δημιουργεί συνθήκες περιφερειακής αστάθειας».

Πηγή: Naftemporiki.gr

Related posts:

Want more of this? See these Posts:

  1. «Αλλάζει» η καταγωγή των κατοίκων της ΠΓΔΜ
  2. Πρώην πρωθυπουργός Σκοπίων: Οι Σκοπιανοί είναι οι μεγαλύτεροι παραχαράκτες της ιστορίας των Βαλκανίων
  3. ΠΓΔΜ: Προετοιμασία για το νέο κύκλο διαλόγου
  4. Άλλη μια διαστρέβλωση της ιστορίας…Η αρχαία Μακεδονία ταυτίζεται με το κρατίδιο της FYROM….
  5. Τα πρώτα αποτελέσματα της εντολής του ΥΠΕΞ για «κατ’ εξαίρεση» απόδοχη των διακριτικών της ΠΓΔΜ.
Comments