Ο Εθνικός Αερομεταφορέας των Σκοπίων έμεινε χωρίς… αεροπλάνα!!!

Φωτογραφία: wikipedia.org

Μπορεί σήμερα η μέρα να σημαδεύτηκε απο την ανακοίνωση της δημιουργίας των “Μακεδονικών Αερογραμμώναπο την MIG του Α. Βγενόπουλου, όμως απο την άλλη μεριά  η γνωστότερη Σκοπιανή Αεροπορική εταιρεία MAT “Macedonian” Airlines που έχει λάβει το status του “Εθνικού Αερομεταφορέα” απο το 2000 στα Σκόπια, έμεινε χωρίς… αεροπλάνα!!

Η Διεύθυνση της Πολιτικής Αεροπορίας στα Σκόπια (ACV) πρόσφατα αποφάσισε να αφαιρέσει το μοναδικό  Boeing B737-500 που είχε στην κατοχή της η MAT με συνέπεια η εταιρεία να μείνει μόνο με τους πιλότους και χωρίς αεροπλάνα.

Ουσιαστικά η εταιρεία είναι ένα βήμα πριν το κλείσιμο και μόνη της διέξοδος μοιάζει η εξαγορά της απο τον αντίστοιχο Εθνικό Αερομεταφορέα της Σερβίας, Jat Airways.

 Τον Δεκέμβρη του 2008, η αεροπορική εταιρεία των Σκοπίων αναγκάστηκε να σταματήσει τις πτήσεις απο τα Σκόπια προς το Βερολίνο, Ντύσσελντορφ, Αμβούργο και Ρώμη, μετά απο  την απαγόρευση που επέβαλε το Eurocontrol στην MAT για είσοδο στον Γερμανικό και Ιταλικό Εναέριο Χώρο, λόγω χρεών απο την περίοδο 1999 – 2005.

Να υπενθυμίσουμε στην MAT έχει απαγορευτεί να εισέλθει και στην Ελλάδα λόγω των γνωστών διατάξεων που ισχύουν για τις Σκοπιανές Αεροπορικές Εταιρείες.

Η Ελλάδα εν μέρει ανακαλεί την απαγόρευση για τα Αεροπλάνα των Σκοπίων

Να τονίσουμε ιδιαίτερα την ύπαρξη μιας, όχι και τόσο γνωστής , συμφωνίας μεταξύ Ελλάδος και ΠΓΔΜ  βάσει της οποίας πλέον τα αεροπλάνα των Σκοπίων μπορούν να εισέλθουν στον Ελληνικό Εναέριο Χώρο αλλά όχι και να προσγειωθούν!!

Απο την άλλη πλευρά τα Ελληνικά αεροπλάνα μπορούν να εισέρχονται στον εναέριο χώρο των Σκοπίων.

Απομένει να δούμε τι πρόκειται να κάνουν οι Σκοπιανοί όταν στο μέλλον οι “Μακεδονικές Αερογραμμές” του Α. Βγενόπουλου ζητήσουν να προσγειωθούν σε αεροδρόμια της ΠΓΔΜ!!

 

Related posts:

Comments