Τουρκία: «Προσπαθούμε από κοινού με την ΠΓΔΜ να ξεπεράσουμε το εμπόδιο του βέτο»

 

normal News Τουρκία: «Προσπαθούμε από κοινού με την ΠΓΔΜ να ξεπεράσουμε το εμπόδιο του βέτο»

«Προσπαθούμε μαζί να ξεπεράσουμε το εμπόδιο, που υπάρχει, λόγω του βέτο της Ελλάδας για την ένταξη της “Μακεδονίας” στο ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Βετζντί Γκιονούλ, κατά τη συνάντηση, που είχε σήμερα στην Άγκυρα με τον ομόλογό του από την ΠΓΔΜ, Ζόραν Κονγιάνοφσκι.

Ο Τούρκος υπουργός είπε πως μολονότι από τις τρεις βαλκανικές χώρες, που θέλαμε πολύ να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και σε μεγάλο βαθμό υποστηρίζουμε, η Αλβανία και η Κροατία έχουν ενταχθεί, το ίδιο δεν συνέβη με την ΠΓΔΜ, λόγω του βέτο της Ελλάδας.
Ο υπουργός της ΠΓΔΜ είπε ότι η Τουρκία ήταν πάντα δίπλα στη χώρα του, από τότε που ανεξαρτητοποιήθηκε και ότι συνεχίζεται η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών σε πολλούς τομείς.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Related posts:

Want more of this? See these Posts:

  1. Υπόμνημα από τα Σκόπια για το ελληνικό βέτο στο NATO
  2. Σκόπια : Η Κομισιόν αναμένεται να επαναλάβει τη σύσταση για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της χώρας με την EE. Δεν θα υιοθετηθεί ωστόσο από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
  3. Γιαννιτσά- Ένα ταξίδι από την Καλαβρία στις όχθες του Λουδία, με “όχημα” την αγάπη για την Ελλάδα
  4. Σκοπιανή Εγκυκλοπαίδεια……πρώτες αποκαλύψεις για το περιεχόμενο της με θέμα την Ελλάδα. ΥΠΕΞ και ΥΠΠΟ ακόμα να αντιδράσουν.
  5. Σκόπια : Ο Γκρούεφσκι χαιρέτισε την έκθεση της Επιτροπής και κάλεσε την Ελλάδα να υποστηρίξει την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της χώρας του με την ΕΕ
Comments