Βγήκαν στην φόρα τα άπλυτα του Γκρούεφσκι για την Οικονομία των Σκοπίων

 

225px Gruevski Βγήκαν στην φόρα τα άπλυτα του Γκρούεφσκι για την Οικονομία των ΣκοπίωνΣε μπελάδες βάζει την Κυβέρνηση Γκρούεφσκι ο προϋπολογισμός του 2008

Σχεδόν ο μισός προϋπολογισμός της ΠΓΔΜ, ξοδεύεται απο την κυβέρνηση Γκρούεφσκι σε Διαφημίσεις, Ανακοινώσεις Τύπου και τηλεφωνήματα. Την εκπληκτική αυτή αποκάλυψη έκαναν οι ορκωτοί λογιστές που ασχολήθηκαν με τις Κυβερνητικές δαπάνες μέσα στο έτος 2008. Απο τα συνολικά 20 δισ. σχεδόν τα 10 απο αυτά, ξοδεύτηκαν για υπηρεσίες ΜΜΕ, την ίδια στιγμή που ο μέσος Σκοπιανός  ζει μέσα στην φτώχεια και στην εξαθλίωση. Η μερίδα του λέοντος απο το τεράστιο αυτό ποσό ανήκει σε διαφημιστικές καμπάνιες.

Στην τελική έκθεση του προηγούμενου έτους, η οποία δεν έχει ακόμα επίσημα ανακοινωθεί, αναφέρεται επίσης ότι το 30% απο τους Κυβερνητικούς υπαλλήλους έχουν προσληφθεί μέσω πρακτορείων ευρέσεως εργασίας ορισμένου χρόνου. Πολλοί απο αυτούς, σε παράβαση των σχετικών νόμων στην ΠΓΔΜ, κατέχουν πολύ υψηλές θέσεις. Ορισμένοι πάλι, είχαν προσληφθεί με συγκεκριμένες συμβάσεις, έπαιρναν τον παχουλό μισθό τους, ενώ προσέφεραν διαφορετικές υπηρεσίες απο αυτές που αναφέρονται στην σύμβαση τους. Τέλος, εντύπωση προκάλεσε και το τεράστιο ποσό που ξοδεύτηκε απο Κυβερνητικούς Υπαλλήλους  για καφέδες, χυμούς και γεύματα.

Related posts:

Want more of this? See these Posts:

  1. Έκοψε την φόρα των Σκοπιανών ο Ρομπάι
  2. Καταδικαστική Ανακοίνωση για τα χτεσινά γεγονότα στα Σκόπια από το Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι στην πΓΔΜ
  3. Η Ελλάδα “θρέφει” την οικονομία των Σκοπίων
  4. Κόλαφος για τα Σκόπια η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων
  5. Η Αγάπη των Μακεδόνων του 19ου Αιώνα για την Μητέρα Ελλάδα μέσα από Ιδιόχειρες επιστολές
Comments