Εντυπωσιάστηκε από το αρχαίο κάλλος ο ΓΓ του ΟΗΕ

Εντυπωσιάστηκε από το αρχαίο κάλλος ο ΓΓ του ΟΗΕ
Ο κ. Μπαν Κι Μουν ξεναγήθηκε χθες στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης
Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

«Εσείς οι Ελληνες ήσασταν πάντα πρώτοι σε όλα!». Με αυτή τη φράση εκδήλωσε τον ενθουσιασμό του για τον αρχαίο ελληνικό κόσμο ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ κ. Μπαν Κι Μουν, ο οποίος επισκέφθηκε χθες το νέο Μουσείο Ακρόπολης και ξεναγήθηκε στο κτίριο και στα εκθέματα από τον καθηγητή κ. Δημήτρη Παντερμαλή. Συνοδευόμενος από τη σύζυγό του ο κ. Μπαν Κι Μουν έφθασε στο μουσείο στις 4 το απόγευμα και, παρά το σφιχτό πρόγραμμά του, περιηγήθηκε σε όλη την έκθεση δηλώντας διαρκώς την εξαιρετική εντύπωση που αποκόμιζε. Εντυπωσιάστηκε από την ανασκαφή, η οποία είναι ορατή κάτω από το γυάλινο δάπεδο του μουσείουστεκόταν μάλιστα κάθε τόσο για να την παρατηρεί- και η αίσθησή του ήταν, όπως είπε, ότι βρίσκεται επάνω από τον κόσμο των αρχαίων.

Οι οικοδομικές επιγραφές από την κατασκευή του Ερεχθείου (τέλη του 5ου αι. π.Χ.) συγκέντρωσαν την ιδιαίτερη προσοχή του Γενικού Γραμματέα τόσο για το περιεχόμενό τους όσο και για τη γλώσσα και τα γράμματα με τα οποία είναι γραμμένες, δήλωσε μάλιστα εντυπωσιασμένος που είναι ίδια με τα σύγχρονα.

Οι Καρυάτιδες, εξάλλου, τον γοήτευσαν, ενώ στην αίθουσα του Παρθενώνα έδειξε ζωηρό ενδιαφέρον για τα Γλυπτά, φάνηκε να αντιλαμβάνεται το πρόβλημα του τεμαχισμού τους και αναγνώρισε ότι πρόκειται για σύμβολα του παγκόσμιου πολιτισμού.

Ο κ. Μπαν Κι Μουν επισκέφθηκε την Ελλάδα προκειμένου να παραστεί στις εργασίες του τρίτου Παγκοσμίου Φόρουμ για τη Μετανάστευση.

Ο κ. Μπαν Κι Μουν (αριστερά) κατά την ξενάγησή του στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης από τον διευθυντή του Μουσείου κ. Δημήτρη Παντερμαλή (ΑΠΕ)

Related posts:

Comments