Δράση της Βουλγαρικής υπηρεσίας πληροφοριών στα Σκόπια

Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2009

Δράση της Βουλγαρικής υπηρεσίας πληροφοριών στα Σκόπια

 

Ο τηλεοπτικός σταθμός των Σκοπίων “Kanal 5”, μετέδωσε στις 16 Νοεμβρίου αποκαλύψεις σχετικά με τη δράση των Βουλγαρικών μυστικών υπηρεσιών στην ΠΓΔΜ.

Ειδικότερα, οι δημοσιογράφοι του σταθμού αναλύοντας πληροφορίες που πήγαζαν και από τα Γερμανικά μέσα ενημέρωσης, Der Spiegel και Deutsche Welle, ονομάτισαν δύο μυστικές επιχειρήσεις των Βούλγαρων στη χώρα, με τις κωδικές ονομασίες “Lake” και “Octopus”.

Περαιτέρω, αποκαλύφθηκαν οι κωδικές ονομασίες βουλγάρων πρακτόρων που συμμετείχαν στις παραπάνω επιχειρήσεις και αποκαλούνταν, “Slavey”, “Posrednik” και “Beglets”.

Ακόμα, σχολιάστηκε η γενικότερη δράση των πρακτόρων της εθνικής υπηρεσίας κρατικής ασφάλειας και πληροφοριών της Βουλγαρίας (DANS) και αναφέρθηκε ότι υφίσταται στα Σκόπια 69σέλιδη αναφορά όπου εμπεριέχονται ονόματα Σκοπιανών που συνεργάζονται με τις Βουλγαρικές υπηρεσίες, καθώς και οι υπάλληλοι της Βουλγαρικής πρεσβείας στα Σκόπια που ενέχονται σε διάφορες “δράσεις” εντός του Σκοπιανού εδάφους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από τα ΣΚοπιανά ΜΜΕ, ένας υπήκοος της ΠΓΔΜ, με την κωδική ονομασία “The Farm”, παρέδιδε στοιχεία σχετικά με τις αλλαγές στις Σκοπιανές υπηρεσίες ασφαλείας οι οποίες βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Πρωθυπουργού της χώρας Γκρουέφσκι και του ευρύτερου συγγενικού του περιβάλλοντος.

Τέλος οι Σκοπιανοί δημοσιογράφοι εκτιμούν ότι υπάρχει πολύ υψηλή κατασκοπευτική δραστηριότητα των Βούλγαρων στην επικράτεια τους και συνάγουν το συμπέρασμα ότι η Βουλγαρία ως κράτος απειλεί την εθνική τους ταυτότητα και έχει επεκτατικούς σκοπούς εναντίον τους.

fantomas

http://spynews-gr.blogspot.com/2009/11/blog-post_1615.html

 

Related posts:

Comments