Σύσκεψη της ηγεσίας των Σκοπίων για το θέμα του ονόματος

 
Hμερομηνία :  17-11-09            
dot clear Σύσκεψη της ηγεσίας των Σκοπίων για το θέμα του ονόματος

Σύσκεψη της ηγεσίας των Σκοπίων για το θέμα του ονόματος
 

Συντονιστική συνάντηση της κρατικής ηγεσίας της ΠΓΔΜ, για την εξέταση του ζητήματος του ονόματος, πραγματοποιήθηκε σήμερα το βράδυ στα Σκόπια, στο προεδρικό μέγαρο.

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι, μετά τη σύσκεψη δήλωσε ότι ο εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ στις διαπραγματεύσεις για το θέμα της ονομασίας Ζόραν Γιόλεφσκι, «ενημέρωσε για τις μαξιμαλιστικές θέσεις της Ελλάδας, οι οποίες παρουσιάστηκαν στον μεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, πριν μερικές ημέρες».

Ο κ. Μιλόσοσκι πρόσθεσε ότι η ΠΓΔΜ «παραμένει ενεργή στην διαπραγματευτική διαδικασία για την εκκρεμότητα της ονομασίας, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και αναμένει από την Ελλάδα να τηρήσει την Ενδιάμεση Συμφωνία και να μην εμποδίσει την ενσωμάτωση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στους ευρωατλαντικούς θεσμούς».

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, σημείωσε ότι οι «μαξιμαλιστικές θέσεις της Ελλάδας δεν εξέπληξαν ιδιαίτερα την μακεδονική πλευρά, καθότι αυτές, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο είχαν αναγγελθεί. Η μόνη διαφορά είναι ότι τώρα ανακοινώθηκαν με πιο επίσημο και ξεκάθαρο τρόπο».

Ο κ. Μιλόσοσκι πρόσθεσε ότι «ίσως στην κοινή γνώμη της χώρας προκλήθηκε κάποια έκπληξη, εξαιτίας του γεγονότος ότι συγκεκριμένοι πολιτικοί της αντιπολίτευσης, με τις τοποθετήσεις τους για το ζήτημα της ονομασίας, δημιούργησαν υπερβολικές προσδοκίες για ζητήματα που συνδέονται με την μακεδονική εθνική ταυτότητα».

Τέλος ο κ. Μιλόσοσκι ανέφερε ότι ο Ζόραν Γιόλεφσκι, τις προσεχείς ημέρες, θα είναι στη διάθεση των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων στην ΠΓΔΜ και των πολιτικών παραγόντων στη χώρα για να τους ενημερώσει σχετικά με τα δεδομένα στη διαπραγμάτευση για την εκκρεμότητα της ονομασίας.

Στην αποψινή σύσκεψη μετείχαν ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι, ο εκ των αντιπροέδρων της κυβέρνησης, αρμόδιος για την εφαρμογή της Συμφωνίας της Οχρίδας Αμπντουλακίμ Αντέμι, ο υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Μιλόσοσκι και ο εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ στις διαπραγματεύσεις για το θέμα της ονομασίας Ζόραν Γιόλεφσκι.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Related posts:

Want more of this? See these Posts:

  1. Aντιφατικές δηλώσεις Αβραμόπουλου για το θέμα του ονόματος των Σκοπίων
  2. Σκόπια : Ο Γκ.Ιβάνοφ αναμένει ότι επίσκεψη του Μάθιου Νίμιτς στην περιοχή θα δώσει ώθηση στη διαπραγματευτική διαδικασία για το θέμα του ονόματος
  3. Η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και το θέμα του ονόματος εξετάσθηκαν στη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών της Γαλλίας Λ.Φαμπιούς με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ Ν.Πόποσκι
  4. Σκόπια: Δημοσκόπηση για πρόταση σχετικά με το θέμα του ονόματος
  5. ΠΓΔΜ – Δηλώσεις Ν. Γκρούεφσκι και Γ. Ιβάνοφ για το θέμα της ονομασίας
Comments