Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών – Δελτίο Τύπου: Μέγας Αλέξανδρος

 

Readers emails Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών   Δελτίο Τύπου: Μέγας Αλέξανδρος

ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

«Ο Αλέξανδρος είναι Έλληνας και σε καμία περίπτωση πρόγονος των σημερινών Σλαβομακεδόνων», δήλωσε την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009 ο κ. Alfried Wieczorek Διευθυντής του Αρχαιολογικού Μουσείου Reiss-Engelhorn Museum στο Μάνχαϊμ της Γερμανίας. Η δήλωση του κορυφαίου Γερμανού αρχαιολόγου μεταδόθηκε από το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων Deutsche Presse Agentur.

Στο Μουσείο του Μανχάϊμ εγκαινιάσθηκε στις 2 Οκτωβρίου 2009 και λειτουργεί μέχρι 21 Φεβρουαρίου 2010, με μεγάλη κοσμοσυρροή, η διεθνής έκθεση «Ο Αλέξανδρος και το Άνοιγμα του Κόσμου», όπου, για πρώτη φορά στα χρονικά, Μουσεία του Τατζικιστάν, του Αφγανιστάν, του Ιράν και το Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης απέστειλαν βαρύτιμα κειμήλια με τα οποία οι ανατολικοί Λαοί υμνούν τον Αλέξανδρο.

Tην ημέρα των εγκαινίων το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε προς όλα τα Μ.Μ.Ε. της Γερμανίας μεγάλο αφιέρωμα στην έκθεση όπου σημείωνε ότι «το σύγχρονο Κράτος, που αυτοαποκαλείται Μακεδονία και έχει κύρια γλώσσα την σλαβική, σφετερίζεται την παράδοση της αρχαίας Μακεδονίας».  Το αφιέρωμα πλαισίωνε συνέντευξη του διευθυντού του Μουσείου, που δήλωνε κατηγορηματικά ότι «οι πρόσφατες έρευνες αποδεικνύουν με μεγάλη σαφήνεια, ακόμη μια φορά, πως οι Μακεδόνες την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου ήταν στενά συνδεδεμένοι με τους άλλους Έλληνες και μιλούσαν την ίδια γλώσσα». Συνέντευξή του με ανάλογο περιεχόμενο δημοσίευσε η εφημερίδα Real News στις 24 Οκτωβρίου 2009.

Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών κυκλοφόρησε στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα και ανήρτησε στην Ιστοσελίδα της www.ems.gr το σύντομο βιβλίο του Προέδρου Ν. Ι. Μέρτζου με τίτλο Ζει και βασιλεύει. Διανέμεται δωρεάν στα σχολεία και σε κάθε ενδιαφερόμενο. Δημοσιεύει σπάνια έργα των πολιτισμών, συνήθως άγνωστα στο ελληνικό κοινό, με τα οποία οι Λαοί σε Ανατολή και Δύση δοξάζουν εσαεί επί 2.300 έτη τον Μακεδόνα Μέγα Αλέξανδρο.

Τούτο το μοναδικό στην Οικουμένη φαινόμενο παρουσιάζει το βιβλίο του Ν. Ι. Μέρτζου και τεκμηριώνει με εικόνες. Συνοδεύεται με το CD-ROM των εικόνων που μπορούν να προβληθούν σε μεγάλη οθόνη. Eπειδή θα ήταν χρήσιμο να το γνωρίσουν επαγωγικά οι Ελληνόπαιδες ώστε να διευρύνουν την μόρφωσή τους, το παιδαγωγικό αυτό υλικό απεστάλη ήδη σε 120 επιλεγμένα Γυμνάσια και Λύκεια υψηλής στάθμης με την πρόταση να το εντάξουν σε ένα ωριαίο μάθημα για τον παγκόσμιο  πολιτισμό και τη Μακεδονία.


Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

                                                                                        Θεσσαλονίκη, Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

ETAIRIAMAKEDONIKONSPOUDON Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών   Δελτίο Τύπου: Μέγας Αλέξανδρος


Related posts:

Want more of this? See these Posts:

  1. Τουρκία : Ήξερε ο Ερντογάν για τις Ιστοσελίδες τύπου GreekMurderers.Net…..!
  2. Τουρκική εταιρεία δωρίζει στους Σκοπιανούς άγαλμα του Μεγ. Αλεξάνδρου
  3. Εργα συντήρησης μακεδονικών τάφων
  4. Sitel: «Προστασία της ‘μακεδονικής’ γλώσσας, Μακεδόνων που μιλούν ελληνικά; »
  5. Ατυπη συνάντηση Παπανδρέου-Γκρούεφσκι
Comments