Τουρκία – Δεν τους σταυρώνουν αλλά τους καίνε ζωντανούς μέσα στα σπίτια τους!!!

Για να μην ξεχνιόμαστε…

[…]Ο Εργκούν Μπαμπαχάν της “Σταρ” παραθέτει μαζί με τις δηλώσεις Βαρθολομαίου και ένα άλλο ζήτημα και σημειώνει: “Δεν τους σταυρώνουμε, αλλά τους καίμε τα σπίτια“. Το θέμα στο οποίο αναφέρεται ο αρθογράφος είναι κάτι που ήρθε προχθές στην επικαιρότητα, όταν μαθήτρια του ελληνικού Ζαππείου Λυκείου, πήρε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό απαγγελίας του ποιήματος του εθνικού ύμνου της Τουρκίας, μεταξύ των μαθητών της περιοχής του Πέρα στην Κωνσταντινούπολη.

Η ενδεκάχρονη Μαρίνα Σοζντέ που πήρε το βραβείο, είναι κόρη της Μαριάνθης Σοζντέ, της Ίμβριας Ελληνίδας που πριν από δέκα χρόνια κάποιοι είχαν πυρπολήσει το σπίτι της, με αποτέλεσμα να καεί ζωντανός ο τετράχρονος, τότε, γιος της.

“Πώς πρέπει να ονομάσουμε μία βιαιοπραγία όπως αυτή της πυρπόλησης ενός σπιτιού μαζί με αυτούς που βρίσκονται μέσα….”, λέει ο αρθρογράφος Μπαμπαχάν και σημειώνει: “Το δράμα αυτό δείχνει ότι η χώρα μας δεν είναι κάστρο της επιείκειας, όπως το παρουσιάζουν κάποιοι. Όπως ακριβώς συνέβη με τη βιαιοπραγία των επεισοδίων του 1955, με τα οποία ωθήσαμε σε φυγή όσους Ελληνες της Πόλης δεν είχαμε καταφέρει να διώξουμε με την ανταλλαγή πληθυσμών. Και όμως οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης που παρέμειναν στα χέρια των “βάρβαρων“ Ελλήνων, είναι ακόμη εκεί. Εμείς, χάρη στην καταπληκτική επιείκειά μας (!) καταφέραμε να μηδενίσουμε σχεδόν τον αριθμό των Ελλήνων. Γαλουχήσαμε ανθρώπους, τόσο εχθρικούς απέναντι στον διαφορετικό, ώστε να μπορούν να καίνε ζωντανό ένα παιδί”.

Αναδημοσίευση απο το omogeneia-ana.mpa.gr

Related posts:

Comments