Καιρός να αφυπνιστεί η εθνική μας συνείδηση!

Γράφει: Αθανάσιος Δέμος

Είναι συγκλονιστικό το γεγονός ότι μόνον  ότι μια μεγάλη πνευματικό προσωπικότητα, όπως είναι ο Μίκης Θεοδωράκης παίρνει την πρωτοβουλία και ζητάει να αφυπνισθεί η εθνική συνείδηση των Ελλήνων και να αντιταχθεί σε όσα τεκταίνονται γύρω από τα εθνικά μας θέματα, αλλά και την επιδίωξη κύκλων, ομάδων και οργανώσεων, που σε συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς επιδιώκουν την κατεδάφιση της ελληνικότητας.
Η πρωτοβουλία του Μίκη Θεοδωράκη είναι αξιοθαύμαστη με δεδομένο ότι ουδείς άλλος επώνυμος έλαβε τέτοια ανάλογη πρωτοβουλία και να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου. Πρόκειται στην πραγματικότητα για ένα εγερτήριο σάλπισμα το οποίο αρχίζει: «Σʼ αυτή την ιστορική καμπή που βρισκόμαστε, τρία είναι τα κύρια μέτωπα στα οποία οφείλουμε να πάρουμε σαφή  θέση».
Και τα τρία αυτά μέτωπα είναι: η Κύπρος, τα Σκόπια και το τρίτο και σημαντικότερο εθνικό πρόβλημα που θα πρέπει να μας απασχολήσει, είναι η αποκάλυψη και καταγγελία στον ελληνικό λαό των κύκλων, ομάδων και οργανώσεων που σε συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς επιδιώκουν την κατεδάφιση της ελληνικότητας.
Για την Κύπρο επισημαίνει: «Παρά το ότι ο Ελληνικός κυπριακός λαός απέρριψε το σχέδιο Ανάν με μεγάλη πλειοψηφία (70%), εντούτοις τόσο μέσα στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα υπάρχουν πρόσωπα και δυνάμεις που συνωμοτούν, ώστε με τη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών να το επιβάλουν τελικά… Είναι ανάγκη, λοιπόν, να βρεθεί ένας τρόπος, ώστε να ακουστεί η φωνή της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού που δεν συμφωνεί στην εφαρμογή αυτού του Σχεδίου, το οποίο είναι αντίθετο με τα συμφέροντα της Κύπρου και ειδικότερα των Ελληνοκυπρίων, που αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του Ελληνικού Έθνους».
Για τα Σκόπια ο Μίκης Θεοδωράκης ανάμεσα στα άλλα γράφει: «…υποθέτουμε ότι είναι περιττό να επαναλάβουμε εδώ τα λόγια του ίδιου του πρώην Προέδρου των Σκοπίων κ. Γκλιγκόρωφ, ότι δηλ. οι Σκοπιανοί είναι Σλάβοι, η εθνικότητά  τους Σλαβική και η γλώσσα τους ένα μείγμα Σλαβικής και Βουλγαρικής διαλέκτου. Εκείνο, όμως, που θα πρέπει να μας αφορά ως Έλληνες, είναι το γεγονός ότι ορισμένοι ηγέτες των Σκοπιανών αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν το όνομα «Μακεδονία» ανακηρύσσοντας τους εαυτούς τους ως μοναδικούς απογόνους – κληρονόμους της αρχαίας Μακεδονίας, του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου και με το εύρημα της «Μακεδονίας του Αιγαίου» να διεκδικούν χωρίς ντροπή τα εδάφη της σημερινής ελληνικής Μακεδονίας από δύση σε ανατολή χαράζοντας σαν σύνορα στον νότο τις παρυφές του Ολύμπου! Φτάνουν στο σημείο μάλιστα να διατείνονται ότι η Θεσσαλονίκη, που την προορίζουν ως πρωτεύουσά τους, βρίσκεται υπό ελληνική κατοχή».
Στη συνέχεια ο Μ. Θεοδωράκης κάνει αρκετές σοβαρές προτάσεις αντίδρασης, τις οποίες αν είχαν ακολουθήσει ευθύς εξαρχής οι πολιτικοί μας, θα είχε λυθεί το πρόβλημα και δεν θα συνέχιζε να μας απασχολεί, ποιος ξέρει για πόσο ακόμη και με άγνωστη κατάληξη.
«Το τρίτο σημαντικότερο, γράφει, εθνικό πρόβλημα που θα πρέπει να μας απασχολήσει, είναι η αποκάλυψη και καταγγελία στον ελληνικό λαό των κύκλων, ομάδων και οργανώσεων που σε συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς επιδιώκουν την κατεδάφιση της ελληνικότητας».
«Μεταξύ των διεθνών οργανώσεων πρωτεύοντα ρόλο έπαιξε το «Ίδρυμα Σόρος». Αναφέρει τις χώρες στις οποίες έδρασε το Ίδρυμα αυτό και συνεχίζει:
«Όσον αφορά τη Χώρα μας, με στόχο το χτύπημα  της ελληνικότητας αποβλέπουν στην αποδιοργάνωση της συνοχής του Ελληνικού Έθνους ξεκινώντας από την παραμόρφωση ιδιαίτερα της σύγχρονης ιστορίας μας -πριν, κατά και μετά, την επανάσταση του 1821- και την εξάλειψη του ελληνικού πολιτισμού, παραδοσιακού και σύγχρονου.
Ορισμένοι Έλληνες, ουσιαστικά πράκτορες αυτών των ύποπτων διεθνών οργανώσεων εργάζονται εδώ και πολύ καιρό συστηματικά. Έχουν διεισδύσει μέσα στους πλέον σημαντικούς και ευπαθείς τομείς της κοινωνικής μας ζωής, όπως η Παιδεία, η εξωτερική πολιτική, τα ΜΜΕ, καθώς και στους κομματικούς χώρους έχοντας ήδη κατορθώσει να σταθεροποιήσουν ένα σημαντικό προγεφύρωμα με την οικονομική ενίσχυση των ξένων και στηριζόμενοι στην άγνοια των πολλών και στην αποσιώπηση εκ μέρους των οπορτουνιστών (καιροσκόπων) έχουν ήδη προξενήσει μεγάλες βλάβες στην παραδοσιακή συνοχή του λαού μας τουλάχιστον ως προς τις παραδοσιακές του αξίες, που τον έκαναν να είναι αυτός που είναι. Σε πείσμα όλων των δεινών που κατά καιρούς δοκιμάζουν την αντοχή του».
Μετά τις επισημάνσεις του αυτές το Μ. Θεοδωράκης συμβουλεύει και κάνει υποδείξεις: «Επομένως η καλλιέργεια του πατριωτισμού αποτελεί σήμερα την μοναδική απάντηση, ώστε ο λαός μας να μπορέσει να αποκρούσει ενημερωμένος, ενωμένος και άγρυπνος αυτό το σατανικό σχέδιο ξεσκεπάζοντας και απομονώνοντας τους εχθρούς του, όποιοι και αν είναι και όπου κι αν βρίσκονται.
Αρκετά κοιμηθήκαμε έως τώρα. Καιρός να ξυπνήσουμε, να εγερθούμε, να εξεγερθούμε και ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε, όπως αρμόζει, τους μεγάλους κινδύνους που απειλούν την ιστορία, τον πολιτισμό, το ήθος, τις παραδόσεις και τελικά την ακεραιότητά μας».
Στη συνέχεια ο κ. Θεοδωράκης αναφέρει αρκετά πρόσωπα στην Ελλάδα που υποστηρίζουν ιδέες κάθε άλλο παρά εθνικές και πατριωτικές. Και υποδεικνύει: «Νομίζω ήρθε ο καιρός, πρώτον να ενημερώσουμε όσο γίνεται πιο πλατειά, πιο ψηλά και πιο βαθειά τους Έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα από μόρφωση, ιδιότητα και ειδικότητα, επάγγελμα και αξίωμα.
Δεύτερον να αποκαλύψουμε τη συνωμοσία και τους συνωμότες έναν-έναν, να αποκαλύψουμε τις απόψεις, τις προσπάθειες, τις πράξεις και τα έργα τους και κυρίως αυτούς που κρύβονται πίσω τους, που φαίνεται ότι είναι τόσο ισχυροί και επικίνδυνοι, ώστε να έχουν ως τώρα κατορθώσει να τουςπροωθήσουν στα νευραλγικότερα σημεία της εθνικής μας ζωής και ειδικά στην παιδεία, στα ΜΜΕ, ακόμα και στο Κέντρο όπου σχεδιάζεται η εξωτερική μας πολιτική, στο Υπουργείο Εξωτερικών… Να περάσουμε όμως όσο γίνεται περισσότερο στην αντεπίθεση, αφού πρώτα πεισθούν όλοι ότι η πατρίδα μας αντιμετωπίζει τον μεγαλύτερο ίσως κίνδυνο στην ιστορία της, γιατί αυτή τη φορά προέρχεται από τα μέσα και όχι απʼ έξω, όπως έως τώρα».
Και καταλήγει: «Δεν αντιμετωπίζουμε εχθρικούς στρατούς με όπλα που τραυματίζουν και σκοτώνουν τα σώματα αλλά την ψυχή μας! Γιατί έχουμε μέσα στο σώμα μας έναν καρκίνο, που αν τον αφήσουμε να γενικευθεί, το αποτέλεσμα θα είναι να καταστραφούν τα ευαίσθητά μας «όργανα», δηλαδή οι αξίες, πάνω στις οποίες στηρίζεται η ίδια η ζωή του «σώματος», που είναι η ελληνική κοινωνία, η ελληνική πατρίδα και το ελληνικό έθνος, που κατʼ εικόνα και ομοίωσή τους γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και γίναμε αυτοί που είμαστε -καλοί, κακοί- αλλά είμαστε εμείς και όχι κάποιοι απρόσωποι, όπως επιχειρούν, ως φαίνεται, να μας κάνουν ξένοι και ντόπιοι συνωμότες, για τα δικά τους συμφέροντα».
Όπως βλέπουμε, ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Και ο κίνδυνος αυτός δεν είναι προ των πυλών, αλλά εντός των τοιχών και δεν υπάρχουν ούτε ελάχιστα χρονικά περιθώρια. Πρέπει άμεσα να ακολουθήσουμε τις συμβουλές του.
Πόσο καλύτερα θα ήταν τα πράγματα, αν εκινούνταν με παρόμοιο τρόπο και πολλοί άλλοι του αναστήματος του Θεοδωράκη! Δυστυχώς, όμως, όλοι αυτοί που σιωπούν επικίνδυνα. Ο λαός μας χρειάζεται μπροστάρηδες. Όσο περισσότεροι τόσο καλύτερα. Θα βρεθούν άραγε;
Το  ευχόμαστε!

Πηγή: Πρωινός Λόγος

Related posts:

Comments