Καναδάς – Διάλεξη του καθηγητή Στίβεν Μίλερ, με θέμα το αρχαίο στάδιο της Νεμέας

8 Φεβρουαρίου 2010 (17:12 UTC+2)

της ανταποκρίτριας μας Ι. Φραγκούλη

Με την ευκαιρία της έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Βανκούβερ 2010, η έδρα Νεοελληνικών Σπουδών “Φρίξου Παπαχρηστίδη” του Πανεπιστημίου McGill (Μαγκίλ) και το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Μόντρεαλ οργανώνουν την Τετάρτη διάλεξη του επίτιμου καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Berkeley (Μπέρκλεϊ) δρος Στίβεν Μίλερ με θέμα “Το Αρχαίο Στάδιο της Νεμέας και η νέα Ολυμπιακή Αναβίωση”, στην αίθουσα τελετών του Μαγκίλ.

Ο δρ. Στίβεν Μίλερ, επίτιμος καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Μπέρκλεϊ, υπήρξε ο διευθυντής των ανασκαφών στη Νεμέα από το 1973 έως το 2004 και κατόρθωσε να φέρει στο φως σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα.
Η διάλεξή του στο Πανεπιστήμιο Μαγκίλ θα επικεντρωθεί σε μια από τις ανακαλύψεις του: το αρχαίο στάδιο της Νεμέας, όπου διεξάγονταν οι Αγώνες της Νεμέας.

Επειδή οι Αγώνες της Νεμέας ήταν μέρος του κύκλου που αποτελούσαν η Ολυμπία, οι Δελφοί και τα Ισθμια, οι ανακαλύψεις του δρος Μίλερ προσφέρουν έδαφος για τη βαθύτερη γνώση ακόμη και των Αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων.
Ο δρ. Μίλερ είχε την πρωτοβουλία για την αναβίωση των Αγώνων της Νεμέας, οι οποίοι πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στην περιοχή από το 1996.

Τη διάλεξη θα ακολουθήσει δεξίωση, η οποία θα παρατεθεί από τη Γενική Πρόξενο της Ελλάδας στο Μόντρεαλ Μαρία Καρνούτσου και τον καθηγήτή της Εδρας Νεοελληνικών Σπουδών του Μαγκίλ δρα Νίκο Πουλόπουλο.

http://omogeneia.ana-mpa.gr/press.php?id=8907

Related posts:

Comments