ΝΑΟΥΣΑ:ΤΟ ΔΡΩΜΕΝΟ «ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ ΚΑΙ ΜΠΟΥΛΕΣ» ΣΤΟ INTERNET

 

ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΘΙΜΟΥ

Μια πρωτότυπη και καινοτόμο δράση θα παρουσιάσει πιλοτικά από την Επιτροπή Καρναβαλιού του Δήμου Νάουσας στο πλαίσιο των εφετινών αποκριάτικων εκδηλώσεων. Για πρώτη φορά την Κυριακή (14/2) με τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας τα μπουλούκια του δρώμενου «Γενίτσαροι και Μπούλες» θα απεικονίζονται σε πραγματικό χρόνο στις οθόνες των υπολογιστών που έχουν πρόσβαση στο internet, με τη μορφή ηλεκτρονικής ένδειξης στο χάρτη της πόλης.
Σκοπός της δράσης είναι να συμβάλλει στην καλύτερη ενημέρωση για το δρώμενο, ξεπερνώντας το γνωστό πρόβλημα των κινούμενων μπουλουκιών, γεγονός που κάνει δύσκολο τον εντοπισμό τους μέσα στην πόλη, ακόμη και για τους έμπειρους γνώστες των διαδρομών που ακολουθούν. Έτσι, με τη βοήθεια της τεχνολογίας (internet και κινητή τηλεφωνία) και σε συνεργασία με τους Λαογραφικούς Συλλόγους «Όμιλος Γενίτσαροι και Μπούλες», «Λεβεντιά» και «Νταβέλης», θα μπορεί ο χρήστης του internet (από το πρωί της Κυριακής που αρχίζει το δρώμενο με την άδεια που δίδεται στο Δημαρχείο, μέχρι αργά το απόγευμα στην πλ. Αλωνίων με το βγάλσιμο του πρόσωπου) να παρακολουθεί από την οθόνη του υπολογιστή σε πραγματικό χρόνο τη διαδρομή των τεσσάρων μπουλουκιών στην πόλη.
Η ειδική τεχνική εφαρμογή (software) από το μεσημέρι της Παρασκευής (12/2) θα είναι δωρεάν διαθέσιμη σε κάθε πολίτη, ο οποίος έχει σύνδεση στο internet και θα μπορεί να την εγκαταστήσει στον υπολογιστή του από την ηλεκτρονική διεύθυνση: http/vrtsoft.com/downloads/ars.exe.

naoussa.gr

Related posts:

Want more of this? See these Posts:

  1. Θεσσαλονίκη – Με μια φρεγάτα και παρουσία περίπου 100 βετεράνων και απογόνων τους από 5 χώρες οι εκδηλώσεις για το Μακεδονικό Μέτωπο
  2. «Δώρο» από το Λούβρο στο Δίον
  3. Έκθεση για το Μέγα Αλέξανδρο και την αρχαία Μακεδονία ετοιμάζει το Λούβρο
  4. Τίτο Πετκόφσκι: “H Αλβανία και η Κροατία είναι στο ΝΑΤΟ και εμείς μείναμε με τους Hunza και την μετεμψύχωση του Μ. Αλέξανδρου”
  5. Οι Αμερικάνοι “σπρώχνουν” ψήφισμα για το θέμα των Τσάμηδων στο Αμερικανικό Κογκρέσο
Comments