Θεματικό πάρκο για την προβολή της ιστορίας του Μ. Αλεξάνδρου οραματίζεται ο δήμος Βέροιας

 

alex makedon Θεματικό πάρκο για την προβολή της ιστορίας του Μ. Αλεξάνδρου οραματίζεται ο δήμος Βέροιας

Θεματικό πάρκο για την προβολή της ιστορίας του Μ. Αλεξάνδρου οραματίζεται ο δήμος Βέροιας

Θεματικό πάρκο για την προβολή του μακεδονικού πολιτισμού και της ιστορίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου οραματίζεται να δημιουργήσει ο δήμος Βέροιας. Την προμελέτη του έργου, το συνολικό κόστος του οποίου ανέρχεται σε 21 εκατ. ευρώ, παρουσίασε η Αναπτυξιακή Εταιρία του δήμου, σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Το πάρκο, σύμφωνα με την προμελέτη, αναμένεται να έχει τη μορφή αντίστοιχων που λειτουργούν στο εξωτερικό ως εγκαταστάσεις ειδικής τουριστικής υποδομής, όπου προσφέρονται σε κατοίκους και επισκέπτες ψυχαγωγικές, πολιτιστικές ή μορφωτικές υπηρεσίες.
«Είναι ένας οραματικός στόχος και ένα εθνικό θέμα η δημιουργία του συγκεκριμένου πάρκου. Θέλουμε να αποτελέσει πόλο έλξης για τους κατοίκους από τα Βαλκάνια και την Ευρώπη», δήλωσε η δήμαρχος Βέροιας, Χαρούλα Ουσουλτζόγλου.
Το πάρκο σχεδιάζεται να κατασκευαστεί σε χώρο περίπου 350 στρεμμάτων, δίπλα στο φράγμα του Αλιάκμονα, στο τοπικό διαμέρισμα Αγίας Βαρβάρας του δήμου Βέροιας. Θα περιλαμβάνει χώρους διοίκησης και έκθεσης, βιβλιοθήκη, ξενοδοχειακή μονάδα, αναψυκτήριο-εστιατόριο, καταστήματα, υπαίθριους χώρους και θέσεις στάθμευσης.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Related posts:

Want more of this? See these Posts:

  1. Νάουσα Ημαθίας – Παγκόσμια προβολή από το BBC της Σχολής Αριστοτέλους
  2. Σπάνια Μαρτυρία του 13ου αιώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας
  3. Γραμματειακές πηγές για την ζωή της Ολυμπιάδoς από την έναρξη της εκστρατείας του Μ. Αλεξάνδρου εως τον θάνατο της
  4. Χαμός στα Σκόπια – Φιλοκυβερνητικές εφημερίδες κατηγορούν ανοιχτά το Σκοπιανό τηλεοπτικό κανάλι Α1 για προβολή “Βουλγαρικής προπαγάνδας”
  5. Δημοσιογράφος Barry Wood : Ατύχημα της… ιστορίας οι Σκοπιανοί !!!
Comments