Διάβημα διαμαρτυρίας της Βουλγαρίας προς τα Σκόπια για την υπόθεση της Σπάσκα Μίτροβα

 

normal News Διάβημα διαμαρτυρίας της Βουλγαρίας προς τα Σκόπια για την υπόθεση της Σπάσκα Μίτροβα

12/03/2010

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας προχώρησε, σήμερα, σε αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας προς τα Σκόπια για τη χθεσινή απόφαση δικαστηρίου στη Γευγελή (πόλη στο νότο της ΠΓΔΜ) να αφαιρέσει από την υπήκοο της Βουλγαρίας, Σπάσκα Μίτροβα, την κηδεμονία της τρίχρονης κόρης της.

Το διάβημα διαμαρτυρίας επέδωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Μάριν Ράικοβ, στον πρέσβη της ΠΓΔΜ στη Σόφια, Αλεξάνταρ Βασιλίεφσκι, ο οποίος εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας για τον σκοπό αυτό.

Η Βουλγαρία θα παρακολουθεί στενά την υπόθεση της Σπάσκα Μίτροβα και τη λειτουργία της Δικαιοσύνης στην ΠΓΔΜ, στο πλαίσιο της εφαρμογής των δικαστικών μεταρρυθμίσεων στη χώρα, που αποτελούν σημαντικό κριτήριο για την ευρωπαϊκή της προοπτική.
Σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Βουλγαρίας σημειώνεται ότι, η «επίσημη Σόφια, με ιδιαίτερη ανησυχία, διαπιστώνει την καλλιέργεια αρνητικού κλίματος στην ΠΓΔΜ, εις βάρος της Σπάσκα Μίτροβα, το οποίο οδήγησε το δικαστήριο στη Γευγελή να λάβει μία αδιαφανή απόφαση και αναμένει από τις δικαστικές αρχές της ΠΓΔΜ να επανορθώσουν σχετικά».

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι, η Βουλγαρία θα παρακολουθεί στενά την υπόθεση της Σπάσκα Μίτροβα και τη λειτουργία της Δικαιοσύνης στην ΠΓΔΜ, στο πλαίσιο της εφαρμογής των δικαστικών μεταρρυθμίσεων στη χώρα, που αποτελούν σημαντικό κριτήριο για την ευρωπαϊκή της προοπτική. Σχετικά με τη διαμαρτυρία της Σόφιας, από το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ διατυπώθηκε ότι «μία υπόθεση αστικού δικαίου δεν πρέπει να αναγάγεται σε διακρατικό ζήτημα».Η Σπάσκα Μίτροβα πολιτογραφήθηκε, πέρσι, Βουλγάρα υπήκοος. Το περασμένο καλοκαίρι καταδικάστηκε σε τρίμηνη φυλάκιση στην ΠΓΔΜ, διότι δεν επέτρεπε στον πρώην σύζυγό της, πολίτη της ΠΓΔΜ, να έχει επαφή με το παιδί τους, παρά τη σχετική δικαστική απόφαση. Η καταδίκη της είχε προκαλέσει τις έντονες διαμαρτυρίες της βουλγαρικής κυβέρνησης. Τόσο η ίδια, όσο και η βουλγαρική κυβέρνηση, θεωρούν ότι, η δίωξή της οφείλεται σε λόγους που αφορούν την πολιτογράφησή της ως υπηκόου της Βουλγαρίας.

express.gr

Διαβάστε επίσης:

Related posts:

Want more of this? See these Posts:

  1. Λιτόχωρο- Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στην τελετή λήξης του 10ου Παγκόσμιου Συνεδρίου των Παμμακεδονικών Ενώσεων- Μήνυμα προς την ΠΓΔΜ να εγκαταλείψει “τα αλυτρωτικά οράματα της
  2. Το NBC διορθώνει την πλαστογράφηση της Ιστορίας μετά απο δεκάδες e-mails διαμαρτυρίας
  3. Γ. Χατζημαρκάκης στη “Μ”:Το όνομα φράζει την πόρτα της Ε.Ε. για τα Σκόπια
  4. Οι λόγοι της εμπλοκής για την έκδοση Ψωμιάδη από τα Σκόπια
  5. Πιέσεις προς Αθήνα για την ονομασία ΠΓΔΜ
Comments