Αυστρία-Έκθεση για τον Μέγα Αλέξανδρο

 

Αυστρία-Έκθεση για τον Μέγα Αλέξανδρο

15 Μαρτίου 2010 (14:37 UTC+2)


10df6927f8a78faad21566238454f056 Αυστρία Έκθεση για τον Μέγα Αλέξανδρο 
  
Εγκαινιάζεται, στις 20 Μαρτίου, στο Λέμπεν του ομόσπονδου κρατιδίου της Στυρίας, η πολιτιστική-ιστορική έκθεση «Ο Μέγας Αλέξανδρος και το άνοιγμα στον κόσμο», που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης της Αυστρίας.


Στην έκθεση, περισσότερα από 300 εκθέματα φωτίζουν τους σημαντικούς σταθμούς της πορείας του Μεγάλου Αλέξανδρου και στο επίκεντρο αυτής βρίσκονται οι πολιτιστικές αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν από την ελληνιστική επιρροή στις περιοχές που διέσχισε ο Μ. Αλέξανδρος και είναι εμφανείς έως και σήμερα.

 Έμφαση δίνεται και στην προσωπικότητα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, καθώς όπως σημειώνει η Susanne Leitner-Bechzelt, διευθύντρια της Αίθουσας Τέχνης του Leoben, ο Μ. Αλέξανδρος διέθετε ένα απίστευτο χάρισμα. “Ήταν μόλις 20 χρόνων, όταν ξεκίνησε την μεγάλη του πορεία”, υπογραμμίζει η διευθύντρια, σε σχετικό άρθρο που δημοσιεύεται στην εφημερίδα “Kleine Zeitung” της Βιέννης.

  Τα εκθέματα προέρχονται από 30 διεθνή Μουσεία, ενώ εκτίθενται και 35 «δάνεια» από τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Ρωσία, το Αφγανιστάν και το Τατζικιστάν σε μία έκταση 1200 τ.μέτρων.

 

Η έκθεση θα διαρκέσει έως την 1η Νοεμβρίου 2010.

http://omogeneia.ana-mpa.gr/press.php?id=9307
Related posts:

Want more of this? See these Posts:

  1. Στον «αέρα» η έκθεση για τον Μέγα Αλέξανδρο στο Λούβρο
  2. Παγκόσμιο ενδιαφέρον για έκθεση για τον Μ. Αλέξανδρο
  3. Στα Κύθηρα φιλοξενείται η έκθεση για τον Μηχανισμό Αντικυθήρων
  4. Η έκθεση του Στέητ Ντηπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα
  5. Ισορροπημένη η έκθεση προόδου του ΝΑΤΟ για την ΠΓΔΜ
Comments