Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης – Ενδιάμεση συμφωνία με την ΠΓΔΜ

 

normal News Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης   Ενδιάμεση συμφωνία με την ΠΓΔΜ

Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή του ότι επέτρεψε την υποβολή της απάντησης από την πλευρά της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας και της ανταπάντησης από την πλευρά της Ελληνικής Δημοκρατίας στην υπόθεση που αφορά την εφαρμογή της ενδιάμεσης συμφωνίας της 13ης Σεπτεμβρίου 1995.


Με απόφασή του στις 12 Μαρτίου 2010 το Δικαστήριο ορίζει την 9η Ιουνίου 2010 και την 27η Οκτωβρίου 2010 ως τα αντίστοιχα χρονικά όρια για την κατάθεση αυτών των εγγράφων.


Το Δικαστήριο, σύμφωνα με την ανεπίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε, παρατηρεί ότι η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ επιθυμεί να απαντήσει στο Απαντητικό Μνημόνιο της Ελληνικής Δημοκρατίας και να έχει διαθέσιμο γι΄αυτό το σκοπό ένα χρονικό περιθώριο περίπου τεσσεράμισι μηνών από τη στιγμή που κατατέθηκε το Μνημόνιο από την ελληνική πλευρά.


Το Δικαστήριο επισημαίνει επίσης ότι η κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας δεν έχει αντίρρηση να ικανοποιηθεί αυτό το αίτημα, στο βαθμό που με τη σειρά της θα μπορέσει να καταθέσει την απάντησή της και θα έχει το ίδιο χρονικό περιθώριο για το σκοπό αυτό.

 Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Related posts:

Want more of this? See these Posts:

  1. Η “ενδιάμεση συμφωνία”
  2. Τουρκικό δικαστήριο τιμώρησε με φυλάκιση μητροπολίτη
  3. Ένα διεθνές συνέδριο που έδειξε την γύμνια της εξωτερικής πολιτικής μας
  4. Οι όροι των Σκοπίων για συμφωνία με Ελλάδα
  5. Συναντήσεις του Μάθιου Νίμιτς με την ηγεσία της ΠΓΔΜ
Comments