Τα Mουσεία με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα διεθνώς, για το 2009

 

normal aithousa5 mouseio ioanninon Τα Mουσεία με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα διεθνώς, για το 2009

Επιμέλεια: Μαίρη Αδαμοπούλου

Τα μουσεία με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, διεθνώς, για το 2009 «μέτρησε» έγκυρη επιθεώρηση τέχνης
Λούβρο, Βρετανικό Μουσείο, Μητροπολιτικό της Νέας Υόρκης μπορεί να κρατούν παραδοσιακά τον τίτλο των μεγαλύτερων μουσείων και τα σκήπτρα της επισκεψιμότητας, αλλά το 2009 οι εκθέσεις τους δεν έφαγαν παρά τη… σκόνη της Ιαπωνίας! Το συμπέρασμα προκύπτει από τη λίστα που εξέδωσε η έγκυρη επιθεώρηση «Αrt Νewspaper» για 15η χρονιά.

Οι τέσσερις πρώτες θέσεις των κορυφαίων εκθέσεων για το 2009 ανήκουν στην Ιαπωνία με κορυφαία την έκθεση «Ασούρα και αριστουργήματα από το Κοφουκούζι,» που δεν είχε μόνο καλλιτεχνικό αλλά και θρησκευτικό ενδιαφέρον για τους Ιάπωνες, αρκετοί από τους οποίους δεν δίστασαν να προσευχηθούν μπροστά στα εκθέματα! Η Ιστορία μάλιστα επαναλαμβάνεται καθώς η Ιαπωνία βρισκόταν στην κορυφή το 2007 και το 2008.

Εκπληξη ωστόσο θεωρείται πως την πεντάδα κλείνει το μουσείο Κε Μπρανλί στο Παρίσι, εθνογραφικό μουσείο που φιλοξένησε τη δεύτερη φωτογραφική του μπιενάλε αφήνοντας στην έκτη θέση την έκθεση για τον Πικάσο και τους δασκάλους του στο Γκραν Παλέ! Η Ελλάδα έχει μόνο μία παρουσία στη λίστα, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στην 107η θέση με 450.000 επισκέπτες ετησίως.

lista mouseia Τα Mουσεία με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα διεθνώς, για το 2009

Δεύτερη ελληνική και ιδιαιτέρως διακριτική παρουσία, η πρωτιά-στις εκθέσεις με άξονα τον Μεσαίωνα- του «Βyzantium» με τα 400 σπάνια κειμήλια στη μεγαλύτερη διοργάνωση για τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία που έχει γίνει στην Ευρώπη τα τελευταία 50 χρόνια. Η έκθεση φιλοξενήθηκε στη Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου και εκ των βασικών διοργανωτών της ήταν το Μουσείο Μπενάκη, ενώ συμμετείχαν το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθήνας και το Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης.

Το «Αrt Νewspaper» για να εκδώσει τη λίστα διαίρεσε τον συνολικό αριθμό επισκεπτών κάθε έκθεσης με τις ημέρες λειτουργίας για να κατατάξει τις εκθέσεις με βάση την ημερήσια επισκεψιμότητα.

Αφησαν έξω το Νέο Μουσείο Ακρόπολης

Εκτός της λίστας των μουσείων με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα έμεινε το Νέο Μουσείο Ακρόπολης, που άνοιξε στο τέλος Ιουνίου παρά το γεγονός ότι μέχρι τώρα έχει φτάσει το 1,7 εκατ. επισκέπτες. «Δεν μπορούμε να το εξηγήσουμε», δήλωσε στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος του Νέου Μουσείου Ακρόπολης, καθηγητής Δημήτρης Παντερμαλής. «Υποθέτω πως δεν μας συμπεριέλαβαν επειδή ανοίξαμε στη μέση της χρονιάς, ωστόσο δεν μας ζήτησε και κανείς στοιχεία. Οποιος τα ζητά, είμαστε ανοιχτοί και τα παρέχουμε».

Πηγή: Tanea.gr

Related posts:

Want more of this? See these Posts:

  1. 38η Καλύτερη Χώρα του Κόσμου να ζεις για το 2009 η Ελλάδα σύμφωνα με το έγκυρο International Living Magazine
  2. Αριστοτέλης, Πλάτων και Μέγας Αλέξανδρος στην πρώτη δεκάδα των προσωπικοτήτων με τη μεγαλύτερη παγκόσμια επιρροή
  3. Η Lufthansa παραδέχεται ότι από λάθος χρησιμοποιεί το όνομα “Μακεδονία” για τα Σκόπια. Περιμένουμε να το διορθώσει…
  4. Σκόπια : Η Κομισιόν αναμένεται να επαναλάβει τη σύσταση για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της χώρας με την EE. Δεν θα υιοθετηθεί ωστόσο από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
  5. Άνθιμος: ”Ας με απειλούν εγώ θα τα ψέλνω για Σκοπιανό”
Comments