Η φιλοσκοπιανή εφημερίδα και μια φωτογραφία του 1943 στις Σέρρες

 
zora Η φιλοσκοπιανή εφημερίδα και μια φωτογραφία του 1943 στις Σέρρες
Σε μια προσπάθεια να πείσουν πως στη βόρεια Ελλάδα υπάρχει «μειονότητα» 500.000 «Μακεντόνετς», που δεν αισθάνονται Έλληνες, μέλη του φιλοσκοπιανού κόμματος «Ουράνιο Τόξο», κυκλοφόρησε το 1ο φύλλο της εφημερίδας (με τον βουλγαρικό τίτλο) «ΝΟΒΑ ΖΟΡΑ».
«Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για το μακεδονικό και για όλους τους Έλληνες πολίτες, που θέλουν μια πραγματικά ευρωπαϊκή, δημοκρατική Ελλάδα» αναφέρει μεταξύ άλλων το εκδοτικό σημείωμα.
Επειδή ακριβώς ζούμε σε μια ελεύθερη δημοκρατική χώρα, όπου ο καθένας μπορεί να αισθάνεται και να δηλώνει αυτό που θέλει, είναι αναφαίρετο δικαίωμα τους όχι μόνο να πιστεύουν πως «ο γάιδαρος πετάει», αλλά να προσπαθήσουν να μας πείσουν και για αυτό.
Θα σταθούμε μόνο στο κεντρικό θέμα του 1ου φύλλου, που είναι αφιερωμένο στη συμπλήρωση 107 ετών από το θάνατο του κομιτατζή Γκότσε Ντέλτσεφ, που και οι Βούλγαροι θεωρούν εθνικό τους ήρωα, το 1903 έξω από τις Σέρρες.
Η ασπρόμαυρη φωτογραφία δείχνει γυναίκες και μικρά κορίτσια, επάνω από τον τάφο του Ντέλτσεφ στο εγκαταλελειμμένο χωριό Μπάνιτσα κοντά στην Ορεινή. Για ευνόητους λόγους, δεν γίνεται καμία απολύτως αναφορά στην προέλευση της συγκεκριμένης φωτογραφίας, αφήνοντας την εντύπωση στον αναγνώστη πως πρόκειται για «Μακεντόνκι» που θρηνούν τον χαμό του ηρώα τους.
Όντως οι γυναίκες και τα μικρά κορίτσια, φωτογραφήθηκαν στον τάφο του Γκότσε Ντέλτσεφ, αλλά όχι ως «Μακεντόνκι» αλλά ως Βουλγάρες.
H συνέχεια στο Infoserres.gr

Related posts:

Want more of this? See these Posts:

  1. Μέχρι και φωτογραφία με την Ελληνική σημαία ανάποδα είχε η Σκοπιανή εφημερίδα στην συνέντευξη της Γαϊτάνη
  2. Άλλη μια φιλοσκοπιανή και προπαγανδιστική εκδήλωση και μάλιστα στο ευρωκοινοβούλιο !!
  3. Σκάνδαλο!! Η προκλητικότατη φωτογραφία που ανάρτησε ο επίσημος λογαριασμός του Γκρούεφσκι στο FB
  4. Ο τάφος του Φιλίππου του Αρριδαίου και της Ευρυδίκης βρέθηκε στις Αιγές
  5. Θεσσαλονίκη – Με μια φρεγάτα και παρουσία περίπου 100 βετεράνων και απογόνων τους από 5 χώρες οι εκδηλώσεις για το Μακεδονικό Μέτωπο
Comments