Χαντακώνουν την ιστορική Μαρώνεια

 
ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΗ ΕΞΕΛΙΞΗ

08.05.2010

«Δήμος Σαπών» θα λέγεται ο νέος Δήμος, αφού μπήκε δάκτυλος για να μην γίνει η μετονομασία

marwnia 0 Χαντακώνουν την ιστορική Μαρώνεια

Η αρχαία Μαρώνεια μνημονεύεται στην Αθηναϊκή συμμαχία αφού συμμετείχε με δικές της τριήρεις
Δεύτερη ψυχρολουσία για τους κατοίκους του δήμου Μαρώνειας οι οποίοι με τίποτε δεν μπορούν να χωνέψουν τη συνένωσή τους με τον δήμο Σαπών. Το χάπι είχε χρυσωθεί με την ονομασία ότι δηλαδή ο νέος δήμος θα είχε την ονομασία Δήμος Μαρώνειας με έδρα τις Σάπες που όμως δεν τους βγήκε αληθινό το όνειρο, μια και ο νέος δήμος ανατολικά του νομού Ροδόπης θα ονομαστεί τελικά Δήμος Σαπών. Έτσι κι αυτό το όνειρο έγινε …απατηλό

Marwnia 03 Χαντακώνουν την ιστορική Μαρώνεια
 
Δεν ξέρουμε ποιοι νοσηροί εγκέφαλοι έπραξαν το ατόπημα να μην ονομασθεί δήμος Μαρώνειας ο διευρυμένος δήμος από τον Καλλικράτη που θα συνενωθεί με τις Σάπες και περιέργως στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών ξαναεπέστρεψε η παλιά ονομασία δήμος Σαπών συνθλίβοντας ταυτόχρονα την ιστορία της ομηρικής Μαρώνειας.
Marwnia 01 Χαντακώνουν την ιστορική Μαρώνεια
Η είδηση πραγματικά δημιούργησε αγανάκτηση και προβληματισμό αφού κάποιοι νοσηροί εγκέφαλοι που δεν σκέπτονται το μέλλον της περιοχής, το ιστορικό παρελθόν και το πώς μπορεί να λειτουργήσεις ως κεφάλαιο και αναπτυξιακός πόρος θέλησαν να μείνουν προσκολλημένοι στο όνομα των Σαπών για μικροτοπικιστικούς λόγους χωρίς να βλέπουν την προοπτική ενός χώρου που αποτελεί το φιλέτο του νομού με αρχαιότητες, βιότοπους, σπήλαιο, παραδοσιακούς ελαιώνες, παραλίες, τουριστικό προορισμό αξιώσεων και χίλια δυο άλλα που είναι από μόνη της η περιοχή της Μαρώνειας.
Marwnia 02 Χαντακώνουν την ιστορική Μαρώνεια

Τους αφιερώνουμε κάποιες φωτογραφίες από τα αρχαϊκά νομίσματα και από την αναφορά της στην συμμετοχή της Αθηναϊκής συμμαχίας για να δουν τι πάνε να απεμπολήσουν. Το όνομα του δήμου πρέπει να επανέλθει σε Δήμο Μαρώνειας και αυτό είναι απαίτηση όλων!

 

Related posts:

Want more of this? See these Posts:

  1. Πρόσκληση προς την ΠΓΔΜ από την Κομισιόν
  2. Μία ιστορική διαδρομή του χρυσού στην αρχαία Ελλάδα
  3. ΠΓΔΜ: Πολιτικές διαφωνίες για την διαμόρφωση κοινής στρατηγικής για την ονομασία
  4. Οι Έλληνες δεν ξεχνούν την Μακεδονία
  5. Θεματικό πάρκο για την προβολή της ιστορίας του Μ. Αλεξάνδρου οραματίζεται ο δήμος Βέροιας
Comments